Första trafik som observerats på järnvägen Nordkorea-Ryssland på flera år

Ett tåg korsade från Nordkorea till Ryssland på fredagseftermiddagen, enligt kommersiella satellitbilder. Detta är den första trafik som observerats på sträckan på flera år. Det är omöjligt att avgöra syftet med tåget från bilderna, men överfarten kommer mitt i rapporter om vapenförsäljning från Nordkorea till Ryssland och en allmän förväntan om återupptagande av handeln mellan de två länderna.

Den enda DPRK-Ryssland landförbindelsen

Den 800 meter långa Tumangang Friendship Bridge (Korea-Russia Friendship Bridge) är den enda landförbindelsen mellan de två länderna, och före covid-19-pandemin betjänade den en begränsad mängd järnvägstrafik mellan Ryssland och Demokratiska Folkrepubliken Korea ( Nordkorea). Nordkorea stängde länken i februari 2020 när de stängde sina gränser på grund av pandemin.

Länk med fina satelitbilder

9 thoughts on “Första trafik som observerats på järnvägen Nordkorea-Ryssland på flera år

  1. Vad är problemet.
    I Sverige gick tågen dag o natt under kriget för att hjälpa Hitler.

    9
    14
  2. Ja ukriana får väl kontakta kineserna och tala om att man har för avsikten att stoppa vapenlevrantör från Korea och det på rysdka sidan om gränserna!! Och när man ändå är där så sjuter man gas ledning till Kina bitar! !!! Helt enkelt för att förhindra att peningflödet gas och vapen flödet att nå Ryssland !! Alltså upplysa om att det är någon annan som är arvtagare till Sovjetunionen

    20
    3
  3. Tja,det rullar väl Tåg dygnet om lite varstans i Världen….
    Fanns det inga Sat-bilder på alla de transporter som kommer via bl.a. Polen,med Västmakternas gåvor av Strids-material till Ukraina?
    Eller är kanske dessa transporter inte av intresse för USA ?

    21
    35
    • Putinfacisternas våta dröm är ju att ingen skall hjälpa Ukraina utan Putin skall helt tillåtas inlemma Ukraina i sitt storväldesdrömmande.

      30
      9
      • dv:
        Om du kallar detta ”hjälp” till Ukraina som Västvärlden idag utgör, måste du tillhöra den verkligt hårda gruppen,som hellre ser civilbefolkningen lida,än att få slut på kriget.
        Kanske skulle ni som agerar för fortsatta strider,i stället söka påverka de syrande i Kiew,att äntligen sätta sig ner och förhandla om i första hand en vapenvila !
        Eller är det NATO/USA som beslutat,att en sådan inte får ske ?

        4
        17
      • stenbock:
        Västvärldens hjälp till Ukraina uppskattas nog i betydligt högre grad av ukrainarna själva än den sorters ”hjälp” som Putin erbjuder.

        9
        2
  4. Det är naturligtvis Putin som fyller på vapen föråden!
    Ukriana har ju tufsat till Ryssland ganska ordentligt ?
    Men det är väg igentligen ganska enkelt informera ukriana var tåget är när det är innom skott håll!
    Det är ju knappast någon tvekan om vad tåget är lastat med
    Så fort tåget passerar amorfloden skit skiten i bitar

    31
    16

Kommentera