Bloggen startade i mars 2009 med försök att få astrologin att svara på kvantitativa studier. Det närmandet byggde på felaktiga antaganden om vad ämnet handlar om och gradvis har kopplingarna till klassisk väst- och östfilosofi smugit sig in. Samlingssida från tidiga bloggens horisont:
T E M A S T U D I E R - svarar astrologin på kvantitativa tester?

Herakleitos (c 500 fvt): "De som talar med förstånd förlitar sig på det universella, som en stad måste lita till sin lag, och med än mer tillit. Ty alla mänskliga lagar närs av en gudomlig lag, och den har så mycket kraft som den önskar och är tillräcklig för alla och fler därutöver."

Chu Hsi (Zhu Xi), idealistisk filosof, 1100-talet: "Ödet, det är vad som återstår sedan människan gjort sitt yttersta."

Konfucius, kinesisk samhällsfilosof, 500-talet fvt: "Den ädla människan sysselsätter sig med tankar om dygd, den ringa människan sysselsätter sig med tankar om sin egen vinning."
Västerlandets store logiker & mystiker Platon ventilerade ofta orfisk-indiska tankegångar om reinkarnationen och själens rörelse mellan världarna... "Sokrates: Vem än som anländer oinvigd och ofullbordad i Helvetet kommer att ligga i leran. Men de renade och fullbordade kommer att vistas med gudarna." (Faidon, 69c)

JORDELEMENTETS VÄG (karma yoga):
"Eftersom vår identitet med den gudomliga kraften ytterst är obestridlig, (låt oss ha) en fast tro att vi genom att framhärda i vårt utmönstrande oss efter gudens form, tal och stämning, våra handlingar i tiden blir signifikanta och gudens essens slutligen förverkligas av oss."
(Günther - Buddhist Philosophy in Theory and Practice)

Fr.om. nyår 2023 separerades "Sveriges transiter" som ny tagg från den äldre "transiter" som vid 400+ blivit ett oöverskådligt myller.


tisdag 25 oktober 2022

Gamla Sverigehoroskopets Ketu apropå problemen i det från 1974

(Ett inlägg som blev liggande länge, men som uppdaterats något)

Valresultatet 2022 avslöjade bara vad den här bloggen sagt i flera år och behållen för en svensk medborgare av dess analyser torde vara närmast anstötliga. Skeendena i landet bekräftar horoskopets varning för att detta är en urspårad region i västvärlden. 

Horoskopets solsida når inga andra höjder än i frågan om materiella privilegier. Så går det när en ung socialdemokrati bestämmer sig för att omfördela något av det välstånd Överheten åtnjöt i en fattig och nyligen industrialiserad avkrok av världen. Övriga kunde packa väskan och emigrera, "gräva guld i USA" som svensk schlagermusik ännu hundra år senare var fixerad vid.

Hur ett land kunnat stagnera så i sin värdeskala ger sig av nationalkartans folkliga del, Månen, som omvittnar hur folk i landet stannat av och inte ens utvecklats i takt med det ökade välstånd som effektivare tillverkningsmetoder givit Överheten. Enkel ekonomisk teori av Karl Marx typ förklarar hur Kapitalisten suger mervärde ur den arbetande människan och i den yttersta dekadensen börjar låta pengar tjäna in pengar åt sig själv. Sverige har alltjämt Skandinaviens fattigaste pensionärer efter att den arbetande befolkningen givit sitt liv í ett system där löneutvecklingen snart stannar av. 

Lönetrappan har segats ut och pluttsteg införts så att det tar längre tid att nå sin potentiella topp samtidigt som avancemanget inte ger några större lönelyft. "Den svenska upplevelsen", för den som inte tidigt blir en zombie, är att hela Systemet mest liknar ett ekorrhjul och den arbetande människan har reducerats till en hamster som springer runt i okreativa yrken och utför teknokratiskt uttänkta och helt mekaniska handgrepp. Sveriges socialdemokrater lyckats i inledningsskedet hota sig till några brödsmulor extra av landets dåvarande rikedom och gav sedan upp. 

