Artusi för svenskar 22 2019-04-08 15:10 Pasta puttanesca (tomatsås med sadeller, oliver och kapris) Den här pastan är en favorit i vårt hem. Jag frågade min farbror om varför den heter så, puttana betyder ju hora, men förklaringen jag fick lämpar sig för den här bloggen. Andra hävdar att rätten uppfanns i ett glädjehus … Läs mer →...
Artusi för svenskar 2 2019-03-26 10:53 Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa Cinque terres mat går inte av för hackor. Här är vår guide till streetfooden, vinet och glassen man inte bör missa när man är där. Läs mer →...
Artusi för svenskar 1 2019-03-17 13:03 Cinque terre-guide: Fem fallgropar som kan sabba semestern Vi får ofta av frågor från vänner och bekanta som ska till Cinque terre. Här är våra råd för att behaglig semester. I dag om de vanligaste misstagen folk gör när de åker hit – och hur man undviker dem. … Läs mer →...
Artusi för svenskar 9 2019-02-24 17:00 Cinque terre-guide: Fem finaste stigarna som många missar Att åka till Cinque terre och inte vandra är lite som att vägra stå på skidor i fjällen. Att bara se själva byarna ger inte så mycket. De är pyttesmå. Mars till oktober är de dessutom smockfulla med turister. Byarna … Läs mer →...
Artusi för svenskar 19 2019-02-22 12:20 Musselgryta som i Portovenere La Spezia är känt för sina musselodlingar. Bäst anses de vara som ligger utanför vågbrytaren, i Portovenere, där Calles faster bor. På somrarna brukar vi simma ut till odlingarna och stoppa badbyxorna fulla med blåmusslor. Sen gör vi muscoli alla … Läs mer →...
Artusi för svenskar 5 2019-02-17 13:03 Cinque terre-guide: Fem fallgropar som kan sabba semestern Vi får ofta av frågor från vänner och bekanta som ska till Cinque terre. Här är våra råd för att behaglig semester. I dag om de vanligaste misstagen folk gör när de åker hit – och hur man undviker dem. … Läs mer →...
Artusi för svenskar 9 2019-02-03 13:12 Cinque terre-guide: Konsten att köpa glass i Italien Några råd om hur man hittar de bästa gelateriorna när man är i Italien i allmänhet och Cinque terre i synnerhet. Läs mer →...
Artusi för svenskar 16 2019-01-26 10:53 Cinque terre-guide: 14 matupplevelser du inte får missa Cinque terres mat går inte av för hackor. Här är vår guide till streetfooden, vinet och glassen man inte bör missa när man är där. Läs mer →...
Artusi för svenskar 19 2019-01-24 22:04 Cinque terre-guide: Fem finaste stigarna som många missar Att åka till Cinque terre och inte vandra är lite som att vägra stå på skidor i fjällen. Att bara se själva byarna ger inte så mycket. De är pyttesmå. Mars till oktober är de dessutom smockfulla med turister. Byarna … Läs mer →...
Artusi för svenskar 15 2019-01-21 21:48 Farinata som i Cinque terre Julledigheten bjöd på en massa vandring och god mat i Cinque terre. En god lokal specialitet är farinata, en slags kikärtsplättar som pizzeriorna brukar göra i stora formar. Många beställer en skiva pizza och en skiva farinata – de passar … Läs mer →...
Artusi för svenskar 14 2018-10-28 20:20 Konferensresa till Cinque terre 👉 I maj ordnar vi en resa för privatpersoner i samarbete med GP, Sydsvenskan och HD. Läs mer här. Vi ordnar konferensresor för dem som tröttnat på tillrättalagda hotellresor och vill ha en mera autentisk upplevelse. Vi gör bara ett … Läs mer →...
Artusi för svenskar 14 2017-10-05 22:08 Klättring och mat i Cinque terre Under sportlovsveckan ordnar vi en klätterresa till Cinque terres nationalpark, i Italien, en resa med lite extra god mat. Där ligger Muzzerone, med över 400 bultade leder från grad 4 till 8, över Medelhavet. Konferensresa till Cinque terre 10 minuters … Läs mer →...
Artusi för svenskar 14 2017-02-16 21:09 Finocchi colla balsamella (fänkål med bechamelsås) Vintertid är fänkålen som finast, det här är ett härligt sätt att tillaga dem på. Vi serverade den ihop med en jätteform parmigiana. Det är många moment och massor av grytdisk men väl värt det. Fänkålen är kokt först i … Läs mer →...
Artusi för svenskar 3 2017-02-10 20:58 Balsamella (bechamelsås) ”En bra balsamella är tillsammans med en välgjord köttfond grunden och hemligheten till fin matlagning (…) Det här är samma sås som fransmännens béchamel, bara mindre komplicerad”, skriver Artusi. I dag kallar italienarna såsen besciamella och så var det nog … Läs mer →...
Artusi för svenskar 7 2017-02-08 20:26 Vi ordnar mat- och vandringsresa till Cinque terre En dröm är på väg att gå i uppfyllelse för oss. I oktober ordnar vi vår första mat- och vandringsresa till Cinque terre och Apuanerna. Vi har pratat om detta flera år, men inte kommit till skott. Vi har så många pärlor … Läs mer →...
Artusi för svenskar 7 2017-01-30 19:30 Tomatsås med tonfisk Här är en av barnens favoriter, en söt tomatsås med tonfisk. Riktig comfort food. Detta är inte från Artusis bok, utan en rätt som vi lärt oss av våra vänner familjen Bocciarelli. Ingredienser (4 pers) 1 stor burk tonfisk i … Läs mer →...