Kalljästa frukostfrallor

Standard

Kalljästa frukostfrallor – receptet kommer från Madame Edith (recept)

Jag älskar nybakat bröd på morgonen men med all jäsning tar det ganska lång tid. Då är detta recept på kalljästa frukostfrallor helt suveränt. Du bakar ut frallorna på kvällen och ställer dem att jäsa i kylen över natten. På morgonen sätter du på ugnen, tar fram dina frallor och penslar dem med ägg och strör över valfria frön. Sedan in i ugnen och en kvart senare har du färska och varma frallor till frukosten.

Ingredienser – 8 frallor
25 g jäst
3 dl mjölk
50 g rumsvarmt smör (tärnat)
1,5 tsk salt
1 tsk strösocker
ca 7 dl vetemjöl

Topping
Ägg
Vallmo- och/eller sesamfrön

Gör så här:

På kvällen

  1. Lös upp jästen i den kalla mjölken.
  2. Arbeta in de övriga ingredienserna.
  3. Forma degen till 8 bullar.
  4. Lägg bullarna på ugnsplåt. Täck med plastfolie. Förvara i kylen över natten.

På morgonen

  1. Pensla bullarna med uppvispat ägg. Strö på vallmofrön.
  2. Grädda mitt i ugnen 225° i ca 15 min.
Foto: Sockerkakan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.