Böcker, Om att läsa

Shiver – romantisk rar YA

Shiver (2009) är en bästsäljande romantisk fantasy för unga och unga vuxna om omöjlig kärlek mellan en ung manlig hamnskiftare och en high school-tjej.

Shiver är första delen i serien The Wolves of Mercy Falls, och är en söt historia där en hamnskiftare, Sam, snart kommer förbli varg utan möjlighet att återgå till sin mänskliga skepnad. Grace har sedan hon blev indragen i skogen av vargflocken som barn, då hon blev biten och närapå miste livet, alltid fascinerats av dessa vilda djur. Särskilt en med blå ögon har hon förälskat sig i.

När en kille från skolan försvinner läggs skulden på vargarna och en jakt drar igång som för kärleksparet samman. Och kanske, kanske, går det att hitta en utväg, så att hon får vara med sin älskade varg i människoform.

Det är intressant att vargarna inte kallas varulvar, trots att deras bett förvandlar människa till djur. Det är intressant också att de tvingas byta skepnad vid kyla och förblir vargar över vintern, liksom att de, efter att de växlat mellan sina två skepnader ett visst antal år, förblir vargar.

Författaren Maggie Stiefvater låter handlingen växa fram i ett behagligt långsamt tempo. Perspektiven växlar mellan Grace och Sam, och bygger upp spänningen fint. En enkel och rar historia. Och även om den ingår i en serie, är jag just nu nöjd med att bara ha läst, dvs lyssnat på, första boken. Rekommenderas!

Bild Wikipedia
– fjärde och fristående boken Sinner (2014) saknas

Lämna en kommentar

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig om hur din kommentarsdata bearbetas.