MUF och Paul på köksgolvet

Åh vad det har varit full fart denna helg! Igår så var Paul och jag på en lunch hos några vänner här på Lidingö och lunchen var så trevlig så när klockan var halv sex (!) så var jag tvungen att rusa därifrån för att dra på mig en klänning och åka iväg och fira denna kvinna:

Copyright 2022. All rights reserved.

Anna fyllde år! Anna är en av de coolaste personer jag känner. Har ni inte läst hennes bok Kvinnomanualen så gör det.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vi var på restaurangen Bobonne i deras chambre separee. Otroligt roliga samtal och fantastisk mat. Vi åt krabba, anka, ostar och äppelpaj. Ljuvligt gott.

Copyright 2022. All rights reserved.

Jag kunde inte stanna så sent för jag skulle upp och jobba på söndagen.

Paul Sundvik

Idag var jag nämligen inbjuden av MUF Stockholm på deras höstutbildning.

Paul Sundvik

140 politiskt engagerade personer satt i lokalen på Quality hotel globe i stockholm. Det var otroligt kul att få komma och prata. Jag minns så väl när jag själv satt sådär under utbildningarna. Jag pratade om entreprenörskap men också fördelen man har i businessvärlden när man har varit med i ett ungdomsförbund i många år. Man blir väldigt duktig på retorik, van att stå och prata på scen och lär sig att debattera. Den vanan har man nytta i vid förhandlingar.

När man debatterar politiskt mot en motståndare behöver man hela tiden lägga upp en strategi i huvudet på vad personen kommer att säga och hur man ska besvara. Och inte nog med det. Mitt svar måste vara även något som leder till det jag egentligen vill säga om en liten stund. Svårigheten är att allt går så fort. Men det är just det som gör det roligt. Allt ovan sker i jobbvärlden också.

Jag är rätt duktig på ha hyfsad kontroll över mötessamtalet utan att personen framför förstår det. Det låter stöddigt men jag har suttit i mötesförhandlingar sedan jag var tonåring. Med 17 års erfarenhet med det som vardag så är det inte så konstigt. Jag kan skriva mer kring förhandlingsretorik och om ni har lust.

Paul Sundvik

Paul Sundvik

Jag stannade en timma till och bara pratade med alla ungdomar om deras affärsidéer. Det var min höjdpunkt för hela dagen. När Paul och jag skulle ut från hotellet så var allt avspärrat av polisen eftersom det var derby på fotbollsarenan (tydligen mycket bråk). Jag hade inte parkerat helt korrekt vilket ledde till att polisen fick eskortera mig ut med bilen genom alla avspärrningar. Riktigt pinsamt men de var väldigt snälla som lät mig komma ut med bilen.

För övrigt är det helt sjukt att man inte ska kunna gå på en fotbollsmatch utan att arenan behöver vara full av stora polisbilar utanför och proppat med ambulanser på rad. Galet.

Efter att Paul och jag hade ätit en supersen lunch så bestämde vi oss för att storhandla. Väl hemma så började jag tömma allt i kylen som behövde slängas (inte så mycket). Men då kom Paul och jag på att vi lika gärna kunde rensa skafferiet. Sedan kom vi på att vi lika gärna kunde frosta av båda våra frysar. Och jag kom på att jag kunde flytta alla vinglas till ett annat ställe. Det blev KAOS.

Copyright 2022. All rights reserved.

Vid 22.00 var vi klara och när kyl/frys skulle slås på igen (vi har bara ett stort till båda..) så fungerade inget. Så typiskt när man har storhandlat. Vi stod och grejade i en halvtimma. Stängde av huvudbrytare i huset, tryckte på alla knappar som fanns etc. Tillslut gick allt igång utan att vi förstod hur. Puh.

Nu har jag hunnit ikapp mailen. Längtar efter att krypa ner i sängen. Imorgon väntar en gala igen! Kram.