Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


måndag 31 oktober 2022

Sveriges lågkonjunktur - ännu ett uttryck för "Lilla döden"

 


Nytillträdda finansministern Svantessons första pressträff kunde väl inte vara mer olustig - att flagga för LÅGKONJUNKTUR i den nära framtiden och en bister vinter. Visserligen startar svårmodets Saturnus ("Lilla döden") som Sveriges planetära undercykel först i slutet av november - en speciellt infrusen tid om några år inom ramen för den Onde Rike Mannens (Jupiter) spruckna bubbla - men de här cyklernas exakta startpunkter ska nog inte tas alltför allvarligt. 

Det blir således en poäng till det märkliga hinduiska systemet som låter varje planet i nationalhoroskopet framträda en i taget som en enaktare, lustig, olustig eller rena tragedin beroende på vad sagda planet utlovar i födelsehoroskopet. 

Hinduerna menar att undercyklerna aldrig kan vända den stora trenden bara justera dess uttryck. Om den onda rike mannens värld och hur den visar sig en falsk bubbla 2020-36 i Sverige, blir en undercykel i Saturnus om något etter värre. Visserligen representerar Saturnus "stålbad" och begränsningar, så man kan läsa perioden som försök att skadebegränsa. Men eftersom onda rika människor (kapitalister) alltid skickar kostnader nedåt längs samhällsstegen kommer underklassen (också representerad av Saturnus) att fara våldsamt illa under de här första åren av borgerligt styre (2023 till sommaren 2025). 

Inte för att den högervridna socialdemokratin skulle ha lyckats bättre. Sverige handlar inte längre om Människan utan om Pengar. Hade landet varit kommunistiskt hade visserligen import/export-cirkel varit så förminskad att butikshyllorna saknat nästan allt flärdfullt, men folket hade inte lastats med denna skit som medierna nu förklarar för läsarna att den är oundviklig. Något kommunismliknande system kommer att presenteras för svenska folket längre fram, när USA abdikerat som världsherre och en annan konstellation tar vid för Mänsklighetens civilisationstyp (Vattumannens tidsålder).

Presskonferensens horoskop kan användas som utgångspunkt för ytterligare resonemang när man väl konstaterat att det verkligen är en SIGNIFIKANT karta med en tyngd som motsvarar den misär som kommer att drabba många i ett borgerligt styrt Sverige vis lågkonjunktur.

Det flesta horoskop har flera "kosmetiska problem" och det finns riktigt risiga horoskop som ändå uttrycker sig anständigt i verkliga livet. Men när ALLT ser nattsvart ut, att himmelen bara spottar fram dåliga omen, då blir det förmodligen problem. Som här, där inte ens den vänliga och artistiska Sol+Venus i Vågen kan bidra med värsta mycket.

 


Här är i princip allt fel. Skorpionascendenten i defensiva Skorpionen - en kämpe mot alla odds - har det extra svårt eftersom ascendenthärskaren burats in i 8e dödshuset, en sektor som säger att DÅLIG KARMA drabbat nationen. Denna lågkonjunktur beror på att Sverige någonstans längsmed vägen gjort felaktiva val som nu direkt drabbar nationalekonomin.

Skorpionascendenten är för övrigt ett Vatten-tecken som direkt anknyter till näringsliv och ekonomi. Att ascendenthärskaren hamnar i ett passivt eller borttynande hus är bara halva problemet, Vattenascendentens härskare ligger i Luft, och indikerar som alltid att blåkartan inte fungerar, logiken eller ideologin stämmer inte med verkligheten och blir därför en del av förklaringen till lågkonjunkturen. 

("Verkligheten" tecknas av de fyra hörnhusen 1, 4, 7 och 10 och att ha förstahushärskaren dissocierad från 1a tyder alltså på verklighetsfrämmande politik - eller här då lågkonjunktur pga Sveriges mångåriga urspårning och alltmer högervridna ideologi och "just-in-time-tänkande" som leder till brister så fort något kärvar - ett företagstänkande moderater excellerat i tills stockholmarna nyligen fått nog och kastade ut dem från stads- och landstingshuset.)

Solen i Luft-tecknet Vågen visar också på försvagad lyskraft eller muskelstyrka eftersom 12e är ett tillbakadraget hus och i materiella termer rent av "förlustens sektor". Som om inte det räckte befinner sig Solen nära "halshuggaren" eller södra månnoden som i princip tar all vitalitet från Solen. Jo, lågkonjunktur passar den här kartan utmärkt!

Så vad kan då Månen göra inför denna undanskymda Sol?  Jo den kan reagera på den begränsade produktivitet denna Sol (dagaktivitetens/arbetets planet) exakt som i kartan: Månen tillsammans med Saturnus i sitt negativa hemmaläge i 3e kallkylhuset: snåla, skära ned, spara. Stenbocken är känd som resursernas herre just för att den är så eländigt snål och ogin. Säg den som byggt sig stor förmögenhet genom yvigt slösande. Stenbocken representerar gnetig och långsam ackumulation.

Detta är då nationens sätt att hantera en lågkonjunktur, men är det inte helt felaktig högerpolitik som främst söker bevara rikedomarna som samhällets främsta? "Stålbad" för folket och inga satsningar i sikte för att motverka det förestående eländet. Här undrar man vad "Jimmie" ens gör i riksdagen om han inte lyft fram sitt Nazi-Tysklands sätt att ta sig ur det landets svaghet efter Första världskriget.

Även om Hitler syftade till krig och rasutrotning längre fram i sitt projekt, fick Führern verkligen fart på iden tyska industrin. Autobahn byggdes och mängder med andra storskaliga projekt såg dagens ljus. (Såg nyligen krigsdokumentär - de var fiffiga, de där nazisterna. Förbjudna efter Versailles-freden att bygga upp ny vapenmakt designade och byggde de massor av prylar med dubbla funktioner, på ytan för civilt bruk men mycket lätta att ställa om till krigsvapen!)

I Sverige knäpper man av och senarelägger - de Rika söker håller på sina pengar istället för att tänka med Nationen och investera för allas bästa. Behövda bostäder byggs inte eftersom fula figurer vill upprätthålla prisbilden för boende i storstäderna...  En tidningsrubrik säger att utländska energibolag får kalla fötter inför investeringar i Sverige eftersom landet verkar sakna vett och begåvning i sin energipolitik.

Sant är att Jupiter i Fiskarna i 5e lyckosamma huset ser bra ut i detta horoskop som signifikant tecknar LÅGKONJUNKTUR, så man får väl spela på Lotto och hoppas på lyckan i denna tid. Att ha varit medborgerligt lojal och en skattebetalare visar sig nämligen ha varit rätt poänglöst när landet i 30 år korrumperats till en rikemansklubb som rent ut sagt utnyttjar gott och väl 60% (en tillhöftning) av medborgarna för att leva ett liv i sus och dus. 

Att massorna låtit det gå så här långt har bloggen tidigare granskat: nationalhoroskopet visar en avsiktlig degradering av massornas tankeförmåga via politiska åtgärder. Varför utbilda folk som ändå bara ska göra alla de anonyma underhållsuppgifterna? Politikerna har spelat med Näringslivet alltsedan sosseriet själv blev nyliberalt. 

Flera skribenter i AB har smart noterat hur sossefanskapen numera söker fulmåla vanliga arbetsuppgifter och förordar "klassresa uppåt". Den schizo tidningen haglar samtidigt av reklam just för att bli en aktiespekulerare, en patetisk miniMe-version av den Onde Rike Mannen, för att om möjligt lämna den arbetande klassen (dvs. mänskligheten i stort) och sälla sig till de som lyder under girighetens demon och kommer att straffas hårt för detta i ett kommande liv.

Ja, girighetens demon sargar ju hedersamhetens Saturnus i nationalhoroskopet och kan tjäna som en förklaring till att både ledarskapets Sol och storfinansens Jupiter är "verksamt onda" i detta land (dvs. formar landet till att vara ett skatteparadis för dem själv och deras kompisar). Intressant nog befinner sig denna psykiska eller t.o.m. andliga skada - norra månnoden, Rahu eller Drakhuvudet - i nationalhoroskopet i Tvillingarnas 2a grad. Se här ovan på regeringens deklaration om Lågkonjunkturen och notera ascendenthärskaren, den onda Mars... i just exakt Tvillingarnas 2a grad. Det kallar jag en signifikativ koppling mellan presskonferensen och nationalkartan.


Demonin i 2a graden Tvillingarna och
dess påverkan på Eliten i 5e huset

Mars kan också sägas skänka energi (för dem den inte skadar) så just nu stimulerar Mars Sveriges allra mest korrupta sida (bensinpengar och el-kompensation sjukt felfördelat och feltänkt) medan svenska hushållen (4e huset i Stenbocken i nationalhoroskopet) får denna kalla stövel i formen av Saturnus - på sig). T.o.m. tillkännagivandet av lågkonjunkturen aktiverar Sveriges nationalpsykologi och visar ett land som i princip bör omyndigförklaras (vilket kommer att ske längre fram i det världspolitiska spelet).


PS. Lena Mellins tolkning av Svantessons besked är radikal: finansministern överdriver för att regeringen ska kunna slingra sig ur sina vallöften!

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/693oPQ/lena-mellin-ta-elisabeth-svantessons-besked-med-en-nypa-salt


Inga kommentarer: