"Twingly statistik"

fredag 14 oktober 2022

Promenader...hundmöten...räkmackans dag

 


Det har varit riktigt skönt väder idag också. Det kom en kort  kraftig regnskur på förmiddagen men det var mellan våra morgonrundor och långpromenader, så vi klarade oss från det, även om mattes sittdyna var genomsur eftersom elrullstolen stod här utanför...


Det går ju inte en dag utan att jag blir utskälld av någon hund. Idag var det en mycket ilsken liten blandis av något slag, som höll på att dra omkull sin äldre matte när den gapade, skrek och slet och gjorde utfall mot mig i sitt flexikoppel....

Och så fick vi vänta vid övergångsstället igen....



Matte stannade en bra bit från den hispiga groenendaelern och lät den passera förbi, innan Albin fick fortsätta

Den här doften var tydligen mycket intressant. Han ville inte gärna gå därifrån...





Jaha, nu var det en chihuahua som hade åsikter om mig också...

Och vem har varit här? Spännande!





Albin fick syn på en terrier som försvann runt hörnet...Då blev det fart på benen som han sakta hade dragit efter sig en längre sträcka


Matte sa till Robban att de måste uppmärksamma räkmackans dag, som är idag och det gjorde de. Stackars Lena har fått göra räksmörgåsar i parti och minut. De har beställningar tills i kväll också. Dessutom har hon fått en beställning på tre smörgåstårtor tills i morgon. Matte tror inte att hon vill se en räka på ett bra tag framöver.

Dessutom hade de en populär "Dagens", oxrulader, potatis och gräddsås och mitt i all lunchrusning får de meddelande om att en minibuss är på väg till dem. I en minibuss räknar man med 8-9 personer men det visade sig vara en större minibuss på 17 personer. Nio av dem skulle ha räksmörgåsar och resten beställde varierande mat från "Dagens" till hamburgare o liknande.

Lena var helt slut när matte tittade in vid 15-tiden. Massor av folk, trångt, hög ljudnivå och där stod hon och gjorde den ena räkmackan efter den andra, medan Robban tog hand om övriga beställningar med hjälp av extrapersonal.. Den här veckan har de haft två praoelever och tjejerna fick jobba häcken av sig idag, sista dagen på veckan.





Robban och Lena var ju på VM-festen i Arboga  igår kväll. De vann inte sin kategori utan det gjorde som väntat Köpingsgänget med viss kritik från många. Discovery är produktionsbolaget som spelar in programmet och det är ju inte något bolag från KAK-trakten. Det är ju företag i Köping, Arboga och Kungsör som ska nomineras. Nu var det två representanter från Discovery som fick motta priset och när de intervjuades kunde de inte svara på någonting eftersom de bara står bakom kameran. Varken Linda Hammar eller någon annan deltagare i programmet var närvarande. Matte tycker att kritiken är befogad.


Hur som helst var tillställningen mycket trevlig med god mat och proffsigt uppträdande av Rönnas Pack. Robban blev ju mätt i alla fall som åt upp Lenas mat också. Till förrätt var det någon laxrätt och Lena äter inte lax. Varmrätten var oxfilé. Lena tyckte att den var för rosa så Robban åt upp den också. Desserten var glass men den slank ner.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar