Birthday Boom!

Nu har det hänt grejer, i tisdags small det bara till med ett högt BOOM!! Och så blev jag plötsligt ett år äldre…

Haha, nej jag vet inte om det var så mycket BOOM över det hela eftersom jag faktiskt visste om att jag skulle fylla år. Men det är ändå svårt att ta till sig att man blir äldre, jag känner mig verkligen inte som 43 år utan är nog fortfarande ganska ung i sinnet. Men visst, råkar man somna på soffan en kväll så känns det i kroppen dagen efter det ska jag motvilligt erkänna. Då gnisslar näsborrarna, knäskålarna knakar och ryggraden har ett märkligt zick-zack mönster. Nacken tycks bara gå att vrida åt ena hållet, och trots att man sovit i flera timmar så är man ändå trött på något vis… Sådär, nu kom tiden ifatt mig och jag inser att jag är nog inte så ung som jag känner mig. Självinsikt är viktigt och jag får inse att jag är en medelålders man numera, men jag vägrar bli vuxen! Jag ingick en hemlig pakt med Pippi Långstrump framför TV:n som barn när hon lurade i Tommy och Annica de där krumelurpillren. Jag hade ju en egen ärta hemma, eller ja krumelurpiller, som jag åt upp och sedan rabblade jag hela den magiska ramsan tillsammans med Pippi. Men min ärta verkar ha varit en smula gammal eller något eftersom jag bara fortsätter att åldras, åh grymma värld!

Min kära släkt firade ju mig samtidigt som Linda fyllde år i början av september, så den biten av firandet var ju klart. Men barnen och Linda firade mig efter jobbet när jag kom hem i tisdags, då blev det paketöppning minsann! Jag fick lite kläder, bland annat kamouflagefärgade kalsonger som gör att ingen kan se mig när jag har dem på mig. Men de är jättesköna! Och sedan fick jag en upplevelse där vi ska gå på svartklubb, det är en restaurang som heter Svartklubben där man får äta sin middag i totalt mörker. Lika bra att börja vänja sig med att se dåligt nu kanske med tanke på att man börjar bli gammal, haha! Nej men jag har bara hört gott om den restaurangen, servicen är fantastisk och maten jättegod så det kommer bli en minnesvärd upplevelse. Och jag är redan sugen på att testa så det får vi se till att boka in snart, med risk för att jag kommer att skämma ut mig där i mörkret och spilla ner allt och alla.

Trisslotter var något som både Linda och jag fick när vi fyllde år, en uppskattad present som kan ge ekonomisk lycka för lång tid framöver. Och vi skrapade faktiskt fram några vinster som gjorde oss hoppfulla och glada! Dessa bytte vi in mot nya lotter men de vi fick då verkar det ha varit något fel på, för vinsterna uteblev på något märkligt vis…

I fredags förra veckan så tog jag min fjärde dos av vaccinet mot covid-19, man börjar ju bli bra på detta numera. Det gick bra inledningsvis men framåt kvällen började jag känna mig lite hängig och trött, sedan vaknade jag med feber och var sängliggande halva lördagen. Det var jättetråkigt, vi hade både kalas och kräftskiva inplanerat den dagen. Så kalaset missade vi, på eftermiddagen var febern borta men jag var fortfarande hängig. Vi åkte på kräftskivan senare på kvällen men jag var nog den tråkigaste deltagaren där och satt bara i min stol, så efter en stund var vi tvungna att åka hem igen. Först av alla dessutom, så det blev inte alls som vi hade hoppats. Men det kommer förhoppningsvis nya kalas och kräftskivor nästa år, då jäklar!

God save the Queen… Inte längre tyvärr, som alla redan vet så har drottning Elizabeth avlidit och lämnat England och nästan en hel värld i sorg. Jag är inget hardcore fan av den brittiska monarkin på något vis, men det känns så konstigt att hon är borta för hon har ju alltid varit drottningen av England. Och vad jag förstår så verkar hon ha varit väldigt omtyckt och har haft stor betydelse inte minst för den engelska befolkningen, så det känns sorgligt att hon nu efter nästan 100år är borta…

