Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


torsdag 3 november 2022

Hinduiska astrologer om Sveriges svagaste punkt

Nätet innehåller allt men det ligger något visst i att lära sig den långsamma vägen och göra egna upptäckter i egen takt. 

Sideriska började med en rätt positiv bild av Sverigehoroskopet som gradvis mörknat desto mer av astrologiskt finlir bloggaren tillgodogjort sig. Spiken i kistan kom först 2022 när Sverigehoroskopet undersöktes i jakten på dess ”personliga daimon” och insikten att södra månnoden (Draksvansen/Ketu) spelade en nyckelroll. Den sänkte horoskopets kanske viktigaste planet, soldisponenten Saturnus. 

Kanske var det så sent som i augusti bloggen hävdade att Akilleshälen var funnen:

https://siderisk.blogspot.com/2022/08/sverigehoroskopets-svaga-punkt-ocksa.html

Men redan i januari var jag Ketu på spåren på ett nytt sätt:

https://siderisk.blogspot.com/2022/01/granskning-del-2-sverigehoroskopets.html

För att inte tala om inlägget Dold Daimon del 2:

https://siderisk.blogspot.com/2022/02/dold-daimon-i-horoskopet-2.html

Detta förhållande (Saturnus/Ketu i konjunktion) förvärrade det åtskilliga år gamla bloggkonstaterandet att Solen och Jupiter i Vattenbäraren inte alls representerade hela folkets strålglans och rikedom utan bara en liten rik sekt som utnyttjade landet för att sko sig själva. 

Samma insikter om Saturnus/Ketu hade en sökning på det allmänna frågeforat Quora kanske givit, men jag är inte så säkert på att kunskapen varit ”min” utan bara något man spottar ur sig för att man läst något någonstans.

https://www.quora.com/What-is-the-effect-of-the-Ketu-Shani-conjunction-in-the-birth-chart-in-the-9th-house-of-a-Libra-ascendant

Nu är det smått förbluffande att finna Quoras topprankade svar innehålla exakt den slutsats Sideriska till sist nått, utan att ens ha noterat expertens hänvisning till Yogakaraka-doktrinen. Jag drog slutsatsen enbart av att södra månnoden låg väl nära Saturnus i det som borde ha varit ”horoskopets bästa hus”… 

Att detta var en livsfarlig punkt visar i dessa dagar Mars transit över Ketu och ÖB:s atombombskacklande och regeringens varning för lågkonjunktur (inlägg tidigare i veckan). Det här här i nationalhoroskopet landet kan gå sönder till följd av dess låga tankehöjd.

Saturnus är en yogakaraka för Vågascendenten [signifierar sammanlänkningen av fjärde hörnhuset och femte triangulära huset – världslig position och ”ödets kallelse”/dharma sammanfaller].
Saturnus placering i 9e huset är säkerligen fördelaktig, men när den är konjunkt med Ketu spolieras denna yoga. Avståndet mellan dem är viktigt. Ju närmare Ketu befinner sig Saturnus, desto svagare blir Saturnus.
Om Saturnus har avsevärd ”shadbala” kommer horoskopägaren att nå goda resultat i Saturnus dasha/bhukti.
 
[https://medium.com/thoughts-on-jyotish/shadbala-the-6-sources-of-strength-4c5befc0c59a]


//Sheshachalam Iyengar, verksam vedisk astrolog och författare, har 5.1K svar och 6.4M vyer


En snabb genomgång av svaren på denna specifika figur - Sveriges (påstådda) jämlikhetssträvande Vågascendent, den pga. Ketu förstörda Saturnus i 9e huset - visar att en del svar upplevs kunnigare och skarpare än andra.

Den här tror jag vet vad han talar om, trots bara tio års praktik. Det låter som att han citerar ålderdomliga spelregler, ”syndare”!

Gkn Ka, astrologisk rådgivare (2012-nu), 316 svar och 146K vyer

Horoskopägaren  [Sverige] kommer ett vara en syndare, fattig och förutan faderlig lycka. Faderns bortgång inträffar vanligen i Ketus planetära cykel. Kommer att vara en lustfull typ och sakna intresse för religion och moral [Så fruktansvärt sant för varelsen Sverige!]
Kommer att ha en kapha-typ av kropp i ayurvedisk medicinalterminologi [gäller inte för ett nationalhoroskop].
Kommer att vara stolt och chevaleresk, drabbas av sina föräldrars eller äldres vrede [relevans för ett nationalhoroskop? Vem skulle Sveriges ”farfar” vara?]

Emellertid är Saturnus yogakaraka för Vågascendenten och därför kan positiva resultat förväntas vad gäller allmän komfort, avkomma, etc. Horoskopinnehavaren blir mer orienterad mot det andliga livet vid någon tidpunkt.

Den sista punkten var mer än lovligt vag och flummig men att Sverige varit ett land med hög ”allmän komfort” stämde åtminstone från 1974 och de första åren. Men här ska man framför allt minnas att det ”nya” Sverige mottog BRA KARMA från det äldre Sverige i formen av 5e lyckliga huset där ledare och chefer (Solen) kopplas med stora pengars Jupiter. 