Därefter har landets urartning i enbart materialistisk riktning tilltagit tills 1974 års nationalhoroskop tydligt avslöjar att... ingenting har hänt! Överheten bildar alltjämt egna samhällen i samhället tillsammans med bankdirektörerna (Solen och Storfinansens Jupiter i samma tecken). "Vanligt folk" har satts på hälleberget där ingenting växer utan där tvärtom "svensken i gemen" degenererar i synsätt, tankeförmåga och t.o.m. läs- och skrivkunnighet.

Så illa var det ställt att i tidernas ände folket t.o.m. kom att acceptera rasism på nytt (som om ett intressant och rätt progressivt 1970-tal aldrig existerat i landets historia). Överheten har 2022 verkligen lyckats hänga av den stora massan och låsa den i egocentrisk "för det är jag värd"-konsumtion, och efter att ha pacificerat massan i full frihet lyfta övre medelklassen och däröver till helt nya höjder. 

Över 400 miljardärer är redan ett bevingat begrepp, myntat av ekonomijournalisten Andreas Cervenka i hans timliga bok Girig-Sverige. Den kom sedan den här bloggen i säkert fyra år diskuterat det giriga vansinnet i Sverigehoroskopets solsida, så någon liten (kanske t.o.m. "mätbar") effekt kanske Sideriska siktet ändå haft. Merkurius  är girighetens planet och i Sverige har två "verksamma illgörare", tyvärr ledar-Solen och Storfinansens Jupiter trängt in Merkurius mellan sig vilket missfärgar det svenska intellektet något oerhört och gör Räknenissar av hela folket (på bekostnad av alla andra intellektuella förmågor).

Så långt har bloggen pusslat ihop verkliga livet och konturerna av Sveriges senare historia med nationalhoroskopet modell 1974. Pusselbitarna stämmer, kartan berättar om samma problem det här landet har i verkligheten.

*****

Vad nytt att förtälja? Ingenting om Sverigehoroskopet och dess tillhörande folk. Men precis som österlandets vishet länge vetat finns ännu en chans för individen, även om "massan" redan är fördömd - predestinerad att gå under i sin flegmatism och sorgliga men begripliga tro på "demokrati" och politiker som blir korrupta från det ögonblick de tar plats i rikspolitiken.

Sverigekartans månsida påminner lite partiledaren Jimmie Åkessons psykologi, klassisk "svensk" i många avseenden och en svagt skönjbar ton av Adolf Hitlers primitiva makthunger. Båda kartorna rymmer SAP-horoskopets bekymmersamma värsting: Mars och Venus i egocentriska Väduren (symbol för Barnet). Hitler hade en så primitiv mentalitet att den var "ur modet" många år. 

Nu är 1800-talets klassamhälle tillbaka igen, medan Partiet högervridits så mycket att de inte vågar anknyta till sin gamla Sturm & Drang-mentalitet (Sv. Wikipedia om denna tyska litterära genre som uttryckte: "en frambrytande ny tids kaos och jäsning" och "som kännetecknade den unga litteraturen i Tyskland från och med slutet av 1760-talet till och med slutet av 1780-talet".)

Men i utan den stormiga mixen av krig och fred (Mars och Venus) förlorar det socialdemokratiska partiet sin tidiga vitalitet och hela dess existensberättigande. Partihoroskopet har liksom nationalkartan ett bäst före-datum.

Det var i tanken på individens möjligheter även om Sverige är förlorat jag åter googlade efter vettiga beskrivningar av hinduernas södra månnod, den huvudlösa demonens aspekt, personifierad som Draksvansen eller Ketu. 

Fullträff i andra länken, skribenten hittar exakt rätt ord för bloggarens horoskop, där Ketu står i 10e makt- eller karriärhuset:

Medan Drakhuvudet/Rahu är höjden av materialism och världslighet, representerar Ketu ett stadium i den karmiska evolution där horoskopägaren tröttnar på sin karma och påbörjar hemresan till själens essentiella spiritualitet via lämpliga ändringar av livsföringen.

När Ketu står i 10e huset kan horoskopägaren nå framgång i karriär och de kommer troligen att nå makt, status och rikedom i sitt liv.

https://www.ganeshaspeaks.com/learn-astrology/planets-houses/ketu-in-tenth-house/

Den här positiva skattningen av Ketu är på vissa sajter spegelvänd. Ibland heter det att Draksvansen är den värre av den halshuggna demonens halvor eftersom den representerar ögonblicket då Drakhuvudets makthunger och hybris passerat ett kritiskt gränsvärde och karma slår till. 

Sanningen är (och det listade bloggen ut tidigt) att noderna inte kan bedömas med mindre än man beaktar deras kontext. Länken ovan ger en förenklad nybörjarversion som enbart bedömer månnoderna utifrån andra planeters aspekter eller konjunktioner. Texten struntar helt i studiet av nodens disponent eller fundament! Det är i mina ögon en osäker prioritering som leder till att tolkningen kan slå helt fel om det visar sig att disponenten var nyckeln.

En annan hinduisk sajt säger att tiondehus-Ketus kvalitet och förmåga att hoppa av den gamla karma-spiralen är avhängig av Saturnus, 10e husets essentiella härskare. Detta tolkningstips skippar också det viktigaste av allt: den tillfälliga härskaren över 10e som tar över Saturnus roll i det enskilda horoskopet. Hinduernas astrologi är krånglig till att börja med och mängden oklar eller rent motsägande info på nätet gör den knappast enklare!

Följer man (som Sideriska gjort hittills) den tillfälliga ägaren till 10e huset förklaras perfekt bloggarens svajiga yrkesliv med en högskoleutbildning som aldrig kunnat användas i Sverige, långa och återkommande perioder av arbetslöshet varje gång någon överhettad bransch kollapsat och eviga möten med arbetsmarknadens rekryterare, så enkla att de inte kunnat tänka utanför lådan och se vad mer en viss utbildning lämpar sig för. Inlägget om Kinas starke ledare repeterade historien och läsaren har sett hur Ketu kan undertrycka vad den nu kontaktar. För bloggaren blev det karriärens 10 hus. 

Intressant nog publicerar DN samma dag som Xi-analysen - som en anklagelse - upplysningen att Kinas högsta råd saknar kvinnlig representation för första gången på årtionden. 


Jag noterade detta några timmar senare och det är en koincidens. Horoskopanalysen dröjde vid Xi:s södra månnod som undertrycker den irrationella själ många likställer med Månen och kvinnan (inte minst gjordes så i det patriarkala Romarriket där astrologin frodades). 

Men i hinduisk astrologi är det Venus som representerar kvinnan, Månen representerar modersprincipen vilken som syns i Västerlandets korruption och sammanbrott nu approprieras av störda män som t.o.m. slösar med allmänhetens sjukvårdsmedel för att få bli bärare av en kvinnans ägg och leka mamma under sin fantasi-graviditet. 

Till Månen hör förstås trygghet på hemmaplan och där kan man med bättre logik se att Xi:s stenhårda regler för att hålla emot spridningen av covid återspelas av hans Måne-i-Krabban under undertryckaren Ketu. Några av de mest fobiska och vaccinfanatiska röster jag mötte under pandemin har haft Månen i Krabban och det stämmer perfekt med tecknet som har en skräckinjagande sida: kräfta eller cancer (zodiaktecknets latinska namn). 

Vatten är också ett smittspridningens element framför andra medan Mörkrets kvalitet (Tamas guna) är en astrologisk faktor som sprider skräck och inte minst gör befolkningen villig att bli hälsofascismens villiga försökskaniner - allt för att bidra till statens upplevelse att ha grepp om situationen. Mörkermänniskorna kan förresten inte klandras, solidariteten med staten är ett förstadium till att lära sig tänka självständigt.

Sverigehoroskopets Ketu undertrycker Saturnus i 9e huset, en betydligt värre åkomma eftersom Saturnus bland annat betecknar konventionell moral medan 9e indikerar landets förankring i mänsklighetens filosofiska och religiösa betraktelser. Men den talangen kapad eller "oskadliggjord" (som en SD:are säkert skulle säga), tillhör landet tyvärr en av de verkliga förlorarna i världen. 

Onda länder tror sig vara de goda och stöter bort främmande celler ur kroppen som Sverige nu ämnar med SD som dockmästaren som drar i trådarna. Och även den ond samhällskropp gör det den måste, för i synnerhet de onda - de utan filosofi - söker överleva till varje pris medan de "från framtiden" redan har lärt sig lägga ned livet och senare återuppta det.