Sedan har vi haft val här i Sverige, och efter några dagars rösträkning står det nu klart att det borgerliga partierna vunnit. Här tänker jag inte gå in på vad jag eller andra röstat på, det är en rättighet vi har och den ska vi värna om utan att låta andra påverka hur man ska lägga sin röst. Och ni som känner mig väl vet säkert redan hur jag står rent politiskt, därför vill jag inte gå in mer på det. Det jag däremot reagerat på är två saker, köerna till vallokalerna samt kritiken på sociala medier mot alla som röstat på de borgerliga partierna och hur de därmed gynnar Sverigedemokraterna. Vi kan väl börja med den hetaste potatisen, att SD ökat och blivit större för varje val som gått. Jag vet inte vad detta beror på, men jag tror inte att det enbart är ett ”missnöjesparti” längre. Fler unga väljer dessutom att lägga sin röst på SD, vilket får en att börja fundera. Det är uppenbarligen inte enbart ”vita kränkta män” som jag så ofta får höra är deras anhängare, och jag blir nyfiken på vad som lockar unga väljare att rösta på dem. Men jag tycker även att det är riktigt ruttet att läsa om de som lagt sin röst på något av de andra borgerliga partierna, att de får uppleva hat och kränkningar på sociala medier med mera för att de då ger SD inflytande. Var och en som röstar har rätt att rösta på vilket parti man vill, och vill man värna om demokratin så ska man inte behöva utstå hat från andra som tycker olika. Oavsett om man röstar på ett parti längst ut till höger eller vänster, man har rätt att rösta på vad man vill… Punkt! Sedan får man tycka vad man vill om SD och deras historia, och jag vill inte rättfärdiga dem på något sätt men att attackera personer för vad de röstat på är aldrig okej. Fundera istället över varför många röstar som de gör, för hur platt pannkakan än är så finns det alltid två sidor av den. Detta är inget man kan lösa i en handvändning och jag tror att SD kommer att fortsätta växa. Det är bara en känsla jag har, men oavsett vad som händer så ska vi värna om rösträtten och det faktum att vi faktiskt har en fungerande demokrati som aldrig skall tas för given. Och börjar man kritisera varandra öppet eller hänger ut personer för vad de röstat på så känns det hela som att utvecklingen inte går åt rätt håll tyvärr…

Sedan var det ju det här med köerna till vallokalerna, och det gäller ju främst där man kunde förtidsrösta. Alla har nog redan hört talas om detta och att man fått köa i timmar för att komma in och rösta, vilket ledde till att personer tröttnade och gick hem. Om de röstade senare vet man inte, men tydligen sjönk valdeltagandet mot föregående val och kanske var detta en av orsakerna. Jag hoppas att Valmyndigheten lärde sig något av detta och förbättrar tillgängligheten tills nästa val om fyra år. För valdeltagandet är oerhört viktigt om vi ska ha en fungerande demokrati anser jag, men vad vet jag…

Linda har också gjort ett val! Hon tog nämligen beslutet att sälja sin bil, så vi åkte iväg för att titta på en Toyota Auris som gjort henne nyfiken. Och först var det mycket ”men va fan” och ”nääe”, men vi drog i alla fall iväg på en provtur och då förändrades tydligen allt. Då var den plötsligt bra igen, den var jättepigg och lättkörd och tydligen mycket bättre än den trötta BMW hon hade kört runt med sista åren. Så hon ändrade uppfattning ganska snabbt, jag tyckte också att den verkade vara en riktigt bra bil så hon bytte in sin BMW och körde hem med Toyotan i sin ägo. Och så nöjd hon var, hon lyste upp bakom ratten och verkade överlycklig över sitt bilköp. Så jag föreslog att vi skulle åka till Nynäshamn, så kunde jag få bjuda på lunch plus att hon fick ta bilen ut på en liten biltur. Så det gjorde vi, och hon blev bara mer och mer nöjd. Så om ni ser en mörkgrå Toyota Auris som kör rally med en glad tjej bakom ratten, då kan det mycket väl vara Linda så vinka gärna och ge en tumme upp!

Nu ska den här farbrorn ta på sig sina kamouflage kalsonger och smyga ut i kvarteret för att spionera på geten. Hoppas att ni alla får en fin helg, ha d biff!

DAGENS JERKER går till Putin, fy fasen vad han skapar kaos med sitt anfallskrig i Ukraina. Det är glädjande att höra hur den ukrainska armén lyckats pressa tillbaka Ryssland, men samtidigt ser vi spåren och verkligeheten som kriget lämnar efter sig. Det har rapporteras om stora massgravar som upptäckts först i staden Butja som ockuperats av de ryska soldaterna, och nu även Izium. Fruktansvärt! Måtte eländet få ett slut snart så att Ukraina blir ett fritt land igen.

Lämna en kommentar