Att hela den lyckligt lottade svenska Eliten förbrukar sin goda karma till följd av planeternas ”verksamt onda natur” är förstås en annan sak, och först nu, fyllda 48 har Sverige gått in i Jupiters dasha där landets lyckobubblor spricker en efter en.
 

En tredje hindu (?) verkar inledningsvis kunna sina saker:

 ”Sid Maniam, anhängare av indisk astrologi”:

Det är en skäligen intensiv konjunktion. Med detta sagt har några av de mest kända och vitt firade skådespelarna och revolutionära personligheterna haft den i sina kartor [Och här uppstår direkt frågetecken för Sids kunskaper, för hans första namn har INTE en känd födelsetid, och det innebär kanske frågetecken för ytterligare av de internationella namnen. Uppräknade hinduiska kändisar överhoppade]: Tom Cruise, Lewis Hamilton, Christian Bale, Quentin Tarantino, Carlos Slim, Jodie Foster, Howard Hughes, John Cleese, Serge Gainsbourg, Che Guevara, Jordan Peterson. Jag [Sid] har också den här konjunktionen [helt irrelevant uppgift eftersom han inte ger sitt livs historia].

Idealt verkar den här konjunktionen med tidens gång, lär horoskopinnehavaren viktiga lärdomar i naturens egen tid. Individen är ett original, extremt noggrann och hängiven sitt arbete. Är individen andligt engagerad i något, på något sätt, gör detta astronomiska under [sic] för innehavaren. Konjunktionen är inte farlig men ”svår” för den som söker genvägar i livet, är lat och gärna söker lura systemet för att vinna lätta materiella vinster.


Tyvärr tyder Sveriges ständiga bank- och företagsskandaler på att vi har en korrupt nationalsjäl, en ”verksamt ond” Jupiter, hur mycket medier än försöker förklara hur fritt från korruption landet jämförelsevis är. Vet inte om någon längre tror det. Ketu/Saturnus är ju fundament för Jupiter så frågetecken uppstår direkt hur vissa i Sverige kan ha så mycket pengar, och 9e husets betecknar som bekant även "samvete" vilket det är si och så med i Sverige eftersom begreppet inte denoterar något högre som håller uppsikt i en materialistisk "död" kultur.


PS. "Sid" var inte så noga med underlaget visar det sig. Christian Bale saknar födelsetid, Jodie Foster har siderisk Skorpionascendent och Mars och Rahu i 9e! De stickproven räcker så väl, glöm att du läste astrologientusiasten Sids utlåtande! Ännu ett stycke skit från nätet som man kan fylla sitt huvud med om man inte är vaksam.

Jag vill istället repetera min betydligt mer filosofiska slutsats, den att Saturnus själv dras ner från "sjunde himmelen" och nära den sublunära demonen Ketu blir en falsk förnuftsplanet med ett lågt och sekulärt tanketak. Demonen har bytt ut alla mänsklighetens sanna värden och i Sverige serveras man sjukliga omtolkningar av allt. Sjuk är frisk och avvikande är det nya normala. Allt går an här, så länge det inte inkräktar på den onda rika elitens tillgångar. Utgångspunkten är att astrologins världsbild var geocentrisk och att lägre himlasfärer modifierar" högre. Från Jordens perspektiv har månnoden bojat eller fört ner Saturnus till sin egen nivå, som representerar Månens inneboende obeständighet. Detta är helt klart inte den sanna Saturnus.

9e huset har i Sverige upphört fungera på den nivå den nivå den representerar i Sverige: förutsättningslös forskning (vilken forskning har inte Sverige lagt fingrarna på i hopp om att PROFITERA på?), filosofi och religion (absolut ingen profit för den svenska kvasireligionen Ekonomi). 

Detta hämmade tillstånd ska alltså föreställa fundamentet för den rika svenska Eliten (Solen/Jupiter) och dem som de facto styr det här landets öde , gärna genom att bygga broar mellan politiker och näringsliv så att demokratin i Sverige är ett skämt. Tänk "arbetslinjen" denna statsreligion, det stämmer utmärkt att ett land som har så låga ambitioner för sitt folk också saknar höjd i sitt 9e hus. Sverige verkar vara en straffkoloni för själar som misslyckas meritera sig för återfödelse till ett verkligt kulturland. 

Det tog bloggaren 14 år att uppfatta hur astrologin viskar denna "förbjudna berättelse", så annorlunda från nybörjarböckernas tal om att Vattenbäraren är en social eller klubborienterad typ. Denna sida av soltecknet finns förstås också med (svensk körsång har ofta anförts som exempel på Vattenbärarens kollektiva eller gruppförverkligande). Hinduerna påminner om att även verksamt onda eller skadade planeter inom tecknet visar spår av dess ursprungliga natur.

 

PS2. Ett tidigare inlägg i år resulterade efter koll av Quoras åsikter i annan fråga. Det var inlägget som så oväntat visade att Merkurius - intellektet - fungerar utmärkt när det får jobba ostört i det 12e huset, ett exilhus som anses ligga lite avsides jämfört med vissa mer bullriga hus:

https://siderisk.blogspot.com/2022/05/merkurius-i-samma-tecken-som-solen.html


Inga kommentarer: