Höstisch

Men hallå! Varför är det så ”burriga” temperaturer utomhus numera? Det var -1 grader nu när jag vaknade en morgon, och det kändes lite svalt i sovrummet där fönstret fortfarande är öppet. Och även om det är lite kallt just på morgonen när man vaknar så är det ju en härlig årstid vi står inför just nu, håller ni inte med?

Detta färgspektakel man får uppleva varje år tycker jag är underbart, jag verkligen älskar hösten! Det blir lite mörkare så då tänder man lite värmeljus hemma på kvällarna, filtarna börjar komma till användning (mest Linda dock) och en sak som är extra bra med denna årstid är ju de härliga höstgrytorna man äntligen kan börja äta igen. De är ju sååå himla goda! Jag vill göra en nu med detsamma bara genom att tänka på dessa härliga rätter, men jag ska lägga band på mig själv här nu och kanske starta ett höstkok på söndag istället. Har ni tips på recept så tar jag tacksamt emot dessa!

Vad händer annars då, men inte så mycket faktiskt. Det känns som att man just nu är inne i de där vardagsrutinerna och har varit det under några veckor nu. Det härjar lite baciller som gör en trött emellanåt, men annars försöker vi ta det ganska lugnt hela familjen. Det är så stressigt i veckorna just nu med allt som skall göras och ibland känner man att återhämtning på helgen är det bästa man kan göra, så vi tar hand om varandra och bara försöker njuta av lugnet när vi kan.

Hösten är ju också den tiden på året då man vill titta på alla de bra TV-serier som finns att tillgå, man hinner ju inte riktigt med det under sommaren på samma sätt. Så då finns det mycket att ta igen när hösten kommer. Så Linda och jag har börjat titta på ”The Walking Dead” igen efter ett längre uppehåll, nu har vi snart plöjt oss igenom hela säsong 10 och har varit upprörda över allt som hänt där. Jag påmindes snabbt om varför jag inte orkade följa serien tidigare, för det är ju konstant uppförsbacke för alla serien handlar om och de får aldrig en lugn tillvaro hur mycket de än försöker. Vill poängtera att serien inte alls är dålig, utan den är emellanåt otroligt spännande och jag kommer allt närmare ett faktiskt köp av mitt första armborst som tycks vara otroligt effektivt vapen mot både zombies och andra otrevliga människor. Men jag försöker avvakta lite till och tänker att GW kan skydda oss om apokalypsen kommer till oss på riktigt, voff voff!

Jag började ju titta lite på den påkostade serien ”The Rings of Power” tidigare och tyckte den verkade väldigt bra, men försökte ju sedan hålla mig tills hela säsongen var släppt för streaming så att jag kunde se klart resten. Men det gick ju sådär, jag var tvungen att tjuvkika på den ändå och har nog sett nästan alla avsnitt nu. Den är kanske inte så händelserik och full av action som man kanske kan tro, utan det är lite djupare dialoger och en mer spännande serie. Och om man nu ska jämföra med trilogierna ”The Hobbit” eller ”The Lord of The Ring” så är de mer matiné och äventyr, alla orcher och andra ondskefulla varelser är inte så farliga alls. Men i den här serien så känns orcherna mer obehagliga och nästan lite kusliga emellanåt, och man har ryckt till både en och två gånger när man suttit och tittat. Så jag vill gärna titta på avslutningen nu och se vad som ska hända, samtidigt så hoppas jag ju att det ska komma en fortsättning på serien för den verkar ju ha blivit en stor succé!

En annan serie jag gillar är ju ”The Witcher” och nu fick jag nyligen veta att det ska komma en ny säsong nästa år, wohoo! Jag har som sagt aldrig varit förtjust i varken monster eller zombies som i ”The Walking Dead”, men när de väljer att inte ha med så mycket blod och slafs så hamnar ju handlingen mer i fokus. Och med bra skådespelare så blir det ju en riktigt bra kombination som resulterar i helt fantastiska serier, och till dessa tillhör absolut ”The Witcher” som jag tycker bara blivit bättre och bättre. Om det finns någon av er som fortfarande inte har tittat på den så ge den en chans, låt inte era fördomar om denna genre stoppa er utan börjar ni titta så törs jag lova att något kommer att fånga ert intresse som leder till att ni vill fortsätta titta. Tro mig!

Det är bra att ha ett svärd ibland, och Henry Cavill som spelar Geralt har faktiskt två svärd i serien. Bara så ni vet…

Annars händer det som sagt inte så mycket utöver det vanliga, det känns som att dagarna rullar på ganska fort nu fram till jul. Nästa vecka har barnen höstlov och det ska bland annat firas Halloween hemma hos oss, det blir skoj och barnen ser fram emot att få klä ut sig. De tycker fortfarande att det är roligt att gå ut på ”bus eller godis” i grannskapet så det är något de planerat att göra även i år, förra året kom de ju hem med en enorm korg godis på kvällen. Men de delade med sig av allt det goda så att även jag fick smaka, vilket var omtänksamt och snäll av dem. Hoppas att de gör det i år igen för jag är redan godissugen, haha!

