Starkare än väntat från Johnson & Johnson

 Reklam: Inlägget innehåller reklamlänk till Avanza.

Hur stort är det? Det är jättestort! Världens största hälsovårdsbolag Johnson & Johnson har idag släppt sin rapport för det tredje kvartalet där både omsättning och vinst per aktie blev bättre än förväntat. 

Justerad vinst per aktie blev $2,55. Inför den här rapporten var analytiker oroliga för den starka dollarn och att den skulle dra ned JNJs prestanda. Bank of America justerade ned sin prognos inför den här rapporten med anledning av det. JNJ har parerat valutan bra och har inte tyngts som befarat vilket torde få börsmarknaden på gott humör. Bättre vinst än väntat och mindre valutapress än befarat.

Johnson & Johnson behåller sin tidigare kommunicerade prognos för helåret 2022. Något som vissa befarade skulle justeras ned med anledning av valutan. Helt oförändrad är inte prognosen, man har snävat in intervallet till en justerad vinst per aktie om $10,02 - $10,07 mot tidigare $10,00 - $10,10. Mitten av det där spannet är i princip oförändrat om $10,05. Det är positivt när marknaden eventuellt förväntade sig en lägre prognos.

Aktien handlas upp cirka 2 procent just nu i förhandeln men som jag brukar påpeka är den mycket opålitlig och kan skilja vida mot hur aktien handlas när den riktiga handeln drar igång kl 15:30 svensk tid.

Världens största hälsovårdsbolag tuffar på i ur och skur och har så gjort i över 100 år. Jag tror att Johnson & Johnson har goda förutsättningar att frodas även de kommande 100 åren. De har flera megatrender i ryggen. Vi blir fler och vi blir äldre. Utdelningen har de höjt varje år 60 år i följd.

Länk till Johnson & Johnson hos Avanza (reklamlänk).

Info om reklamlänkar.

7 kommentarer:

  1. Hur ser du på splitten de ska göra där det ska bli två företag? Har du skrivit om det? Jag vill äga men jag vill äga helheten.. inte bara den medicinska delen..

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena, nej jag har inte skrivit ett inlägg dedikerat till splitten. Jag förstår varför de gör den. Liknande bolag har redan gjort det draget och det har lyft fram större aktieägarvärde. Jag gillar ändå JNJ som det är men det är vad det är och jag tror jag kommer fortsätta att äga bägge bolagen.

      Mvh petrusko

      Radera
  2. Hej & tack för att du släpper in oss i ditt tänkande kring dina investeringar. jag har spenderat de sista dagarna till att läsa bakåt cirka 100 Petrusko-inlägg. Nyttigt!. Jo jag har ett par frågor gällande rikstagens nya förslag om gratis isk upp till 300 papp.
    Vi två som har alla våra innehav i KF kanske skall dra över utdelningarna från KF under <2023 till isk (gratis insättnings-förslag) vore schysst med din kompetens kring detta. Utdelningar upp till 300 tusen blir ju avgiftsfria. Tankar?
    - Vänl Frasse

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena Frasse,
      Utländska aktier är fortsatt bäst att ha på KF. Det nya förslaget har jag inte läst igenom till fullo. Jag har sett snabbt och tar det som att belopp över 300.000 kronor beskattas i ISK. KF berörs inte av detta och ser ut att beskattas som vanligt.

      Sina första 300 papp har man isf en god anledning att ha på ett ISK framför en KF. Alla slantar över 300 papp kvittar om det är ISK eller KF förutom grundprincipen att utländska innehav är bäst på KF.

      Mvh petrusko

      Radera
  3. Hej Petrusko! Jag har en portfölj i KF med utländska aktier i huvudsak 30st amerikanska bolag och har funderat en tid på att sälja av 50% då jag anser dollarn kraftigt övervärderad.Det har varit svårt sälja fina bolag men chansar att jag kan köpa tillbaks billigare vid ett dollarfall. Har en stor stek i J&J men valde att behålla,men kanske halvera innehavet.Vad har du för synpunkter på mitt tankesätt

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tjena CF,
      Ja det går resonera fram och åter kring den saken. Medan man kanske bör fokusera på bolaget och att det presterar bra kan man även resonera att det aldrig är fel att ta hem en vinst.

      Om man ser goda investeringar på svenska börsen kan det mycket väl bli en bra deal i långa loppet att minska lite i USA-aktier nu och köpa svenskt.

      Dollarn kan vara stark länge och hur den skall utvecklas är svårt att sia om. Jag gillar grundtanken att en investering i ett amerikanskt bolag skall stå på egna ben och att man inte skall lägga vikt vid valutan. Sedan dyker det upp saker längs vägen och man får hantera det.

      Att spekulera i att kunna köpa åter billigare tycker jag inte man skall göra. Det är fine att sälja nu med tanken att pengarna reser vidare på annat håll. Skulle fint läge uppstå i framtiden att köpa åter är det en ren "bonus". Inte en del av planen alltså. Sådant kan gå väldigt snett.

      Mvh petrusko

      Radera
    2. Tack,kloka ord ,spåkula har ju ingen så man får göra vad som känns bäst ,men jag sålde 12 bolag helt igår

      Radera

Aktiespararna Global Direktavkastning - Global exponering i sunda bolag till rimlig avgift

  För cirka 1 år sedan pitchade jag idén om en global version av Aktiespararna Direktavkastning för fondbolaget Cicero som driver den. De gj...