Mathias From lämnar föga överraskande inför Djurgården efter att varken dansken eller VIK lyckats använda snabbheten på rätt sätt – spelade fula huvudsmällar in i nedgången?

Mathias From lämnar. FOTO: JIMMY GERDIN, VIK.SE

21 svar

  1. Jan Malmberg skriver:

    Tycker inte att sport-journalister brukar skita i sport är helt okej för mej att två av mina söner skiter fullständigt i sport. Den ena som är nitton går nu på KTH! 21 åringen som jobbar på Clas Ohlson skrev på Messenger när jag skickade bilder från VIK klacken inför Modo matchen. Kul för dom som gillar hockey. Den yngsta 17 åringen har spelat bordtennis i Klöver hallen med Västerås bordtennissklubb. Oliver kanske gillar Göta Traneberg i hockey tvåan vad vet jag.Själv bor jag nu i Surahammar men är VIKare går på alla hemmamatcher. Alla får ha sina intressen även självklart mina barn. ”Tjosan” och Åbonden hade dom här kommentarerna på VLT inte jag.

    • Gurkan skriver:

      Men herregud, en sportjournalist ska inte vara supporter till lagen hen rapporterar om, hur skulle det se ut? VLT är en tidning, inte ett supportermedia och jag personligen skulle inte vilja ha en massa ensidiga artiklar om mitt lag om jag läser om det i lokal eller riksmedia. Finns väl f.ö miljoner människor som inte har sitt yrke som hobby men som ändå utför ett gott arbete.

      • Petri skriver:

        VLT är inte heller NY Times eller ens DN… VLT är en lokalblaska där viss lokalpatriotism tom kan ses som uppiggande av oss trogna läsare. Opartisk journalistik känns väldigt pretentiöst i sammanhanget.

        • Gurkan skriver:

          Spelar ingen roll, det finns ställen man kan läsa kommenterarer och artiklar från supportrar (tex centralen) som jag njuter mycket av men summa summarum så kunde jag inte bry mig mindre om reportrar som rapporterar om VIK på VLT är fans eller inte eftersom det inte har något med deras utförande av yrket att göra. Man kan fortfarande vara intresserad och hängiven i sitt jobb.

          • Petri skriver:

            Typ född för 2000, jobbar fortfarande på VLT trots ambitioner, hur hängiven är man då?

          • Petri skriver:

            Trodde den enkla anledningen var att man fick komma nära vad man gillar… Exempelvis som Kevin gjorde innan hans ambition med eller mot hans vilja tog honom vidare.

        • Johan skriver:

          VLT visar i sin veckorapportering med intervjuer, redovisning av träningarna, nästan minut för minut . Detta är lokalpatriotism att duga. Tror inte någon kan läsa lika mycket om ex. Vis aik, djurgården eller i berörda lokaltidningar.
          Sedan kan man som tränare fundera över att tänkta kedjeformationer synliggöras åt kommande motståndarna.

          • Petri skriver:

            Visst men det mesta ser också ut som en högstadieelev har formulerat sig… Helt OK på forum när man halvpackad knackar på mobilen, men någon större journalistik är det inte frågan om.

            • Gurkan skriver:

              Tror inte du behöver läsa om du inte vill Petri, men kan ha fel.

              • Petri skriver:

                Grym kommentar! Nu öppnade du faktiskt mina ögon… Att jag inte har tänkt på det tidigare.

    • C skriver:

      För er som inte hängt med är läget alltså följande.

      VIK möter Modo hemma och blir utklassade 1-7, Åbonde som liverapporterar på VLTs hemsida svarar på en läsarkommentar. En supporter är
      upprörd över matchen och Åbonde skriver, jag skiter i hur det går. Han skulle såklart skrivit, – ”jag rapporterar bara, jag är opartisk”. Det hade det varit proffsigare men även Åbonde är mänsklig och efter de stora totalsågningarna av i princip det mesta om matchen så tröttnade han och ville förklara sin ståndpunkt. Om vi ser till hur vissa fans skrev i chatten och hur VIK presterade på isen så borde väll Åbondes val av ord vara det minsta att bry sig om efter.

      Jag tycker vi ska släppa det här nu.

