< div id=”header ”>< / div>

fredag 7 oktober 2022

Varbergs nya kommunstyre har fullt att göra med förtätningsfrågan och p-normen


Under senaste mandatperioden har det synts en märkbar spricka inom alliansen . Centern och Moderaterna på ena sidan och Liberalerna och Kristdemokraterna på andra 

"Förtätningsstrategin är en konkretisering av kommunens översiktsplan och bebyggelsestrategi. Den ska fungera som ett vägledande dokument för var förtätning bör prioriteras i Varbergs tätort och för principer kring hur den kan bidra till en mer mervärdesskapande stadsutveckling."

Nu förlorade Alliansen -5 mandat fördelat på C -3 (förtäta) och L/KD -2 (förtäta varsamt) så inget tydligt avgörande inom alliansen som förlorade sin absoluta majoritet i valet.

Dessutom förhandlas om platser och det kan se olika ut i nämnder men byggnadsnämnden är en het nämnd för partier som vill ha koll på det här med byggnation, förtätning och den översiktsplan som ska arbetas fram. Helt enkelt hur Varberg ska utvecklas.

Till all byggnation tillhör naturligtvis fordon och trafikering.

"Gällande parkeringsnorm för Varberg är framtagen 1980, reviderad 1989, och är avsedd för stadskärnan. Idag tillämpas parkeringsnormerna inom hela kom- munen i plan- och bygglovärenden. År 2009 påbörjades en parkeringsutredning för stads- kärnan där framförallt tillgängligheten och tillgången på parkeringsplatser utreds."

Inga kommentarer: