(förra veckan) veckan som gick

Åh det är ett konstant oflyt med WordPress sista veckorna med att försöka ladda upp foton från mobilen. Någon som har tips på hur man kommer runt detta, så är jag evigt tacksam. Nu lyckats ett foto nu och då sporadiskt utan någon större logik.

Återkommer om detta till exempel när wordpress låter mig lägga upp fler bilder. Höstens svampmacka.

Mitten av oktober leverererade grått väder. Höstfixade lite i växthuset. Lite vemodigt att säsongen är slut där. Vad jag lägger på minnet till nästa år: undvik tomatplantor (tar mycket tid, och ingen vattnade när jag var borta på konferens i två dagar, vips stora plantdöden) och fokusera på tomatillo och chili.

Italienskt tema fortsätter på torsdagarna. Hittade flera roliga saker på Lidls italienska vecka.
Trotsade fotfrakturstrasslet och besökte äntligen Ferms bageri. Väl värt.

Måndag: Vego! Morotssoppa med lite sötpotatis + varma ostmackor.

Tisdag: Rester! Bubble and squeek. På grönsaker från söndagsmiddagen.

Onsdag: Lax! Med hemvispad hollandaise. Haricot verts och gröna ärtor. Ugnsrostad potatis. GUD så gott. Alltid.

Torsdag. Tredje torsdagen med tema med färsk pasta. Färsk ravioli med karljohanssvamp, plus snabb ragu på salciccia och riven parmesan. Redan pepp på nästa torsdag.

Fredag: Maken och jag åt fint på Hantverket. Barnen hemma åt sushi från Kirin vid Brommaplan.

Lördag: Gratinerad nachoplåt med pulled pork, svarta bönor, tärnad paprika, jalapeños, tomtatillosalsa och riven ost. Plus kycklingklubbor med blåmögelostdipp. Icke-kött-ätaren åt på jobbet.

Söndag: Långkok på lammlägg i en sås med trattkantareller. Colcannon. Picklad fänkål och kålrabbi, typ 1-2-3-marinad. Icke-köttätaren hade glutenfri panerad fisk från frysen.

3 kommentarer

  1. Eva

    Lidls temaveckor muntrar upp i vardagen 😋 .

    1. Elin

      haha, du är i högsta grad en av orsakerna till att jag sladdade in i deras butik i torsdags! Har redan noterat att det är grekisk vecka nu…

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.