3 Tips på aktiviteter under höstlovet

Vi befinner oss mitt i höstlovet och har några färska aktiviteter/upplevelser som vi vill dela med oss av.

Gå på bio

I lördags var vi och såg nya LasseMaja Detektivbyrå – Skorpionens Gåta. Filmen var svinbra och jag satt också där och klurade, vem är Skorpionen?

”Alla i Valleby ser fram emot Vallebydagen när en tjuv plötsligt slår till och utför en serie stölder. Efter sig lämnar tjuven symboler kopplade till stjärntecken och rymden. Stölderna verkar gå ut på att förstöra Vallebydagen”.

Läslov

Unna er extra mycket läsning under lovet. Vi har en favoritserie där vi kan garantera både små och stora många, många skratt.

Martin Widmark och Petter Lidbeck presenterar en skruvad och humoristisk familjeskildring där barn och vuxna har bytt roller med varandra. Martin Widmark är författaren bakom både LasseMajas Detektivbyrå och Nelly rapp. Gud vad jag hoppas på fler böcker av Familjen Jansson, och gärna film också!

”Håll i er! För i Martin Widmarks högläsningsbok om den uppochnervända familjen Jansson kan i princip allting hända.

Hela familjen Jansson ska åka på cykelsemester till Palletofta camping. Där är det inte helt lätt för barnen Kajsa och Alvin att hålla reda på sina retsamma, lekfulla och hopplöst busiga föräldrar. Låter det märkligt? Inte alls. Det är för att det här är en galet knäpp och rolig familjeberättelse där barn och vuxna har bytt roller med varandra.

Barnen Kajsa och Alvin har axlat föräldrarollen medan deras mamma och pappa har ruskat av sig den. Istället bygger nu föräldrarna myrfängelser, ordnar kobingo och klipper gräset på campingplatsen hejvilt (till föreståndarinnans fasa!). Det är tur att familjen Janssons grannar, familjen Yolmaz, också dyker upp på campingen. Deras familjesituation är nämligen exakt densamma”.

Gå på museum

Vi besökte Tekniska museet i helgen. Vi gick en experimentshow om luft som var så cool!


Tekniska måste vara alla små geniers favoritställe där man kan utforska, experimentera och ta del av inspirerande fakta. Man klev verkligen in i en värld av spelupplevelser, robotar och rymdäventyr.