Byter däck

Vinter igen. Behöver köpa nya däck säger verkstaden. Världens bästa förövrigt. Toyota i Åkersberga. Alltså! Så bra jag blir omhändertagen där.

Det är dyrt med bil. Det mesta känns dyrt just nu. Eldar för att kunna dra ner på värmen i huset. Drar ner på det mesta just nu. Som alla andra. Det får mig att tänka på hur mycket jag gjort som varit onödigt förut. Och på hur mycket jag dragit ner på som jag inte saknar. Är det inte märkligt? Jag saknar inte det jag dragit ner på. Det känns sunt på något sätt. Så mycket onödigt livet kan innehålla som inte saknas när det är borta.

Det är inte svårt att ställa om. Det känns bra. Men så har jag ju det väldigt bra i grunden. Det är inte så länge sedan sådana som jag inte ens hade rösträtt och än mindre bestämmanderätt över vad jag gjorde eller inte gjorde med pengar som inte var mina.

På det hela taget äter jag mig mätt, har kläder att ha på mig när jag fryser och familj och vänner att bry mig om.

Det var inte så länge sedan som man inte såg sina barn någon mer gång i livet när de flyttade. De tog båten över till Amerikat och kom aldrig hem igen. Nu kan barnen flytta och komma hem på några timmar från Amerikat och flytta hem igen efter några år.

Tacksam!

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.

Blogg på WordPress.com.