Veckan som gick

Inväntar fortfarande lite mer carpe diem denna höst. Men det är väl bara att traska på.

Allt skördas!
Veckans bästa lunch inkluderades med en “spotted dick”.
Tidig morgonpromenad igår vid Skanstull pga simtävling = nybakat bröd med hem till alla med sovmorgon.

Måndag: Vego! Morot-och-tomat-soppa. God! Gratinerad ost-toast.

Tisdag: Jag åt en laxmacka på kvällsmöte på jobbet. Familjen åt en plåt med fläskkarré, potatis, blomkål och paprika.

Onsdag: Vad vi åt här? Något som var makens eminenta projekt med att återskapa en av rätterna på Kosters trädgårdar. Typ någon slags rotfruktspakora i airfryern med jordnötsås. Plus någon slags sötpotatis-boll?  Fried rice. Vi äter det gärna igen.

Torsdag: Minsta röstade in färsk ravioli eftersom de glutenfria systrarna var iväg på träning (och servades med rester innan). Salccia-bolognese och finriven parmesan till.

Fredag: Boveteplättar med salmalax, smetana, tärnad rödbeta, riven pepparröt,och hackad röd lök. Typ detta.

Lördag: Kimchi-burgare. Favorit som återkommer – typ bulgogikryddning i fläskfärs som burgare + stekt ägg och kimchi. Ska skriva ner recept någon gång, men görs mest från höften beroende på vad som finns i skafferiet.

Söndag: Galet god söndagsmiddag signerad maken: “braised beef in gravy” + rödvinsbräserad rödkål + palsternacka/morötter/potatis i ugnen. Icke-kött-ätaren åt på jobbet.

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.