Onsdagsstatus

Godmorgon onsdag!

Tack till er som backade mig under gårdagens kvällsinlägg. Tycker att kritiken var opassande och inte hörde till ämnet. Alla i samhället är påverkade just nu och jag har aldrig hävdat att vi har det värst. Men man måste ändå få rätten till att uttrycka sig. Nedan kommer en lista med livsmedel som har ökat i pris.

Livsmedel som har ökat mest sedan juli 2021:

-Kaffe 39% dyrare

-Gurka 37% dyrare

-Hushålls och lättmargarin 35% dyrare

-Färsk lax 35% dyrare

-Citron 34% dyrare

-Blomkål 32% dyrare

-Fjäderfän (kyckling) 31% dyrare

-Vitkål 28% dyrare

-Mjöl 27% dyrare 

-Hårdost 25% dyrare 

-Lammkött 26% dyrare 

-Mjölk 24% dyrare 

-Filmjölk och yoghurt 23% dyrare 

-Ägg 22% dyrare 

-Gul lök 22%dyrare 

-Ris 20% dyrare 

Nästan alla livsmedel i den här listan har vi köpt varje vecka år efter år. Gör vad du vill med den här informationen men jag tycker att det är viktigt att hålla sig själv informerad.

Läget annars: Är ok. Veckan har startat lite trögt och jag känner mig trött. Jobbar med lite olika projekt och känner inte att tiden räcker till för allt. Plus så har barnen extra mycket just nu för att det vankas Halloween. Deras höstlov startar på fredag och jag ska göra mitt bästa för att kliva in med närvaro i deras lov ❣️. 

Gårdagens brutala överkroppspass: Körde ett fint styrkepass för överkroppen igår. Det känns idag kan jag säga.

-6 st stånende rodd

-6 st hängande frivändningar med stöt

-10 st exentriska armhävningar

X 5 varv med 90 sekunders vila mellan varven

Såhär ser övningarna ut:

Stående rodd:

Håll ett brett grepp om stången och dra den upp mot naveln. Tänk att det är skuldrorna som ska göra jobbet i rodden.

Hängande frivändningar med stöt:

I hängande frivändning placerar man stången vid låren och med hjälp av höften ”juckar” du upp vikten till axlarna. I stöten tar du kraft och lyfter vikten ovanför huvudet. Benen ska vara stilla. Kraften kommer ifrån bål, skuldror och latsen.

Exentriska armhävningar: Räkna högt eller i huvudet till sex. Det ska ta sex sekunder för dig att från armhävnings position komma ner och nudda golvet. Du kan givetvis skala ned denna övning och köra exentriska ned, och sedan gå upp på knä. Eller köra exentriska hela vägen på knä.

Lite ledsen över: Att jag har tittat klart på serien House Of The Dragon. Läste mig till att dom planerar att spela in säsong två våren 2023 och att vi kommer att få se den 2024. Sååååå länge kvar! Vilken serie skulle du rekommendera till en nybliven serielös?