< div id=”header ”>< / div>

torsdag 22 september 2022

Varbergspartiet kom in i fullmäktige med minsta möjliga marginal

Varbergspartiet lyckades med kort startsträcka ta sig in i Varbergs kommunfullmäktige med 2 mandat. 

Med tanke på hur massivt med resurser de större partierna har är det fantastiskt bra gjort att klarat 3%-spärren i lokalvalet. Den stora frågan hur Varberg förtätas drunknade i alla andra frågor. Kan du inte se andra frågor sa partier till mig i valstugorna när jag tog upp Västerport symbolfrågan som delat partierna?

Min strategi var att försöka få in Varbergspartiet i fullmäktige men vet att 2 mandat inte räcker till om man vill påverka ordentligt. Men instrumenten finns lämna in motioner , tillgång till handlingar, ställa frågor och nära kontakt med politiker. 

Den bärande frågan för mig är hur Varbergspartiet ska få ut sitt budskap? Det finns inga garantier då media är mer intresserade av scoop än vardafsfakta. Ett råd till VP är att utveckla sina nyhetsbrev det är välkommet och att aktivera sig mer på facebook, Instagram och twitter. 

2 kommentarer:

Gunnar Ericson sa...

Tack Pierre för dina råd och kommentarer. Ja det här med byggfrågor och förtätning blev än valfråga i i alla fall, trots att många etablerade partier ville undvika detta! Ja, de har ju fullt upp med att försöka överklaga Västerportprojektet!
Hälsningar
Gunnar

Anonym sa...

Bonde verkar ju ha bra relation med den lokal mediet HN och blir ofta citerad så där kommer de få god hjälp.