"Twingly statistik"

torsdag 27 oktober 2022

Promenader....hemlösa katter...

 


Två kajor såg ut att vara osams när jag var ute på morgonrundan




Albin kollar långt efter en liten hund som troligen också var ute på sin morgonrunda





Som vanligt blev det stopp vid varje lyktstolpe under långpromenaden...



Han blev besvärad av ett medelålders par som passerade förbi. Karln gick ca 20 meter framför kvinnan som gick efter och gapade och skrek åt karln. De var tydligen osams de också. De gick samma sträcka som Albin och matte. Till slut vek matte av åt annat håll för Albin tyckte att det var obehagligt med skriken...




Matte käkade lunch på caféet idag. "Dagens"  var Herrgårdskyckling och eftersom matte hade tipsat om receptet ville hon testa det. Och det var riktigt gott enligt henne. Det tyckte övriga matgäster också. Receptet innehåller kycklingfilé, rökt skinka, creme fraiche, persilja, dijonsenap och riven ost samt kryddor förstås..





Albin hade nog hoppats på att det var en hund de mötte men det var en kvinna som drog en dramatenvagn efter sig...



Albin missar aldrig någonting. En karl står och knackar på ett fönster till demensboendet och man kan ju faktiskt undra varför?


Jaha, nu är tydligen skolan slut för dagen. Många elever är på väg till bussarna...




Och så blev jag utskälld av den ilskna dvärgschnauzern igen


Solen tittade fram en stund på eftermiddagen





Det är Hemlösa katters vecka nu, vecka 43. Den som vill kan donera kattmat till hemlösa katter i den lokala butiken, på Granngården bl.a. Bakom temaveckan står kattmatsproducenten Mjau från svenska Vårgårda. Utöver att samla in mat och underlätta för katthemmen, är syftet med veckan att belysa Sveriges största djurskyddsproblem, hemlösa katter. I landet finns idag över 100 000 hemlösa katter. Katthemmen är ideella föreningar och därför helt beroende av privatpersoner och företags generositet. De gör ett ovärderligt arbete.



Lånad bild från Norrtälje katthem.

 






 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar