Gör höstfint och halloweenpynta

Halloweenpynta hemmet.


Jag är väl ingen direkt pysslare och DYI:are. Men när det kommer till högtider och traditioner vill jag alltid att mina barn ska få uppleva och involveras i dessa högtider. Så idag har vi bestämt att efter skolan ska vi Halloweenpyssla hemmet lite. Och nja, är det vackert, nej, men barnen blir glada och de älskar denna högtid.

Men för er som får välja ert pynt *skratt* finns det ju också fina vackra alternativ härliga sätt att göra det på. Som tex här. Åsa Myrbergs styling för Blomsterfrämjandet.

Jag lägger ofta lite extra krut på utsidan. Vid entrén är det roligt att göra lite extra fint. Och inte bara dessa grälla pumpor utan lite andra idéer. Vad sägs om den här verandan? Visst var det fint?

En enkel krans som man binder fast några fladdermöss, spindlar eller råttor som går att köpa i blandad påse på stora varuhus eller göra själv.

Gör en eller två kvastar med hjälp av en pinne och ris. Luta mot väggen och placera några pumpor på varandra. Ett skelett gör det garanterat roligare för barnen och lite läskigt.

För den som vill ta ut svängarna lite extra. Jobba i större format och i fler mängder. Men låt det ändå var under en koncentrerad plats, då blir effekten större och plottret mindre.

Mitt bästa tips för att det inte ska bli rörigt och plottrigt när man dekorera till högtid:

  • Samla din dekoration
  • Håll en färgskala som överensstämmer med din övriga inredning.
  • Använda alltid någon form av ljus och växtlighet. Det ger liv och mys till rummet

Avslutningsvis! Fyll en lykta med massa småpumpor . Dekorera ett bord vid entrén, med kvistar och en ljusslinga för bästa effekt kvällstid.

Ha en fin fredag!

Kram Jannice

Bild: Åsa Myrberg för Blomsterfrämjandet och Deavita

.

.