spettan 2 2021-01-14 16:54 Ljus limpa Det blir mycket bakande just nu. Dag 1: 10 g jäst 2 dl vatten 1 dl öl 2 dl vetemjo?l Dag 2: 3 dl vatten 1,5 tsk salt 1 dl rapsolja, kallpressad 10-12 dl vetemjo?l Dag 1: Smula jästen i en bunke. Värm vattnet till 37°. Häll vattnet över jästen och tillsätt öl och mjöl. Rör till en slät smet och låt den stå övertäckt i rumstemperatur till nästa dag. Dag 2: Värm vattnet till 37°. Blanda försmeten med vattnet, salt, olja och nästan allt mjöl, spara lite till utbakningen. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt degen jäsa övertäckt...
spettan 2 2021-01-13 16:50 Nybakat till frukost - Knådfritt Grytbröd Så enkelt och gott. Bara röra ihop och typ hälla ner en härlig trådig deg i grytan! Ingredienser: 440 g vetemjöl (7,5 dl) (jag väger och använder Ramlösas mjöl, upptäckt att det är skillnad på mjöl och mjöl) 70 g rumstempererat vatten (3,7 dl) 1,5 tsk salt 0,5 tsk torrjäst - Rör samman alla ingredienser till en ganska kladdig deg. - Täck över med plastfolie och låt stå i rumstemperatur i 12-16 timmar. - Sätt ugnen på 200 grader varmluft (220 grader vanlig ugn och sätt in en tom gjutjärnsgryta (minst 2 liter) i ugnen i 30 minuter. - Lägg...
spettan 8 2020-12-28 19:09 Doftar nybakat Kunde inte låta degen jäsa över natten - då hade det jäst över!...
spettan 1 2020-12-21 22:13 Årets julknäcke Inte så tokigt men förvånad att det faktiskt smakade grönkå, kryddpeppar kände jag inte alls....
spettan 2 2020-12-17 17:38 Blåsten Locket blåste av och hamnade på buskarna. Såg ut som locket surfade!...
spettan 4 2020-12-16 22:30 Trevligt kuvert i brevlådan igen Börjar bli bortskämd denna gång med gott te och lite choklad...
spettan 8 2020-12-11 19:57 R66 Den här plåtningen såg jag - modellen hade väldigt svårt att gå i skorna som såg ut att vara alldeles för stora....
spettan 2 2020-12-09 17:26 Guldpengar Fick ett trevligt brev i lådan idag. Innehållande guldpengar som nu är på skattkistan;)...