pot marigolds 2 2020-12-24 06:52 Solid State Drives Versus HDD: Just Which Should You Use As Well As Acquire? Whether obtaining a personal computer, folks watch out for different specs like the RAM size, processor chip, screen dimension, and also the inner storing room. While these are all vital aspects points to consider, an often-overlooked specification is the form of internal storing on the COMPUTER. The greatest choice that appears to puzzle even tech-savvy individuals is actually the choice in between a personal computer with an Solid State Drives and also one along with an HDD storage space.It is up to the purchaser to determine what he or she needs to have, depending upon their certain computer needs, spending...
pot marigolds 10 2020-12-24 06:17 HDD Vs Solid State Drives: Just How They Operate, As Well As When To Make Use... HDD vs. Solid State Drives: which should you put in your personal computer? While you might certainly not view any type of difference when saving as well as moving files around on personal computers that make use of either standard Hard Disks or even SSDs, the 2 parts of components couldn't be much more various in exactly how they operate. This overall quick guide should notify exactly how they function, and also what you should use the drives for. Not all storage space services are produced equivalent for the very same make use of scenario.HDDThis is the inside of your...
pot marigolds 5 2020-07-12 15:34 Små kantarellpizzor (ej glutenfritt) Små kantarellpizzor 25 g jäst2½ dl vatten, värmt till ca 37 gr.salt, ungefär 2-3 krmolivolja, ungefär 2-3 msk3 dl fullkornsdinkel2 dl dinkelsikt smörstekta kantareller med salt och peppartimjanost Rör ut jäst i vatten, tillsätt salt, olja och mjöl. Arbeta deg smidig (minst 10 minuter) och jäs 30-40 minuter täckt. Arbeta deg och klicka ut åtta delar fördelat på två plåtar. Platta ut med mjölad hand. Lägg på ost, stekt svamp, timjan. De man ev. inte lägger fyllning på blir som typ pitabröd. Grädda i 200 graders ugn ca 15 minuter....
pot marigolds 14 2020-07-11 17:27 Smältrabarber med vaniljglass Smältrabarber smör till ugnsfatetrabarber, skalade och skurna i 5 cm-bitarbjörksocker e. annan sötning att strö ovanpå Lägg tallrik över fatet och ställ in i 200 graders ugn, ca 15-20 minuter. Enkel vaniljglass i glassmaskin 3 dl vispgrädde2 hela ägg3 msk björksocker½-1 tsk vaniljarom Vispa grädde tjockt för sig och ägg med socker och arom för sig. Vispa samman tills fluffigt, häll i glassmaskin och kör till mjuk glass. Skeda upp luftigt i burk och ställ in ett par timmar i frysen....
pot marigolds 2 2020-07-06 20:00 Nötiga bitar med kanelsmak Nötbitar 40 g kokosolja40 g smör1 msk björksocker eller motsvarande mängd erythritol/stevia2 msk jordnötssmör2 dl havregryn½ dl riven kokos1 krm salt1 tsk kanel1 dl hackad mandel Rör ihop, packa i form, kyl och skär i bitar....
pot marigolds 11 2020-02-05 16:40 Fortsättning följer på Fotoannexet Inga fler nya inlägg på pot marigolds, men bloggen får finnas kvar ändå. Nya inlägg i den här stilen (eller ev. i lite annorlunda stil) kommer hädanefter att hamna här. Facebooksidan för pot marigold upphör förstås också.😉...
pot marigolds 0 2020-01-31 17:39 Nu bojkottar vi Arla! "Vill du se hur korna har det på gården eller kanske vara med när de släpps ut på bete?" Frågan på Arlas hemsida riktas till skolbarn som vill besöka mjölkgårdar och lära sig mer om livet på gården. Stackars barn! Vi har ju nu sett hur korna kan ha det hos en Arlabonde, och det var rent förfärligt det lilla jag råkade se, klarade inte av att se, läste istället. Och bonden som vanskötte sina djur fick inte förbud att fortsätta. "Inga allvarliga brister", säger Arla trots detta. Då bojkottar vi Arla och kör lite mejerifritt emellanåt!...
pot marigolds 15 2020-01-28 19:08 Några ord om evenemang "Gravljus för en döende sjukförsäkring" Tar mig återigen friheten att här på bloggen dela information hämtad från evenemangsbeskrivning Facebook (organiseras av: Marcus Karlsson): "Evenemanget är offentligt, så bjud in era vänner Vi tänder gravljus för den döende sjukförsäkringen! Tid: 09-21 på fredag 31/1 Plats: Hela Sverige. Välj att tända 1) Framför FK 2) På torget 3) Utanför kommunhuset. Obs! I Stockholm gäller i första hand Mynttorget, övriga platser om du inte kan vara där. För dom som inte har möjlighet att befinna sig på dom 3 ovanstående punkterna, tänd ljus hemma eller vid trottoaren. Under dagen lägg ut eran aktion med #försärkringskassanupproret i sociala medier Syfte: På...
