< div id=”header ”>< / div>

lördag 17 september 2022

Äntligen ett valresultat Varberg förtjänar !

Förra valet röstade väljarna på drygt 7 % på partier som inte kom in i kommunfullmäktige i Varberg och ändå fick alliansen (C, M, L och KD) egen majoritet.

En konstlad majoritet som inte speglade väljarnas åsikter viket märks att åsikter utanför fullmäktige förringas då det ska gå genom de i kommunfullmäktige representerade partierna. I princip har det saknats opposition och klara skiljelinjer det känns som partier typ L och KD skenstyr med C och M i kommunen då inte heller de är särskilt nöjda.

Min egen åsikt som samarbetade med alliansen föregående mandatperiod är att politiken toppstyrs genom ksau och nämndernas presidier där S har stort inflytande. Ärenden fylls med väldigt mycket text och är tjänstemannaprodukter.

Det saknas färgstarka politiker i Varberg som vågar tänka utanför boxen som vågar ifrågasätta om fullmäktige ska vara urtråkiga möten ibland långa som ingen orkar lyssna på. 

Jag vågar inte säga om kommande fullmäktigen blir bättre det vet vi när det blir dags för nya besättningen att gå ombord i fullmäktigesalen.

De som väljs till politiker är inga vanliga människor. De går oftast dit för då får de arvoden. De kan bli invalda i en nämnd där det är betydligt roligare. Men nämnder är slutna  sällskap där vi väljare inte har någon insyn.






Inga kommentarer: