"Twingly statistik"

söndag 16 oktober 2022

Ostadigt väder....tovor....hundmöten...."billiga veckan"

 


Jag var trött i morse så vi kom ut lite senare än vanligt på morgonrundan...



Det hade regnat i natt men var skapligt skönt väder i morse, sedan kom det några regnskurar och nu vräker regnet ner. De har varnat för åska i kväll men det får jag verkligen hoppas att det inte blir 





Robban kom hit i morse och hjälpte till att klippa bort två tovor i Iris päls. Den första tovan gick ganska så lättvindigt att få bort men den som fanns på magen var desto svårare, eftersom Iris inte var det minsta samarbetsvillig. Hon försökte bita både Robban och matte men hon hade kopplat ett stadigt grepp om katten, så Iris lyckades inte...Iris har en riktigt jobbig päls och matte tycker att den tovar sig lättare nu när hon har blivit äldre...

Efteråt gick hon in i Albins rum och drack lite vatten ur hans skål...







När Albin gick förmiddagens långpromenad så verkade stans alla små hundar också vara ute samtidigt



Albin bryr sig oftast inte om små hundar, även om de ofta har åsikter om honom


Här kollar han in den ilskna Shih Tzu:n, som gör utfall mot honom men på avstånd



...men det finns en liten ras som han inte alls gillar och det är Jack Russell och självklart fick de ett sådant möte också, så då försökte han ladda men matte var beredd och fick honom på andra tankar. Han skäller aldrig på andra hundar men kan morra och försöka göra utfall, även om det sker alltmer sällan nu för tiden. Matte har jobbat hårt med honom och hundmöten och det har gett resultat. Förr reagerade han på varenda hund och det pga hans osäkerhet. Han har troligen blivit ordentligt mobbad i hundhägnet i Rumänien där han vistades i tre år från liten åttaveckors valp.




Jag fick möte med en energisk dvärgpinscher. Det är en tuff ras med starka revirinstinkter. De inser inte sin storlek precis. Matte berättade att för många år sedan hade hon en kursdeltagare, en äldre kvinna som bodde ensam och ensligt i en stuga ute i ingenstans. Hon hade en dvärgpinscher som vakthund och kände sig väldigt trygg med hans vaktinstinkter.



Den vackra schäfern går där borta...





Nu lanseras "Billiga veckan" med 15% rabatt på "Dagens lunch", en gång i månaden med start nu vecka 42.

Matte kom med förslaget till caféet, eftersom folk har dåligt med pengar och är oroliga inför framtiden då allt har blivit dyrare. Det har ju alltid varit knapert innan lön för många och det har ju bara förvärrats.




Matte har läst "När andetagen blir till luft" av Paul Kalanithi.

Vid 36 års ålder och i slutfaserna av sin läkarutbildning får Paul Kalanithi beskedet att han har lungcancer. Ena dagen är han läkare och andra dagen är han själv en patient som kämpar för sitt liv. Framtiden som han och hans fru hade planerat går i spillror.

Paul skrev boken de sista månaderna i livet. Han beskriver sina livsval och de frågor han brottas med. Vad gör livet värt att leva inför döden? Hur ska man ta vara på sina sista månader i livet? Kan man skaffa barn trots att man inte kommer få vara med när det växer upp? När "Andetagen blir till luft" är en djupt rörande och gripande memoar. De mycket fina slutorden skriver hans fru. En bok som matte rekommenderar!

Matte tackar Anette för tipset!





Matte har sett derbyt mellan Djurgården - AIK, som AIK vann med 2-1. DIF var dominerande i andra halvlek men det är ju målen som räknas. När sju minuter återstår av matchen och AIK leder med 2-0, bryter skandalscener ut på läktarna. Idiotiska supportrar från båda lagen börjar kasta bengaler på varandra, slagsmål uppstår, smällare skjuts, de flesta i publiken lämnar arenan, massor av poliser och säkerhetsfolk försöker göra det bästa av situationen. Spelarna är då i omklädningsrummen, eftersom matchen bröts. Matchen återupptas efter en viss tid, DIF gör mål och matchen slutar 2-1. Verkligt trista och onödiga scener men tyvärr väntat.




Och alldeles nyss kom Lena förbi med en bit nygräddad kladdkaka till matte. De stänger ju kl 18.00 på söndagar och var på väg hem.












Inga kommentarer:

Skicka en kommentar