För den som till sist tröttnar på en prägling till svensk som lönat sig illa (landets utsugarteknik börjar nu blir djävulskt raffinerad och medborgaren indoktrineras att se det som normalt att bli uppsagd eller gå från hus och hem så fort Kapitalisten höjer priserna med hänvisning till ditt eller datt), för den som börjar inse vilket uselt ekonomiskt system som dominerar i denna döende tidsålder, tål visdomen upprepas från gamla brittiska psych-rockarna Pink Floyd (från den tid de verkligen var experimentella, 1960-talets andra hälft):

 "Set your controls for the heart of the sun" 

För här finns det inget av bestående värde att hämta, inget som får den verkliga människan att växa. Sverigehoroskopets kollaps i 9e huset för mänsklighetens öde visar att Sverige allt sedan 1974 ställt sig utanför det mänskliga brödra- och systraskapet och kanske var det detta valresultatet 2022 pekar på. Vi leder fortfarande i denna tid i någon exceptionalistisk bubbla och tror oss om att vara lite förmer eller ha kommit lite längre än andra kulturer. Det förhåller sig precis tvärtom! Begåvning står i omvänt förhållandet till bruket av "it-stöd". Bara kritiskt korkade nationer gör samhället så it-fierat och sårbart som Sverige gjort.


Gamla Sveriges Ketu - en utvikning

Bloggarens födelsehoroskop (den nyliga text om Xi Jinping) tycks visa en vaccination eller immunitet mot Kapitalismen och dess tillväxtideal redan vid födelsen - det rimmar med ett par drömmar (tillräckligt diskuterade i äldre inlägg) vilka antydde ett föregående liv i Italien som byggmästare som smög med sina kommunistsympatier till följd av ett bygguppdrag åt Mussolini! 

Den politiska fegheten kostade honom livet och kanske är det denna oförlösta "karmiska knut" som syns i nuvarande och aningen mer stridbara horoskop (nej till karriär i 10e). Åtminstone kan det vara för mycket för ett Sverige bestående av zombies odlade av Staten med start redan i förskolan. Ingen förväntas i vuxen ålder längre vara vaken nog att ifrågasätta "arbetslinjen" och myten om ständig tillväxt. Förmodligen började befolkningens medvetandetapp under "det ljuva 1960-talet " då "känt folk rökte Kent" och privatkonsumtionen gick genom taket.

Varför inte prova tanken mot det gamla Sverigehoroskopet - vilken planet ägde 1960-talets ödescykel?

1809 års karta har här startat om på nytt, men termineras när Regeringsformen 1974 startar om landet i en "ny sång". Sextiotalet har några inledande år under Merkurius men försommaren 1964 når Beatles global popularitet (USA-genombrottet) meden den tidens Sverige påverkar Ketus storcykel. 

Är det här Sverige "halshugger" sitt gamla väsen och blir storstads-hippt? Bort med Rock-Ragge, Rock-Olga och in med Hep Stars (Benny Andersson) och andra svenska popband exakt modellerade efter den trendiga britpop som följde på Beatles...
 

 Maha Dasas:

 Sat:  1928-05-12  -  1947-05-13
 Mer:  1947-05-13  -  1964-05-12
 Ket:  1964-05-12  -  1971-05-13
 Ven:  1971-05-13  -  1991-05-13
 Sun:  1991-05-13  -  1997-05-13
 Moo:  1997-05-13  -  2007-05-13
 Mar:  2007-05-13  -  2014-05-13
 Rah:  2014-05-13  -  2032-05-13
 Jup:  2032-05-13  -  2048-05-13


Det är förstås också en cykel som inkluderar det förödande pinsamma USA:s krig mot en liten pluttstat Vietnam som försvara sin rätt att välja socialism framför USA-kapitalismen så väl att USA skamset ger upp ett inhumant krig med kemiska stridsmedel runt 1975. För Sveriges del tjänade Vietnam-kriget som en vitalisering av den socialdemokratin. En vass Olof Palme mopsade sig mot USA, men denna "fribrytning" från det karmiska hjulet varade inte. Följande följsamma Venus-cykel bryts snabbt.

