Veckans 4 – försvunnet bagage, AirTag, 4-5 blev 9 samt en rejäl känga

Så. Vad säger ni, en liten lista från de sex-sju senaste dagarna som gått? Joråsåatte.

Den bortglömda väskan…

Marias dotter drog iväg på sin första egna resa för nån vecka sen. Tillsammans med en kompis gjorde de Barcelona osäkert under några dagar och de verkar, av det jag hört under och efter, ha haft överjävligt roligt. Då är det nästan så att man köper den lilla detaljen att de glömde kvar den incheckade resväskan på Arlanda medan de satte sig på tåget upp till Östersund.

Jag passade så klart på att lära mig något nytt. Hur fan hittar man borttappat bagage på Arlanda? Efter lite semi-enkel research kunde jag claima väskan och köpa frakten hela vägen hem till dörren. Just den detaljen, och om vi faktiskt får rätt väska hem, återstår att se hur det fungerar i praktiken. För den nyfikne kan jag meddela att kalaset kostade 550 spänn, varav 150 av dessa var för själva hanteringen på Arlanda.

Jaja, en borttappad väska är inte hela världen så länge den hittar hem. Jag ägnar själv rejäl tankeverksamhet de få gånger jag reser med incheckat, mest för att det hör till undantagsfallen. Det är mer än en gång jag stannat upp och funderat på om jag hade någon extra väska med mig eller inte.

…och en AirTag som hjälper oss

Vi håller dessutom koll på väskan. Innan resan passade jag nämligen på att köpa en AirTag från Apple som jag la ner i väskans ena fack. Syftet var kort att testa hur bra man kan följa den från det att man droppat den på bagagebandet tills det att den kommer ut på bandet på destinationen.

Och ja, den verkar fungera bra. Så länge det rör sig folk med Apple-enheter i närheten (sällan ett problem på platser med mycket folk) så uppdateras den i Hitta-appen på iOS. Det kommer bli ett par-tre till såna här små knappar till Kilimanjaro-resan, var så säkra!

Apple AirTag - perfekt för resväskan

Veckans rejäla känga!

Den går så klart till mig. Och Meindl. Varför? Därför att jag äntligen fick tummen ur och köpte mig ett par nya. Mina befintliga, samma märke på dem, har hängt med i drygt tio år. Eftersom de läcker lite så vågar jag inte riktigt chansa på att de är vettiga inför höstens vandring upp på Kilimanjaro.

Meindl har faktiskt en concept store i självaste Östersund. Vi åkte dit och blev förvånade över vilken trevlig butik det var. Hade aldrig tidigare att min fot där men det var nog inte sista gången. Väldigt välordnad och proffsig personal som guidade mig genom en djungel av kängor (eller i alla fall fyra-fem stycken som skulle kunna vara aktuella). Nu är det ju inte bara för Kilimanjaro jag köpt kängor, de här ska förhoppningsvis hänga med i minst tio år till.

4-5 veckor blev 9 – dagar!

Förra sommaren slog jag till på ett utprovat järnset till golfbagen, plus ett par närspelslektioner med tillhörande träning. Jag överdriver inte ett dugg när jag säger att det i och med detta blev ungefär 46 gånger roligare att spela golf.

Nästa steg? Att hitta en ny driver så klart. Förra veckan åkte jag därför tillbaka till pro:n på Östersund Frösö GK och prövade mig fram till en trevlig Titleist-klubba. ”Räkna med 4-5 veckors leverans…” sa pro-Göran vid utprovningen. I torsdag hämtade jag ut den. Typ 28-35 dagars tänkt leverans blev nio. Jag kan leva med det.

Efter en sväng på rangen direkt efter uthämtningen kan jag konstatera två saker. Ett – vilken djävulskt skön klubba, herregud. Två – jag måste slappna av mer i mina svingar. Det är inget jävla marklyft jag håller på med. Får jag till även det kan nog golfen bli ytterligare 46 gånger roligare resten av den här säsongen.

TSi2 - Titleist driver

5 KOMMENTARER

  1. Vi har också köpt taggar att ha i väskan och två till katterna att ha på selen 😺 Grattis till köpet av lägenheten! Självklart ska man ha bastu och braskamin.

LÄMNA EN KOMMENTAR

Lämna en kommentar.
Skriv ditt namn här.