"Twingly statistik"

söndag 30 oktober 2022

Lugn helg...normaltid...långpromenader...

 


Den här helgen har varit lugn, förutom igår då det sköts på skjutbanan hej vilt. Jag behövde inte gå någon långpromenad då, eftersom jag får panik men idag fick jag gå desto längre.





Albin har inte haft bråttom ut på morgnarna som vanligt och i morse kom matte in till honom lite tidigare än vanligt, trots tidsomställning till normaltid eller vintertid som folk säger...Matte vill ha normaltid året runt och det vill vi också...





Albin kom av sig i toabestyren då han fick syn på mindre hund som också var ute på en morgonrunda...Albin är väldigt omständlig när han ska på toa. Ingen får se honom och helst ska det vara helt tyst omkring honom.


Det var tät dimma i morse..





Möte med de två vinthundarna...


För övrigt har det varit väldigt tunnsått med både människor och hundar ute men i ishallen har det spelats hockey som synes...





Min långpromenad blev längre än planerat, eftersom vi hamnade bakom pensionärer med rullatorer i bredd på gångbanan. Matte valde då att ta en annan väg, vilket gjorde att jag fick gå jättelångt.


Enda fördelen var alla nya dofter som jag upptäckte...





Matte bakade glutenfria chokladmuffins





När det var dags för eftermiddagspromenaderna, så var ingen av oss intresserade av att gå ut. Matte stod fullt påklädd i hallen och frågade vem av oss som ville gå ut först? Och det ville inte någon av oss. 


Stör mig inte...


Den enda som reagerade när matte ropade var Iris





Självklart var det jag som gick ut först. Tack o lov behövde jag inte gå så långt denna gång





Albin fick ta sin vanliga långpromenad för andra gången idag




Matte har skrivit en lista där tillagningstiden för rätterna på à la carte-menyn står. Robban ställde den på disken intill prislistan. Stressade människor vill att allt ska gå så himla fort. Nu kan de själva se tiden för tillagning innan de beställer.

Caféet hade varit välbesökt idag av barnfamiljer, som det ofta är på just söndagarna.




Om drygt en timme kommer Robban och ska kvällskissa oss. Matte har troligen fått en muskelbristning på baksidan av höger lår och kan knappt stå och ännu mindre gå, framförallt inte i trappan när vi ska ut..När matte skulle ut och kvällskissa Albin igår kväll hände något i låret då hon gick i trappan ner till källargången. Hon kunde knappt ta sig ut och sedan hem igen..Jag hade redan varit ute då och det var ju tur för det brukar ta sin tid innan jag sätter mig. Albin pinkar ju på första bästa buske, så då går det fort...



























Inga kommentarer:

Skicka en kommentar