Igår fick jag mig en rejäl överraskning, men en positiv sådan. Min syster skulle komma på besök, och hon skulle ha med sig ”någon” skrev hon i ett sms. Jag gnuggade händerna och såg fram emot att få skrämma upp denna ”någon” med att ha ett så kallat ”storebrors snack” med honom och kanske hota honom till livet om han är elak mot min syster. Men med sig hade hon min gode vän Marcus… Vad händer! Är de ett par eller vad? OMG asså! OMG!!! Jag blev så himla ställd och inte mycket klokare heller efter deras besök, så detta måste jag ju få lite klarhet i känner jag. Men om det skulle vara så, ja då har de i alla fall min välsignelse eller vad man nu säger. Jag tycker ju om min syster, och Marcus är en av mina närmsta och allra bästa vänner så förutsättningarna är ju bra kan man tycka. Men trots mina försök att få svar på vad allt detta handlar om så fick jag inte så mycket svar på mina frågor utan det lät lite luddigt alltihop, kanske var de nervösa eftersom jag stoltserade med min yxa vid ett tillfälle under deras besök. Haha, så vi återkomma till saken senare helt enkelt. To be continued…

Tack alla ni som läser och delar dessa blogginlägg, om vi fortsätter med detta så blir jag kanske en B-kändis snart och får vara med på TV. Gärna i ”Robinson” eller något annat program där man får slappa utomlands på en badstrand, för det har jag inte gjort på många år. Men med min tur så blir jag väl inbjuden till den där jäkla segelbåten som alltid verkar få problem i programmet ”Över Atlanten”, och då kan ni ju gissa vem i sällskapet som trasslar in sig i ett snöre och faller överbord. Sedan kommer jag att släpas i vattnet bakom båten som en fet gammal wobbler medans havssköldpaddorna naffsar på mig tills jag blöder, för innan kamerateamet har hunnit dra upp mig på båten igen så kommer garanterat någon omogen haj hitta mig. Och den kan väl inte se skillnaden på mig och en stor saftig knubbsäl, så då blir man väl attackerad till döds…

Det känns så i alla fall! Men jag kanske inte har sådan otur, det kanske bara är jag som inbillar mig. Men det kan däremot dyka upp en flock delfiner som biter av det där snöret jag fastnat i, sedan leker och bollar de bort mig med sina spetsiga nosar långt bort från båten. Det har jag typ sett på TV-kanalen ”Animal Planet” och det skojar man inte bort, nej kändisskapet kanske inte är något för mig. Det räcker med er trogna läsare för min del, ha d biff!

DAGENS JERKER går till de aktivister som limmade fast sig på E4:an i augusti, igår fick de sin villkorliga dom utfärdad från domstolen. Jag har lite svårt att förstå deras resonemang kring detta, och hur de ska få gehör av att blockera trafiken på våra vägar. Om de nu vill värna om miljön så är det väl inte så smart att det står långa köer med bilar på tomgång längs vägarna som inte förstår vad som händer, förutom de längst fram då som ser aktivisterna. Enligt en intervju med en av aktivisterna så är detta enda sättet för att politikerna och alla medmänniskor skall få upp ögonen för miljöproblemen, men det känns ju snarare som att politikerna inte bryr sig om dem. De som bryr sig mest är väl de som fastnar i trafiken med sina bilar och de flesta av dem verkar ju rasande över det som händer, så där vinner de nog inte över några sympatier direkt. Men deras dom igår handlade om att de med sitt agerande och stoppande av trafiken tyvärr hindrade en ambulans att komma fram till Karolinska sjukhuset med en patient, och för detta blev de tydligen fällda om jag förstått all rätt. Enligt aktivisten de intervjuade om detta så var det ju ingen fara för det var ju ingen som dog när de blockerade vägen, men det känns ju som ett högt spel att spela med tanke på att det kan vara någon med livshotande skador som behöver akut vård. Och om de skulle dö på grund av att de blockera vägen med sina plakat om att ”Bevara våra våtmarker” så är det inget jag tror att de vill ha på sina samveten, förhoppningsvis hittar de smartare sätt att nå ut till allmänheten med sina budskap. Det vore som sagt intressant att få träffa en av aktivisterna och höra hur de tänker och resonerar, undrar om jag kan få tag på någon via ett forum på Flashback eller Lunarstorm kanske…

Lämna en kommentar