Ryssar ligger bakom strömavbrott i Cherson

UKRAINA. Ryssland har under lördagen utan några bevis beskyllt Ukraina för att ha attackerat dammen Nova Kachovka, rapporterar The Moscow Times. Dammen ligger utanför staden Cherson och attacken ska ha lett till strömavbrott. 

Cherson i fredstid

Den lokale ukrainske ledaren Jaroslav Janusjevytj bekräftar strömavbrottet men anklagar Ryssland för att ligga bakom det. Han påstår att strömmen slocknade efter att Ryssland fällt flera elledningar.

”Det är omöjligt att laga ledningarna. Det råder brist på både specialister och material och Ryssland tillåter oss inte att laga ledningarna”, skriver han på Telegram.

Vidare skriver han att de boende i Cherson måste förbereda sig  på strömavbrott tills dess att Ukraina återerövrat regionen.

-Pettersson tycker att ryssarna ska åka hem och börja följa alla de internationella och bilatera avtal de brutit mot…

***

Stöd bloggen

Petterssons blogg drivs ideellt och är reklamfri. Vi säljer inga varor eller tjänster. Vill du uppmuntra oss och hjälpa till med de kostnader som finns så är du välkommen med ett bidrag!

  • Från Swedbank eller sparbanken konto 8257-8933415168
  • Från andra banker konto 8257-933415168

Paypal används av miljoner över hela världen för att överföra pengar utan att någon obehörig kan se dina betalningsuppgifter. Se till höger i datorn och längre ned i mobilen.

Du kan även SWISHA till 0760 858 480 

IBAN: SWEDSESS SE1580000825780933415168

10 thoughts on “Ryssar ligger bakom strömavbrott i Cherson

  1. I samband med detta inlägg tycks många tro,att i ett Krig råder vissa regler,typ i vår trafik !!!
    Så är det tyvärr inte vilket inte minst de civila får erfara. Nu har det drabbat en storstad i Göteborgs storlek. Vintern står för dörren och en halv miljon person får nu möjligen sitta i mörker,och frysa i sina hem.
    Detta är ett av skälen för att Stenbock i snart ett halvår,i mina inlägg puschat för ett krigsslut,eller i varje fall en vapenvila efter förhandlingar.
    Hur länge skall Kiew (läs väst-länderna) fortsätta säga n e j till sådana ?

    22
    34
    • Det var ett evigt tjat om förhandlingar. Om nu ett avtal blev till vad finns det för garanti att ryssarna inte bryter det avtalet också, som det brutit ett otal andra avtal.
      Att lita på ryssarna är som att lita på en bilhandlare, som har kontoret på fickan, det är inte värt någonting.

      29
      16
      • Ja ryssland bryter alltid alla avtal. Det har de alltid gjort och kommer alltid att göra. De är helt opålitliga.

        9
        5
      • Ja det enda rimliga är att ge igen tx bomba järnvägen till Kina och gasledningar dom går till Kina!? Det har ju en positiv effekt för Ukraina när vapen och peningflödet upphör den den vägen!!

        5
        2
    • Jag håller helt med dig! Ukraina (den fria världens representant i detta krig) som tvingas försvara sin existens mot fascistiska ryssland, bör omedelbart gå med på förhandlingar så fort angriparen (ryssland) har lämnat Ukrainas territorium.

      Så därför ska ryssarna lämna Ukraina. Så att förhandlingarna kommer igång!

      9
      5
  2. Så fort äcklen i Kreml med släptåg öppnar käften ljugs det hämningslöst.

    24
    12
  3. Ljuger ryssar? Skiter björnen i skogen? Finns proryska aktivister på bloggen? Ni får själv svara på kvällens frågor.

    26
    11

Kommentera