      DIF imorgon! Vinner vi då har vi 4 segrar på de 6 inledande matcherna där 4 av matcherna varit mot andra förmodade toppkonkurrenter. Mycket stark start isåfall.

  2. Jan Malmberg skriver:

    Har sett i VLT att vissa VIK Supporters inte gillar att Åbonden sagt att han Skiter i VIK( tror att han bor i Bromma Stockholm?) Har aldrig hört någon annan av VLTs sport journalister skriva så genom tiderna sedan 60-talet när jag kunde läsa. Man kan ju fråga sig varför han då ska jobba VLT?? Men nu till VIK såg Sebastian Benker igår när Vita hästen slog Björklöven med 2-0 efter Björk. stor vinst mot Modo. Benker gjorde 27-29-32 poäng i VIK nu 6 poäng på 7 matcher i Vita hästen vi får se vad Speers producerar i jämförelse. Ska man ta in någon ny spelare ska han göra skillnad, som HV71s bas sa på cmore. Dom ligger ju sist nu i SHL. Bra spelare växer inte på träd!

    • Musse skriver:

      Kanske han skrev så dramatiskt för att han till slut blev så less på alla negativa och en hel del riktigt korkade kommentarer, så det helt enkelt rann över.
      Tycker Oliver Åbonde är den mest sympatiska och kunniga skribenten på åratal som bevakar VIK. Och det är väl jättebra att vi läsare får rapporter från någon som är opartisk. Och som han säger, det är ju hans jobb.
      Keep up the good work Oliver👏👏

      • Petri skriver:

        Jag är rädd för att det kanske var min kommentar som startade det hela… Ber om ursäkt om den upplevdes korkad, men jag ville helt ärligt ge Åbonden beröm för att objektivt hitta om positiva händelser trots den totala misären på isen. Själv hade jag inte klarat av att skriva ”Gunnarsson jobbar bra i hörnet”, även om han var landslagsmässig i den situationen i slutet av 3:e på MoDo-matchen.

        (Jag antog felaktigt att han var VIK-supporter innerst inne och att det måste krävas stor självkontroll i det läget)

    • Pelle skriver:

      Åbonde är mycket kunnig och har bra analysförmåga.

      Benker är otroligt ojämn över säsong. Finns en anledning till att han får byta klubb så ofta.

      Alla spelare kan inte bedömas efter sin produktion. Speers har andra styrkor som tekningar och defensiv. Var ett feltänk om han värvades som poängkung. Sen är det hans första säsong i Europa och han kan säkert förbättras under säsongen.

  3. Peter T skriver:

    From bryter väl kontraktet på egen begäran!?
    Kostnader för klubben borde därför upphöra från dagens datum, eller?!

    • Klas skriver:

      Jag tror VIK valt att matcha honom väldigt sparsamt senaste matcherna så att han skulle vilja lämna själv. Det bästa hade såklart varit att han lämnade redan i somras men det verkade han själv inte vilja då så han fick em chans till. Tråkigt att det inte funkade. Hoppas han hittar en klubb att stanna i för det har väll egentligen inte lossnat någonstans för honom.

  4. Musse skriver:

    Det stämmer nog att smällarna mot huvudet är en stor del i förklaringen. Efter dem blev han sig inte lik. Körde mest solo i mitten av banan och ogärna i närkamper.
    Z får försöka hitta en Vela-typ. Kanske går att göra en affär med Västervik?

  5. Misse skriver:

    Bara att önska From lycka till! Han har en fin hockeykarriär framför sig:)

  6. C skriver:

    Micke, i VLT podden senast så sa du att vissa spelare ska man nog undvika att använda som referenser, de spelar sin hockey på instinkt men vet inte riktigt varför de gör saker. Tänker på det i From fallet.

    Jag är 100% säker på att From är en väldigt stor hockeytalang som aldrig kommer passa in i ett taktiskt spelande lag. Oavsett var han ska spela så är nog ett lag på undre halvan av sin serie med behov av en tuta och kör spelare perfekt för honom.

    Inte hans fel, det är bara så det är och i VIK passade han inte in riktigt. Hoppas han får chansen i typ Vita hästen eller nått sånt lag, Almtuna eller Taif kanske skulle passa bra för honom.