"Twingly statistik"

fredag 21 oktober 2022

Promenader...väntan...

 


Ska iväg på morgonrundan....



...och sedan var det Albins tur. Han kunde inte ligga och dra sig eftersom matte skulle till läkaren




Matte tycker att det är väldigt bra att hon kan boka sjukresor med taxi men nackdelen är att man aldrig vet hur lång tid det tar, eftersom man samåker med andra. I morse blev det sightseeing runt i omgivningarna och ändå kom hon till vc 45 min innan bokad tid. När hon äntligen kom in till läkaren var han tvungen att ta hand om ett akutfall, så då blev hon sittande där i "evigheter". Den mycket trevliga läkaren bad om ursäkt men självklart kommer akutfall före. Det gick ju ingen nöd på matte direkt. Matte hade rätt i att hon inte tålde den blodtrycksmedicin hon misstänkte. Det är 4:e blodtrycksmedicinen som hon inte kan ta. Nu skrev läkaren ut en ny som tillhörde en annan "familj" men hon får inte börja med den förrän på måndag. Kroppen måste först vila efter de senaste veckornas påfrestning. Ja. ja, vi får väl bara hoppas att denna fungerar....

Sedan fick hon vänta i 35 min på taxin för att få resa hem. Chauffören skulle först hämta upp en kvinna innan han kunde släppa av matte. Då visade gps:en fel, så det blev att köra runt i kvarteren innan han hittade rätt till en liten undanskymd gatstump. Tack o lov hade han en aning om vad gatan kunde finnas, så de var i alla fall i rätt område men det tog ju halva dan innan matte äntligen kom hem.





Det första som hände när Albin kom ut var att han blev ordentligt utskälld av en sheltie.





.....och jag av en dvärgschnauzer





Matte skrev ut "Dagens lunch"-menyer för veckorna 43 och 44 och lämnade in på caféet. Där hade de sålt slut på "Dagens" som var slottsstek, kokt potatis, gräddsås och pressgurka. Allt fler pensionärer dyker upp för att äta lunch och det är ju kul.

Robban är riktigt duktig på att fixa till pressgurkan. Han lärde sig det av en äldre dam som matte och han ofta besökte i Eskilstuna för många herrans år sedan. Hon hade tidigare varit hushållerska hos ett flertal mycket kända personer och var mycket duktig på att laga god mat..





Det blev en sen eftermiddagspromenad ...





...och den blev något kortare än vanligt och det hade jag absolut ingenting emot














Inga kommentarer:

Skicka en kommentar