City of Science and Industry

Det regnade i Paris när vi vaknade idag. Men det gjorde inget, jag hade nämligen googlat på vad man kan göra med barn här om det är … dåligt väder. Det finns ett museeum som heter City of Science and Industry, det är som Tekniska museet  i Stockholm så dit ville vi åka! Det fanns olika avdelningar av museet, vi köpte för alla men nu i efterhand hade det räckt med barnavdelningen. Den var så rolig och interaktiv att vi inte ville gå därifrån. Det finns två barnavdelningar, en som är från 2-6 och den andra är 7-12 så alla har roligt där.

Copyright 2022. All rights reserved.

I den vanliga delen fanns det en robotavdelning, den var okej men det fanns inte så mycket att göra eller läsa om om man inte var superdupernörd-intresserad. Nivån är att man kan läsa om vilka sladdar som har använts.. Typ så. Men denna robot (ovan) var rolig, den kunde se hur man mår utifrån ansiktet.

Jag var 70% glad och 30% irriterad/frustrerad. Vilket nästa stämde, jag vaknade med världens PMS men inne på museet så kände jag mig bara glad. Roboten kanske kunna läsa mig på djupet.. Hm..

Copyright 2022. All rights reserved.

Inne på barnavdelningen så fanns det olika stationer. En som heter ”media & tv”. Här stannade vi säkert i 45 minuter. Det var green screens och sånt som man kan göra roliga filmserier med. Man kunde själv få filma själv och allt sändes på tv-skärmar. På bilden ovan är Paul på en flygande matta. Hans skådespeleri var så roligt att människor bredvid stannade och tittade.

Copyright 2022. All rights reserved.

I nästa station så kunde man få låtsas som att man körde bil i hög fart med hjälp av en skärm bakom som visade miljöer. Paul och jag töntade oss och hittade på att vi var med i en Bond-film, han kom med en ”pistol” och puttade ut mig ur bilen och började skjuta överrallt. Även där fick han publik hehe. Barnen gjorde även dom roliga saker.

Paul Sundvik

Man kunde springa på instrument inne på ”ljud”. Vi är en barnslig familj så allt passade oss perfekt.

Paul Sundvik

Gillis spelar virtuella trummor med armarna. Så coolt!

Resten av dagen var fullproppad men det visar jag imorgon. Klockan är redan snart 01.00 (har suttit och jobbat)… Tanken var att vi skulle flyga hem ikväll men det fanns inte biljetter så det får bli imorgon måndag. Barnen missar en dag i skolan men så får det bli. Vi har läst och gjort läxor under lovet så det borde inte vara någon jättefara.

Hörs imorgon!