Kexchokladpaj
Kexchokladpaj
6 st kexchoklad, (à 55 g/st)
150 g smält smör
150 g mörk choklad
4 msk grädde, (40 %-ig ovispad)
1 tsk vaniljsocker
2 äggulor
Gör så här
Dela kexchokladen i bitar och finfördela/mixa dem i en matberedare.
Smält smöret och blanda ihop det med kexsmulorna, (det blir en lös smet).
Häll smeten i en pajform, (ej springform) och grädda i mitten av ugnen 175 grader i cirka 6-10 minuter. Ta ut pajformen, pajbotten är nu gräddad på kanterna och en but in men fortfarande lite lite lös i mitten. och ställ den åt sidan så den svalnar/stelnar.
Under tiden: Smält den mörka chokladen i ett vattenbad och tillsätt den ovispade grädden, vaniljsocker och till sist de båda äggulorna. Rör om till en slät smet. Bred ut chokladsmeten över den avsvalnade pajbottnen. Ställ in i kylskåpet i 3-4 timmar, för att stelna, innan servering.
Vid servering: Sikta florsocker över och dekorera valfritt! Servera med lättvispad grädde eller glass.