Culinary Europe: De här är de bästa rätterna från Europa!

[Pressutskick]

I Europa finns det nationella rätter som har ett utmärkt rykte i hela världen. Men det är långt ifrån bara det franska köket som är särskilt utsökt. Om du planerar en längre resa bör du definitivt prova några läckra regionala rätter. Naturligtvis kan du också prova de lokala kasinona eller de senaste online-hitsnackarna, som till exempel https://yoyocasino.se/sv/casino-roviders/relax. Slappna av i spelandet och smaka på europeiska delikatesser vid sidan om, det kan vara så enkelt. Turister kan förresten lätt hitta alla traditionella europeiska delikatesser på alla restauranger och ibland på snackbarer – inte bara i turistområden. Dessutom är alla rätter relativt lätta att återskapa och definitivt värda att prova! 

Från Ungern till Polen – de här rätterna bör du definitivt prova! 

Vad den klassiska bratwurst är i Tyskland – i alla tänkbara varianter – är snackslangos i Ungern. I princip är det en pannkaka av jästdeg som är beströdd med vitlöksolja eller gräddfil. Dessutom är det ungerska mellanmålet toppat med tomater, lök och paprika. Det är alltså ett ganska lätt mellanmål, men det smakar gott. Lángos äts inte bara vid den populära Balatonsjön i Ungern, utan i många regioner runt om i landet. I Tyskland är till exempel lángos en populär maträtt på julmarknader. Naturligtvis äter man den också året runt i Ungern, och i stort sett alla snackbarer i städerna erbjuder kunderna detta läckra mellanmål. Toppingen kan varieras. Ibland kan man hitta mästare och köttfärs på lángos. 

I Skottland tillagas ägg på ett mycket speciellt sätt. De skotska äggen är hårdkokta och sedan belagda med korvkött och brödsmulor, så att säga. Sedan friteras de och erbjuds som mellanmål. Det går till och med att hitta stekta skotska ägg i snabbköpet. Pilspubs i regionen serverar också skotska ägg som mellanmål, med majonnäs, ost och lök. En intressant kombination, men som smakar jäkligt gott. Prova den definitivt på din nästa semester i Skottland. 

Om du reser till Tyskland bör du definitivt prova currywurst. Den ”uppfanns” ursprungligen i Berlin och tyskarna äter ungefär 800 miljoner currykorvar per år. Korven kokas (skållas) eller grillas. Oavsett om currywursten är hel eller i skivor, åtföljs den av en vanligtvis hemlagad currysås. Eller helt enkelt ketchup som är beströdd med currypulver. Inom landet är det svårt att tänka sig att äta mellanmål utan currywurst. Den europeiska rätten är så känd i landet att ett eget Currywurst-museet har öppnats i Berlin. 

Vänner av klassiska grytor kommer säkert att hitta vad de söker i Polen. Den så kallade ”Bigos” är en rejäl gryta i Polen och mycket populär i landet. Eftersom ingredienserna är billiga och alla familjemedlemmar blir mätta. I grunden är det en gryta gjord av kål, kött och korvbitar. Ofta används också surkål. Men det är inte bara i Polen som ”bigos” ofta finns på bordet; varianter av den serveras även i Litauen och Ukraina. Kunderna vill trots allt vara mätta efter Relax Gaming i online casinot. 

Relax Gaming – äntligen kan du njuta av slots igen! 

Europa har mycket att erbjuda, inte bara när det gäller kulinariska läckerheter. Från tyska Rostbratwurst till rumänska kålrullar (sarmale). Även när det gäller nätcasinon hittar kunder från hela världen europeiska licenser och säkert spelande. Oavsett om det är klassiska spelautomater eller roulette. Videopoker och blackjack är inte heller något problem på europeiska kasinon. Efter bratwurst vid spelautomaterna och efter det nervpirrande pokerspelet är det dags att njuta av ungerska delikatesser. 

Den italienska fisksoppan ”Cacciucco” är också intressant. Eftersom begreppet innehåller bokstaven C exakt fem gånger sägs fisksoppan också innehålla fem olika sorters fisk. Till detta serveras vanligtvis färskt vitt bröd och naturligtvis passar ett fint vitt vin bra till det. På Malta är Pastizzi nästan en nationalrätt. Det är inte bara turister som hittar detta läckra mellanmål i nästan varje gathörn på Malta. I princip är det en pasta fylld med kyckling, ärtor och ricottaost. 

Men även Greklands gourmeter får valuta för sina pengar. Här är mousakas en av landets typiska favoriträtter. Det är som en sorts lasagne, men med ingredienser som potatisskivor, auberginer och köttfärs. Grekland är allmänt känt för sitt utsökta kök. På menyn finns färsk fisk, läckra kötträtter och köttspett samt många fisk- och skaldjursrätter. I Östeuropa, särskilt i Ukraina, är borsch en del av det dagliga kökslivet. I den här soppan används rödbetor som färgämne. Ingredienser är kött (vanligtvis nötkött) och vitkål. Östeuropéerna förädlar ofta sin borschtsch med bönor, lök och paprika beroende på smak. 

Slutsats om det europeiska kökets bästsäljare! 

Detta lilla utdrag är bara toppen av isberget. Många länder, många seder och bruk och många nationella rätter som är typiska för varje land. Europeiska slots har också mycket att erbjuda och avslappnande spelande är en del av vardagen för spelare. En liten europeisk rundresa är definitivt värd att göra. Redan de många olika rätterna, varav vissa är mycket annorlunda, erbjuder en portfölj av utsökt mat. I Finland och Polen är dumplings för övrigt mycket vanliga. Och de har den ursprungliga fyllningen med kål och svamp, dvs. piroger. Det är värt att prova!