Leilas formfranska

Standard

Leilas goda formfranska – receptet kommer från Leila Lindholm

Jag såg Leilas recept på formfranska på Instagram och bestämde mig för att testa. Hade inget durumvetemjöl hemma så jag använde vanligt vetemjöl istället. Bröder doftar ljuvligt och jag ser fram emot morgondagens frukost.

Ingredienser – 2 limpor
50 g jäst
5 dl vatten, ljummet
2 tsk honung, flytande
2 tsk ljussirap
1 dl olivolja
1,5 msk flingsalt
2 dl durumvetemjöl
10 dl vetemjöl special
smör
sesamfrön, till brödformarna (eller blå vallmofrön)
vatten och flingsalt, till utbakningen

Gör så här:
1) Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, brödsirap, olivolja och flingsalt.
2) Tillsätt durumvetemjölet och sist vetemjöl special tills degen går ihop och blir mjuk och elastisk.
3) Jäs i bunke under bakduk, i cirka 40 minuter till dubbel storlek.
4) Smöra och bröa formarna med sesamfrö eller vallmofrön.
5) Dela degen i två, knåda den lite och rulla sedan ut till två limpor och lägg i de smorda formarna.
6) Låt dem jäsa i formarna under bakduk till dubbel storlek, cirka 30 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
7) Pensla limporna med lite vatten, strö över lite flingsalt och gör ett snitt på längden.
8) Grädda i 25-30 minuter och låt svalna på ett brödgaller.


Foto: Sockerkakan

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.