pot marigolds 18 2020-01-12 07:24 Glutenfria scones med mjölmix Glutenfria scones(6-8 st. små) 4 dl glutenfri mjölmix (Lailas blå)1 tsk salt3 tsk bakpulver75 g rumsvarmt smör2 dl fil Rör ihop torra ingredienser, vispa ner mjukt smör så det fördelas fint i mjölblandning, vispa ner filen och klicka ut smet på bakplåtspapper/plåt. Grädda i 225 graders ugn till lagom färg. Låt svalna lite lätt på galler. Ät med fördel halvvarma med smör....
pot marigolds 9 2020-01-04 16:31 Chokladbollar med nötsmör och hackad mandel Chokladbollar med nötsmör och hackad mandel ca 3/4 dl hasselnötssmör3/4 dl hackad sötmandel1/2 dl mandelmjöl1 msk kokosolja2 msk kakaopulver1 msk björksocker(ev. lite salt, beroende på om man saltat sitt nötsmör eller ej) riven kokos Rör ihop till en sammanhållen massa. Trilla bollar, rulla i kokos och kyl....
pot marigolds 8 2020-01-04 16:30 Enkel morots- och kålrotslåda Kålrots- och morotslåda 500 g skalad och tärnad kålrot och morot (använde ca 350 g kålrot och 150 g morot)1½ - 2 dl vispgrädde2 ägg½ dl koncentrerad benbuljong av kyckling (eller grönsaksbuljong för veg. alt.)finriven muskot, malen vitpeppar och salt efter smak Koka rotsaker mjuka och mixa slätt med övriga ingredienser, smaka av med kryddor. Häll i smord form och grädda i 175 graders ugn till fin färg (gör inte som jag, gå ut med hunden under tiden, då kan den bli en aning för mörkgräddad som på bilden, men förstås god ändå😉). Förslag till: julkryddade köttbullar....
pot marigolds 19 2019-12-23 19:03 Russian salad Russian salad 1 morot (fintärnad)1 dl gröna ärtor1 dl hackat kokt kalkonkött (saltat)1 hackad kokt kall potatis½-1 hackad inlagd gurka½ dl crème fraîche½ dl majonnäs1 tsk senapsalt och peppar efter smak Koka morot i lättsaltat vatten, lägg i ärtor och ställ åt sidan en stund, häll av vatten. Blanda samman allt och smaka av med salt och peppar. Kyl....
pot marigolds 7 2019-12-23 15:20 Laxost Laxost 100 g strimlad eller hackad kallrökt lax50 g grovriven gräddost½ dl crème fraîche2 msk majonnäs2 msk finhackad dill1 msk finhackad gräslök1 tsk pressad citronsaftörtsalt och malen vitpeppar efter smak Blanda samman allt väl och ställ kallt....
pot marigolds 7 2019-12-20 15:35 Rostade pepparkaksmandlar (sötade) Söta pepparkaksmandlar ca 2½ dl sötmandel1 tsk kanel1 tsk kardemumma½ tsk kryddnejlika1 tsk malen ingefära2 tsk björksocker1 äggvita 1 nypa salt Blanda kryddor och sötning. Vispa vitan fluffig med en nypa salt. Blanda samman allt och platta ut på plåt med bakplåtspapper. Rosta i 150 graders ugn (ta ut och dela/vänd mandlarna när vitan stelnat), ca 15-20, ev. eftervärme tills helt knapriga. Låt svalna....
pot marigolds 5 2019-12-20 15:29 Glutenfri saffranskaka Glutenfri saffranskaka 4 ägg100 g smält smör3/4 dl björksocker1 kuvert saffran3 krm salt1/2 dl gräddfil2 dl mandelmjöl2 msk kokosmjöl2 tsk bakpulver3/4 dl russin Blanda mandelmjöl, kokosmjöl, bakpulver och sist russin. Rör ner sötning och saffran (med lite av sötningen mortlad) i smälta smöret. Vispa ägg tjockt och fluffigt minst 5 minuter med elvisp. Blanda ner gräddfil, mjöl- och smörblandning med slickepott. Häll smet i smord och mandelmjölad form. Grädda i 175 graders ugn, ca 35 minuter (kolla med sticka). Låt svalna något innan kakan stjälps upp på fat. Ställ kallt....
pot marigolds 16 2019-12-19 16:38 Kardemummabullar Kardemummabullar 250 g keso2 ägg½ dl xylitol3 krm salt 1 tsk malen kardemumma2½ dl mandelmjöl3 msk mjölmix (Lailas blå)2 msk fiberhusk1 tsk bakpulver25 g smält smör Mixa keso, ägg, sötning, salt och kardemumma slätt (använde stavmixer). Blanda övriga torra ingredienser. Rör ner smält smör i äggsmeten och därefter mjölblandning. Sväll degen minst 10 minuter. Forma 8 bullar och grädda i 200 grader, ca 20 minuter. Låt bullarna svalna på galler....
pot marigolds 3 2019-12-17 18:28 Pepparkaksfudge Pepparkaksfudge 50 g smör2 dl vispgrädde2 msk xylitol (björksocker)1 msk pepparkakskryddor1 krm salt 4 msk blancherad och hackad sötmandel Smält ihop allt (mandeln kan man tillsätta i slutet) i kastrull, sjud på lägsta värme till en ordentligt tjock kräm, vispa då och då. OBS! Skall endast sjuda, kan skära sig om den får koka. Lägg upp på smörpapper och bred ut till en lagom tjock kaka, ställ kallt att stelna och skär sen i bitar....
pot marigolds 9 2019-12-17 18:28 Smulpaj med glutenfri mix Smulpaj 40 g smör1 dl glutenfri mix (Lailas blå)1 dl mandelmjöl2 msk björksocker eller sötströ1 krm salt hallon och blåbärpotatismjöl Mixa pajdegsingredienser i matberedare. Blanda bär med potatismjöl i form, smula över degen. Grädda i 175-200 graders ugn. Ev. kyld kokosgrädde till....
pot marigolds 0 2019-12-17 18:28 Goda julköttbullar Känns nästan lite känsligt att skriva ut recept med kött såhär i klimatkrisens tid. Sanning att säga blir det alltmer sällan annat kött på tallriken än av fågel och fisk (klimatforskare anser att även intag av fisk ska minskas, ganska svårt att efterleva). Men någon gång emellanåt kan jag inte låta bli rött kött (och då menar jag inte charkuterier), t.ex. när svensk ekologisk blandfärs säljs för ett billigare pris på Lidl och såhär års blir det då dessa: Julköttbullar 500 g blandfärs1 gul lök1 dl vispgrädde1 ägg2 msk tapiokamjöl1-2 msk vanlig senap1 tsk örtsalt (Herbamare)2 krm malen vitpeppar1 krm...
pot marigolds 9 2019-12-12 18:20 Goda glutenfria saffransbullar Saffransbullar 250 g keso2 ägg1 kuvert saffran½ dl björksocker (xylitol), eller annan valfri sötning2 krm salt2½ dl mandelmjöl2 msk pofiber2½ msk fiberhusk2 tsk bakpulver½ dl russin2 msk kokosolja (gärna smakneutral) Mixa keso, ägg, sötning och salt slätt (använde stavmixer). Blanda torra ingredienser (+russin). Rör ner smält kokosolja i den torra blandningen och därefter äggsmeten. Sväll degen minst 10 minuter. Forma 9 bullar och grädda i 200 grader, ca 15 minuter. Låt bullarna svalna helt på galler. Uteslut sötning, russin och saffran, så blir det ca 8 frallor istället. Ekologiskt odlat = plastatKonventionellt odlat = lösvikt Ganska tokigtVill inte ha all...
pot marigolds 6 2019-11-30 09:49 Glutenfri mjuk pepparkaka Mjuk pepparkaka 4 ägg100 g smält smör½ dl gräddfil2 dl mandelmjöl2 msk kokosmjöl4 msk sötning (t.ex. xylitol eller sötströ)2 tsk bakpulver2 msk pepparkakskrydda*2 krm salt Blanda torra ingredienser. Vispa (använde elvisp) ägg tjockt och poröst i minst 5 minuter. Vänd med slickepott luftigt ner smör, gräddfil och blandade torra. Häll smet i form (smörad och mandelmjölad). Grädda i 175 graders ugn, ca 35 minuter. Kolla med sticka om färdig. Stjälp upp efter en stund, låt svalna och ställ gärna kallt till dagen efter (blir mer smakrik då). *Pepparkakskrydda: 2 msk kanel, 2 msk ingefära, ½ msk kryddnejlika, 2 tsk kardemumma....