1974 års nationalhoroskop visar att det borthuggandet av Drakhuvudet öppnade för något värre... En Elit som nu aggressivt stiger fram och duperar hela det svenska folket att bli mer själviskt, mer var och en för sig själv. 

Inlägget Svenska värderingar visar hur den enkla massan i 1974-horoskopet tar Överheten som sitt högsta goda. Valresultatet tyder på att svenskarna verkligen tror, att om bara de Rika får mindre skatt, så kommer hela landet att gagnas. Svenskarna har förlorat förmågan att lägga pusslet, eller också är det bara så att man resignerat, att Överhetens hjärntvätt gått in i själva dna:t på nyfödda medborgare. 

För sådana är det inte längre möjligt att ställa av egoperspektivet, man är hjälplös fånge i sin kropp! Detta yttrar sig i praktiken som en annan och lägre art av Människan. Kanske handlar det om själar som kollektivt blivit straffångar i detta liv till följd av okänd gruppkarma som skapats av ett annat folk i en annan tid.

Pusselbitar, ja. Vad gör då Ketu i det gamla Sverigehoroskopet (1809-1974)? Hur ser kartans medfödda Ketu ut, pekar den mot urbanisering och hippa storstadsmänniskor eller mot 60-talets "vänstervridning" (till följd av USA:s krigsvidrighet mot lilla landet Vietnam)?


Här är det Mars som utgör fundamentet för demonens återstod, den viftande Draksvansen med ingenstans att gå. Denna möjlighet till uppbrott dör de svenska hushållens 4e hus tycks baserad på krigets (ofärdens) Mars. I det gamla Sverige var Mars det högsta goda (9e huset) men fattat i materiella termer vilka dock undgår kraftfull omstrukturering. Det är år av extrem förändring Mars opposit Månen i kunskapstillväxtens kvalitet Sattva (Ljusets kvalitet). 

Svenska folket vaknar upp här och omvärderingar troligen den i sig extremt materialistiska axeln, svenskarna blir generösa och 9e huset som utlandet i största allmänhet visar att landets hushåll har råd att ge Biafra-katastrofer och allt vad svält kallas beroende på region i världen. Även Vietnam-kriget räknas säkert in som något det svenska intellektet blir medvetet om, trots Merkurius usla position i undanskymda 6e olyckshuset (minns horoskopets utgångspunkt 1809 för det gamla analfabetiska fattig-Sverige).

Men Månen/Jupiter i 3e huset för intellekt (redan i gamla Sverige använde man hellre Vattnets bilder för att illustrera tankar - se dagens journalisters odrägliga jakt på metaforer gärna hämtade från det man tror är sådant arbetarklassen kan relatera till: Ebbas falukorv och Cervenkas metaforglädje (texternas angelägenhet till  trots) - den senare har för övrigt både Sol och Måne i bildliga Vatten-elementet, där särskilt Måne i Krabban förklarar dragningen till trygghet/pengar). 

Mån-psykets placering i Fiskarna visar en äldre svenskhet som hellre DRÖMMER än tänker intellektuellt medan den gamla svenskhetens Fisk-Måne har en husplacering  som åtminstone tecknar en vilja att i sinnets Vatten spegla samtalsämnen och kunskap i tiden. 

Svenskarna är här ännu i stort plagiatörer, så om Ketu/Mars antyder en begränsning innebär den också att Månen/Jupiter vinner några år av mental frihet att tänka utanför det invanda "svenska". Bara indirekt kan man därför se att Ketu som INHIBERANDE FAKTOR frigör den svenska godheten och t.o.m. generositet av ett universellt slag (utan hänsyn till hudfärg eller person). 

Denna godhet låg latent det gamla svenska folket men Ketus sänkning av det martiala momentet i de svenska hushållen (folkets motstånd mot USA:s krig som tydligaste effekt?) frigjorde en ny öppenhet och generositet i den svenska folksjälen under 60-talets andra hälft.

Med mer tid och högre ambition skulle en historiebok kunna konsulteras. Månen/Jupiter visar att det gamla Sverige hade en mer humanitär befolkning och som kunde utsträcka en hjälpande hand även till dem utanför det egna landet. Det Sverige är dött och folket är nu konsumismens offer, simmande i den sublunära demonen Rahu/Ketus konjunkturböljor. 

 

Inga kommentarer: