< div id=”header ”>< / div>

tisdag 11 oktober 2022

Sverigedemokraterna har skjutit fram sin position i Varberg


 När jag ser olika styren träda fram finns ett parti som blir svårt att runda Sverigedemokraterna. I Varberg är nu SD större än maktpartiet Centern med sina 9 mandat och måste få mer inflytande.

Hur kommer att avgöras och hänger på vad andra partier fattar att det i längden inte går att utestänga SD.Vissa saker blir svårare annat lättare.

Men då förhandlingar tar tid i Varberg längre än i andra kommuner är det något som måste göras med noggrannhet. Det räcker inte med den matematik som alliansen fick med sig Miljöpartiet 2014 där 27 mandat plus 4 mandat blev 31 mandat. Där MP sålde sig för poster för att bli +.

MP som för övrigt ramlat ihop fullständigt i Varberg medan det lyckades bättre i Falkenberg. MP i Varberg är helt utrotade med endast 1,8 % och har ingen lokalt verksamhet alls.

Sverigedemokraterna lyckades dessutom få in tre halländska riksdagsledamöter från Kungsbacka, Varberg och Falkenberg mot centerns överreklamerade Christofer Bergenblock. 

Vem som helst kan förstå att SD strategiskt skjutit fram sina positioner trots att vi i Varberg/Falkenberg haft en tidning som Hallands Nyheter fjäskat för Centern hela tiden. Det har ändå inte hjälpt C.

Jag utsåg hela tiden centern som mina huvudmotståndare men de ryckte bara åt axlarna och bjöd på chips, kaffe och kakor då de inte tog mig på allvar.

Okey nu är valet över och förhandlingar pågår fortfarande men C måste inse att de förlorat i valet och andra partier tränger på att få ökat inflytande. Varberg växer men det är inte Centern som växer i Varberg.

1 kommentar:

Anonym sa...

Det var väntat att Ventern med Bergenblock skulle rasa. Ett anrikt parti har snart förintats. Utan att apartistyrelsen åtgärdar. U krävs partistyrelsene avgång. Partiet har helt lagt sig för S för att bli en tegeringspartner. Partiordförande lämnar vraket. Vad kommer hända? SD går som tåget. Kommer och skall givetvis ha inflytande i Varbergs kommun. Det har till,ommit nya partier på grund av miss skötelse av kommunen, där C har haft stor på erkan men nu ser ut att bli ordentligt straffade bara hoppas att politikerna lyssnar på folket och fattar vad dom gjort
Ove