Inlägget innehåller annonslänkar

Vitrinskåp och garderober!


Nu har vi kört igång ”finliret” här hemma! Och jag ska så klart dela med mig av hela processen.

Vi flyttade som ni vet hela sommaren, sedan tog vi en välbehövd paus från allt vad flytt och inredning heter. Jag var helt slut efter allt rensande i Skövde. Men nu känns det jättekul att sätta fart igen!

Vi har ju en sekelskifteslägenhet med väldigt högt i tak, flera ”korridorer” där vi känner att vi vill utnyttja ytan. Bygga på höjden är smart så det har vi gjort i den långa gången mot vårt sovrum och gästrum, garderoberna köpte vi på Ikea. Det blev otroligt bra! Det är för liten yta att möblera med möbler, men perfekt att bygga på höjden, sätta höga garderober mm.

(Annika Reinholds vackra tavlor hänger här på denna stora vägg så länge, så är mina tjejer med mig hela tiden.)

Så har ni sånna här ”gångar/korridorer, passa på att bygga på höjden. Bokhyllor, garderober, vitrinskåp.

Garderoberna har vi kunnat bestämma hur de ska se ut, jag har ett stort ”smyckesskrin” över lådorna, blev så jäkla bra. Gillar ordning och reda. Janne har fler lådor tex, jag har en stor garderob enbart för långa klänningar. Kan visa mer bilder om ni vill.

Däremot ville jag ha lite lägre vitrinskåp i en annan gång för då kan jag nämligen använda detta till att ha som avlastningsyta tex på kalas, jul osv eftersom ytan i köket är väldigt liten. Det är ju ofta i så äldre lägenheter, köken är inte så stora.


Vårt kök är mysigt och vi är bara två så det passar perfekt. Men dåligt med avlastningsbänkar. Men då kan man alltså ställa mat, glas osv på dessa lägre vitrinskåp! Bara lägga något under som skyddar.

Så här blev det!

Här var alltså en yta vi inte använde alls innan. Det är för litet för att inreda som ett rum, men ändå så pass stort så man kan ställa skåp så vi får mer förvaring. Blev så bra.

HÄR hittar du skåpen. Det är två som vi ställt bredvid. Finns höga men jag vill alltså även ha som avlastningsbord/bänk. Perfekt i jul 😉

Här till höger ska vi ha en hög garderob vi väntar på, också perfekt att utnyttja den ytan.

Och Kattis Palmnäs tavlan får hänga här till vänster, den kräver sjukt mycket utrymme så där får den hänga just nu.

Lampfoten finns HÄR. Lampskärmen i zebra är slut men finns flera stora HÄR. Jag gillar maffiga lampor. Har svårt för plåttriga små, tycker det blir maffigare med större, gärna svart/vit eller krom. Gillar även trä, har två i sovrummet som är fina.

Måste tipsa er om att Ellos tagit in Jonathan Adler! Älskar hans form och design. Perfekt för ibland har ju Ellos bra rabatt, kika HÄR så ser ni allt fint.

Ljusstakarna på svarta vitrinskåpet finns HÄR. 

Fler ljuslyktor och fina i glas som jag har i olika färger finns HÄR. Lite andra priser än Newport.

Älskar dessa i beige och brunt som jag flera av. Det är fint att ställa ut många i mitten på ett bort när du har middag. HÄR hittar du dem.

Nu ska jag stänga datorn och baka en julkaka och en ny maträtt, lite nya recept som kommer här inne snart.