Ibland har jag möjligen väldigt korkade funderingar

Jag har tänkt på en sak. Om någon blir dömd till ”fängelse och därefter utvisning”, varför är det så att samhället ska bära kostnaden för tiden i fängelset och s e n utvisa personen … varför utvisar man inte på en gång?!

Det måste ju spara massor av pengar, eller? Sen vet jag ju att vissa länder kan vägra att ta tillbaka personen, eller att personen ifråga löper risk för att bli dödad om han återvänder, men sånt kan man väl ta reda på innan man dömer människan till utvisning.

Jag är förmodligen rätt lam i huvudet, men jag kan på riktigt inte förstå. Nyligen fick ju nån snubbe livstids fängelse och sen utvisning. Ska vi då betala för aset (i det här fallet är personen i fråga dömd för försök till mord och för våldtäkt) under alla år han sitter inne och SEN skicka ut honom? Helt sjukt. Dessutom är ju livstidsstraff  i Sverige inte for life, utan det tidsbestäms efter några år. Om jag fattat saken rätt. Hur som, personen ifråga upptar en plats under många år med de kostnader som är förknippat med det.

Är jag ute och hojar?