"Twingly statistik"

måndag 24 oktober 2022

Promenader...hundgodis....lekhumör...löv...hissen

 


Dags för morgonrunda..Jag tittar alltid bort mot caféet men de har inte öppnat ännu..




Skönt att eleverna redan har gått in i skolan, tänker nog Albin



Robban kom. Han fyllde på luft i däcken på elrullstolen. Och så hjälpte han till med att klippa bort ett par tovor ur Iris päls. För ovanlighetens skull höll hon sig ganska så stilla, där hon satt i mattes knä.


Därefter åkte vi till Granngården. Matte köpte tuggben och hundkex så det räcker lång tid framöver...


Våra favoritkex


....sedan stannade vi till vid djurkliniken. Matte skulle köpa bajspåsar. Hon köpte fem förpackningar i olika färger för hon vill ha omväxling, sa hon


De bästa på marknaden, enligt matte..





Iris har varit på lekhumör idag. Det är hon inte ofta. Hon hade hittat en mjuk boll som troligen legat under soffan en längre tid. Tror att den ursprungligen har suttit fast på klösbrädan i hallen.





Vi har gått de vanliga promenaderna i regndis och i duggregn


Här såg man knappast vart gångvägen tog vägen...


Det var som att gå på en matta....





Albin fick möte med en enda hund och det var med en nyfiken ung welsh corgi. En ras som man inte ser så ofta nu för tiden...


Welsh corgi 



Ja, vem har varit där?





Tydligen hockey på gång med tanke på alla bilar

Vi kom ut senare än vanligt på eftermiddagen, för matte kom inte ut med elrullstolen. Hon hade kört in den efter långpromenaderna för att det var risk för regn...Nu var trapphuset och entrén blockerad med massor av emballage. Grannen hade köpt möbler och gubbarna från åkeriet ( det stod inget namn på lastbilen) som tydligen skulle hjälpa till med monteringen, tog av allt emballage ute på trottoaren. Det tog timmar innan de var klara med att bära in och montera ihop allt och under tiden var utgången blockerad. Det ser för jäkligt ut i trapphuset nu med massor av små frigolitbitar överallt. Om matte ser grannen ska hon be honom städa upp men han jobbar troligen som vanligt. 




Och självklart började det att regna mer intensivt när det var min tur att ta promenaden..Det slår väl aldrig fel...





När matte hade gått in med mig och sedan skulle köra in elrullstolen, så krånglade hissen igen när den var på väg upp..Man behöver inte lida av klaustrofobi för att tycka att det är obehagligt. Plötsligt börjar den gå i snigelfart och låta mycket illa. Den stannar inte vid vårt plan utan fortsätter oftast i mycket sakta mak upp till nästa. Denna gång stannade den mellan två våningar. När matte då tryckte på knappen gick den ner till oss i vanlig fart. Matte är så irriterad  på denna hiss, för det här händer minst ett par gånger i månaden. Nu är de nymåne i morgon då tekniska prylar ofta strular, så matte blev inte förvånad men ändå oerhört frustrerad.





Matte fick en paketavi i brevlådan idag. Hon åkte till Coop för att hämta ut paketet. "Det finns inte här", säger karln bakom disken. På avin fanns en streckkod och när han slog in den så visade det sig att paketet redan var utlämnat den 20/10. Mycket märkligt tyckte både han och framförallt matte. Undrar vart det har tagit vägen eller vem som har fått det?





Matte har förstås gjort statistiken från förgående vecka som vanligt. Hon ser tydligt vilka dagar som det är "dålig" mat i skolan, för då säljs det många pommestallrikar. Ofta delar två eller flera på en tallrik. Pommestallriken kostar 32 kr och vill de ha dipp till så kostar den 6 kr.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar