Comotips

Om man ska till Comosjön så är det svårt att veta var man ska, sjön är väldigt stor och skulle jag gissa så är det två timmars körning från norr till söder.

Från Milano till staden Como är det ca 45 minuter med bil. Como som stad är rätt stor och det finns bra shopping. Men där tycker inte jag att man ska bo. Som ni ser så ser Comosjön ut som att den har två ben. Högst upp så kommer Schweiz. När jag pratar med människor som bor vid Comosjön, svenskar och italienare så är det tydligt att det är dom ställena som jag har markerat som man ska vara på. Solen ligger rätt åt det hållet vilket såklart är viktigt.

Dom byar längs sjön man ska bo i om man vill vara en ”local” är Cernobbio, precis Carate Urio (ovanför), Moltrasio och Laglio. Alla är max 5-10 minuter i mellan så egentligen spelar det ingen roll tycker jag. Om man vill bo högre upp så är det området Tremezzo som gäller, där ligger parken som jag visade igår tillexempel. Fördelen med att bo där är att det går en färja över till Bellagio, ni hittar den på spetsen som förenar ”benen”. Bellagio är Comosjöns turiststad men Paul och jag tycker mycket om platsen ändå. Vi har bott på hotell där och det var skönt att bara kunna gå överallt. I Bellagio finns det en restaurang som heter ”La Punta”, ett stort tips.

Hotell som vi har bott på i prisklass lägre först och sedan dyrare är: hotell Regina Teodolinda , Relais Villa Vittoria, hotell Belvedere (Bellagio), Villa Mojana, Grand hotel Tremezzo och nu Passalacqua. Alla har varit jättebra trots olika antal stjärnor etc. Åker man första gången och ändå kan lägga lite pengar så hade jag checkat in på Relais Villa Vittoria.

Nu är vi hemma i Stockholm igen, jag har tryckt in massor av jobb under dagen imorgon för jag ska hämta barnen vid fyra och sedan flyger vi iväg på torsdagen. Det ser vi fram emot!

Kram