Frågor & svar

Hur lägger jag till min blogg på blogg1.se?

I regel behöver du inte lägga till din blogg manuellt utan vårt system hittar den ändå, under förutsättning att någon annan blogg har en länk till den.

Men om du vill vara säker på att den kommer med så kan du gå till våra sida ”Lägg till en blogg” och lägga till den där.

Varför visas det på blogg1.se inga bilder från mina bloggposter?

Om du har bilder i dina bloggposter och vi inte visar några så beror det förmodligen på att de inte är inkluderade i din bloggs RSS flöde. Men det kan även bero på att de inkluderade bilderna är alldeles för stora i MB.

För att kontrollera om det beror på något av ovanstående kan du gå till rss-xml.se där du kan göra en kontroll och se om det visas några bilder.

Visar det sig att du där inte kan se några bilder får du kontrollera vilka inställningar du har för ditt RSS flöde i din bloggadministration. Kan du inte lösa det där får du kontakta den som är tekniskt ansvarig för din blogg och be om hjälp.

Hur kan jag kontrollera om min bloggs RSS flöde fungerar som det ska?

Enklast gör du det på vår sida ”Lägg till en blogg”. Fungerar ditt RSS flöde som det ska hämtar vi ett kort utdrag från det som du då kan se där.

Fungerar det däremot inte får du en uppgift om det och då rekommenderar vi att du går till rss-xml.se där du även kan få besked om vad som är fel på flödet vid en kontroll.

Visar det sig att där är något problem med ditt RSS flöde och du inte kan lösa dem själv får du kontakta den som är tekniskt ansvarig för din blogg och be om hjälp.

Går det att ta bort en blogg från blogg1.se?

blogg1.se är en service där våra besökare kan hitta nya bloggposter från bra svenska bloggar med ett publikt RSS-flöde. Eftersom vi är en sajt som ger våra besökare en möjlighet att hitta nya intressanta bloggar att läsa och vi ger många bloggar nya besökare så tar vi inte bort några bloggar. Dessutom så publicerar vi bara ett kort utdrag från det publika RSS-flödet som bloggarna själv valt att dela med sig av.

Alla bloggar kan dock själv avgöra vad vi får åtkomst till genom att bara publicera ett kort utdrag från texten, ta bort bilder från RSS-flödet osv.

För att förhindra tjänster som blogg1.se att publicera RSS-flödet helt och hållet kan bloggare själva stänga av sitt publika RSS-flöde.

Men det är inte något vi rekommenderar då bloggen i så fall förlorar sin länk från blogg1.se vilket inte är direkt gynnsamt ur SEO synpunkt. Dessutom kommer våra besökare inte längre att kunna hitta till bloggen, något som innebär att bloggen får färre läsare.

Vad är RSS?

RSS står för "Really Simple Syndication", och är en teknologi designad för att bland annat hjälpa bloggare att få fler läsare.

RSS är en teknologi på Internet som strukturerar bloggposter på ett sätt som gör att andra datorer kan läsa dem på ett enkelt sätt.

Den som använder en bloggplattform som till exempel WordPress publicerar sina bloggposter till sitt RSS flöde varje gång de publicerar en ny bloggpost (om funktionen inte är avstängd).

Miljoner av bloggläsare använder speciella RSS läsare för att läsa vad bloggarna publicerar varje dag.

Alla bloggare har full kontroll över sitt eget RSS flöde och det finns i stort sett tre olika alternativ:

1. Publicera hela bloggposten i RSS flödet, hela texten och alla bilder.

2. Endast publicera ett kort utdrag av texten, med en bild, eller utan bild.

3. Stänga av RSS funktionen och inte publicera något RSS flöde alls.

Stjäler blogg1.se mina besökare och trafik?

Alla RSS tjänster på Internet läser vad du publicerar på din blogg och delar med sig av det till alla som är intresserade av att läsa det. Dessutom visar dom allt du publicerar, hela dina bloggposter, så de läsarna behöver inte besöka din blogg för att ta del av det vilket gör att du förlorar besökare.

På blogg1.se publicerar vi bara ett kort utdrag från din bloggpost, tillsammans med en bra bild (om det finns någon), vi visar precis lagom mycket för att läsaren ska bli intresserad av att klicka sig vidare till din blogg för att läsa resten. För dig som bloggare är det viktigt eftersom det innebär att dina läsare ser eventuella annonser du har och besökarna visar sig i din bloggs statistik.

För bloggare är det viktigt att känna till att blogg1.se skickar besökarna vidare till din blogg vilket är något som de flesta RSS tjänster i regel inte gör.

Vår målsättning är att ge bloggarna fler besökare och framförallt nya läsare som annars inte hittat dit.