Krispig hemmagjord pizza

Hoppas ni har en fin helg! Måste dela med mig av pizzorna jag gjorde igår, har tipsat er förut men ni måste bara testa den här botten som blir krispig, lite så där lagom seg och dessutom väldigt lätthanterad deg.
Vi tog en liten AW igår och jag köpte med färsk tryffel från Saluhallen, gillar ni tryffel? Himmel så gott det är. Jag älskar det om det är färsk. Svindyrt tyvärr men ibland får man unna sig.

Jag gjorde två olika för jag gillar ofta vegetariskt och vit botten, Janne gillar röd tomatsås men det bästa är ju att man lätt kan lägga på vad man vill när man gör den hemma.

Ja gör även ofta på Lchf botten med mandelmjöl men denna är så god så ibland måste vi bara göra den. Degen är på vetemjöl och durumvete, jäst och lite olivolja, den blir verkligen riktigt bra.

Jäsning 1 timma så det går fort.

Grundrecept 2 pizzabottnar ( 2 portioner)
15 gram jäst
3 dl ljummet vatten
5 dl vetemjöl (ev lite mer om degen blir lös)
1,5 dl durumvete
2 msk olivolja
1 tsk strösocker
nypa salt

Gör så här:
Smula ner jästen i en bunke och häll i vattnet. Vispa så jästen löser upp sig. Häll i durumvete och rör om, olivolja, socker, salt och vetemjöl. Ta lite i taget och rör eller kör i en matberedare.
Degen ska bli smidig och blank, arbeta ihop den snabbt, lägg den i en bunke för att jäsa ca 1 timma.

Kavla sedan ut degen, jag gör den direkt på ett bakplåtspapper så slipper man lyfta den. Ta mjöl på kaveln så går det bättre. Jag kör den ganska tunt.
Sätt ugnen på 220 grader.
Bred ut färskost eller tomatsås, ost, lägg på önskad topping och gratinera i ugnen ca 200 grader, 15 minuter tills allt har smält och fått fin färg.

Topping pizza 1 vit pizza:
3 msk creme fraiche eller 3 msk ricottaost
1 dl riven parmesanost (Ta mer om du har större pizza)
champinjoner
babytomater
1 pressad vitlöksklyfta
1/2 mozarellaost
1 msk olivolja
salt och svartpeppar
oreganokrydda
(färsk tryffel och/eller tryffel majo)

Topping pizza 2 röd botten
5 msk pizzasås/krossade tomatsås
1 dl riven parmesanost (ta mer om du har större pizza)
champinjoner
babytomater
1 pressad vitlöksklyfta
parmaskinka
1/2 mozarellaost
1 msk olivolja
oreganokrydda
salt och svartpeppar
(färsk tryffel)

Gör så här:
Kavla ut pizzadegen riktigt tunt, ta lite mjöl så går det lättare.

Bred på tomatsås eller creme fraiche, riv parmesanost och strö över allt.
Dela svampen, tomaterna och lägg på över pizzan.
Ringla lite olivolja, salt och svartpeppar, oreganokrydda.
Ska du ha färsk tryffel river du på en mandolin och lägger på efteråt, ska du ha parmaskinka, dela i mindre bitar och lägg på efter.

Gratinera i ugnen på 200 grader, ca 15 minuter.

Njut av en riktigt krispig hemmagjord pizza!