Fyllda paprikor är en storfavorit här hemma. Det är lätt att laga och enkelt att variera fyllningen. & nu när det snart är Halloween är det roligt att förvandla paprikorna till pumpor.
För fyra Halloweenpaprikor med extra god fyllning behöver du:
4 orangea paprikor
500 g kycklingfärs
1 rödlök
2 msk tomatpuré
1 vitlöksklyfta
8 soltorkade tomater
1 dl svarta oliver
150 g fetaost
0,5 tsk flytande honung
0,5 dl vatten
Paprikapulver
Salt & peppar
Olja
Tillbehör:
Ris
Sallad
Tzatziki
Gör såhär:
Sätt ugnen på 200 grader. Skär bort toppen på paprikorna, töm innehållet och skarva ögon & mun.
Hetta upp en stekpanna med olja och fräs kycklingfärsen tills den är helt genomstekt. Vänd i hackad rödlök och pressad vitlök.
Tillsätt paprikapulver, tomatpuré och vatten. Rör om och låt koka upp i 5 till 10 minuter. Smaka av med honung, salt och peppar. Blanda i strimlad soltorkade tomater, hackade oliver och smulad fetaost.
Fyll paprikorna med färsen och grädda längst ner i ugnen i ca 40 minuter.