Ricciarelli kakor

Standard

Ricciarelli kakor – jag hittade detta recept på YouTube (recept)

Som ni säkert redan vet älskar jag att baka och att testa nya recept. Idag blev det ricciarelli kakor, sega mandelkakor från Italien. Receptet är förhållandevis enkelt och kakorna gudomliga.

Ingredienser – 12 st
1 äggvita
100 g mandelmjöl
70 g florsocker, 20 g till marängen
En nypa salt
1/2 tsk citronsaft
1/2 tsk vaniljextrakt
Skalet av en halva citron eller apelsin

florsocker till att rulla kakorna i

Gör så här:
1) Värm ugnen till 150 grader.
2) Sikta mandelmjöl och florsocker (endast 50 gram).
3) Riv skalet av en halv citron eller apelsin.
4) Vispa ihop äggvita, salt, citronsaft och vaniljextrakt tills mjuka toppar bildas.
5) Tillsätt florsocker. Vispa väl tills marängen får ett mellanting mellan mjuka och styva toppar.
6) Vänd ner mjölblandningen i två till tre omgångar i marängen. Vänd försiktigt ihop en deg.
7) Använd en sked eller en glasskopa för att forma små bollar. Rulla bollarna i florsocker, se till att hela bollen är täckt.
8) Placera bollarna på en plåt med bakplåtspapper, platta till bollarna något.


Foto: Sockerkakan

9) Grädda kakorna i 18-20 minuter tills de är gyllene.


Foto: Sockerkakan

10) Ta ut ur ugnen och låt svalna på galler.


Foto: Sockerkakan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.