< div id=”header ”>< / div>

lördag 29 oktober 2022

Jag tar nu öppet ställning för Varbergsalliansen med Varbergspartiet

 

Jag möter glåpord och gnäll samt sura kommentarer efter Varbergs nya ”maktskifte” där framförallt Liberalerna och Varbergspartiet råkat hamnat på ”fel sida”:efter valet.

Fram till valet gäller för partierna att maxa antalet röster och mandat. Hur de gör det kvittar. De kan stå på torget, knacka dörr, sätta upp valreklam, dominera pappersmedia eller sponsra sociala medier. Ja de kan ta hit storfräsare eller ställa ut en cykel att vi är inte här nu men kontakta oss.

Efter valet ingår fas 2 att få till ett fungerade styre fyra år framåt i Varberg. Regeringen som väljs av riksdagen har bytts ut men i Varberg har Centern bytts mot Sverigedemokraterna. I övrigt samma partier som för närvarande sitter i regeringen,

Vad hemskt då att väljarna röstat rätt i Varberg så långt. MEN så var det att S tror de kan styra i Varberg utan att man samtidigt INTE sitter med i regeringen. Det går bara inte. Trots att dessa lokalt blev största parti med 19 mandat. De lyckades för ett år sedan bara att få ihop sig själva när det var budget, Det räcker inte.

Ännu värre när man betraktar Centern som blev omkörda lokalt av Sverigedemokraterna i valet. De betraktar sig själva som oumbärliga att styra lokalt. De andra tycks inte fatta att de hamnat i värre sits än vad SD hamnade i efter valet 2018.

Jag tar nu öppet ställning för Varbergsalliansen och Varbergspartiet att påverka politiken i Varberg hur mycket gnäll och sura kommentarerna än blir, Bilda konstruktiv opposition ni som blir kvar istället för någon måste styra och någon måste ta ansvar. 

Inga kommentarer: