Frukost på Clarion Hotel i Örebro

Nu kryllar våren av röda dagar och andra dagar som kommer i kläm. Tur är väl det, för hur skulle vi annars hinna fira allt fint som finns just nu? Tiden mellan hägg och syren är verkligen min allra bästa. Jag älskar att naturen är gnistrande grön och att häggens doft är helt bedövande. Så när ännu en klämdag var på intåg, ville jag fira den på ett av mina favoritsätt: med att äta hotellfrukost.

Det var länge sen jag åt Clarion Hotels frukost och jag var nyfiken på deras utbud nuförtiden. Dessutom har Clarion en väldigt mysig loungedel i restaurangen och stora fönster ut mot en strosarvänlig gata. Därför är det en perfekt plats för att sitta lite länge, ta en till kopp kaffe och spana på folklivet utanför. Sånt jag gillar!

Favoriterna på Clarion Hotels frukost

Hur jag äter hotellfrukost har blivit nästan som en ritual. Jag har en ordning på sött, salt och andra smaker och har hittat en metod för att testa mycket, men slänga minimalt. Helst äter jag frukost sent, så att kroppen har hunnit vakna och jag verkligen är hungrig. Numera är det ju många hotell som har behållit sina slottider sen pandemin, vilket jag tycker jag är toppen! Då bokar jag helst de senare tiderna.

Men kaffe först, alltid. Gärna svart. Sen smakar jag helst av det salta och matiga: äggröra, grönsaker, frukt och lite ost. Men helst spar jag utrymme i magen för nästa “rätt”: yoghurtavdelningen. Jag är en riktig yoghurtoholic och älskar granola, bär och annat gott som man kan toppa med. Clarions utbud på den här fronten var riktigt bra, för det fanns både hemgjord müsli, torkad frukt, kokosflingor, frön, nötter, bärkompott och många olika yoghurtsorter. Ja, allt man kan önska!

Nu tar jag gärna en kopp kaffe till men jag skippar helst pannkakor, croissant och bakverk på buffén. Som avslutning tycker jag istället det är gott med kex, någon god ost och marmelad, som en liten efterrätt. På den här frukosten var linfröknäcke, Västerbottenost och aprikosmarmelad pricken över i:et.

Hotellfrukost med mål att minska matsvinn

Clarion Hotel är personligt inrett och det finns alltid roliga detaljer att titta på, både för gäster och personer som strosar förbi på gatan. Som de här vintageskorna i glaslådorna och antika böckerna! Något annat som Clarion Hotel är bra på att visa upp, är sitt miljötänk. Jag är inte tillräckligt insatt i miljöfrågan för att veta vad som räknas som bra och mindre bra på hotell, men att berätta vad man gör brukar vara ett stort kliv i rätt riktning.

Som före detta frukostansvarig på hotell, vet jag att det slängs otroligt mycket mat varje dag. Dels för att det är svårt att beräkna mängderna, men framförallt för att gäster har ett buffébeteende som inte är hållbart. Clarion Hotel har satt mål för att minska matsvinnet och följer tydligt upp resultaten, vilket jag tycker är superbra. Jag tror det kan ge gästerna en tankeställare och känsla av att vilja bidra till det bättre.

Frukost på hotell får gärna ta lite tid, så jag tog en kopp till och bara njöt. Morgon blev till dag utanför fönstret, men jag var fortfarande kvar i den sköna frukostbubblan. Så som det kan få vara, när en klämdag firas på ett sånt här bra sätt!


hotellfrukost

Hotellfrukost

3 favoriter bland hotellfrukostar