< div id=”header ”>< / div>

onsdag 19 oktober 2022

Plötsligt börjar kommunfullmäktige att bli mer publikvänligt i Varberg


 Jag ser till att komma i tid när det närmar sig mandatperiodens första kommunfullmäktige. Det är nu det ska synas vilka väljarna valt in i kommunfullmäktige. Själv sitter jag längst bak på läktaren klädd i Sveriges främste pristagares Deromes tröja. Ja de blev årets företagare i Sverige så dagen till ära klädd sådan tröja andra har som jobbar hos dem.

Så kommer ärendet upp om vem som ska bli ordförande för kommunfullmäktige i Varberg. Ålderspresidenten hade öppnat mötet med något ur Ronja Rövardotter och jag befann mig i trollskogen.

Till förslag som ordförande föreslog den nya konstellationen Karl-Gunnar Svensson (KD) och S matchade upp Håkan Johannesson. Omröstning det skulle röstas med lappar slutet. Ja inte kan lilla KD med endast tre mandat få kommunfullmäktiges finaste post.

Så läses resultatet upp:31-30 och Kalle är vald. Vi som kom in samtidigt 1988. Nu har han prästen från Träslövsläge fått äran att leda hela kommunfullmäktige i Varberg.

Kalle den jag satt mest med vid valstugorna som jag kryssade förra regionvalet. Kalle tog hand om klubban och förde resten av ärenden i hamn. Men tänkte att det var bara en endaste röst som skiljde. Det räckte med att KD fick tre mandat så fick de topp-posten i hela kommunfullmäktige.

Inga kommentarer: