Kalashelg

Wow! Vilken helg det har varit, tempot var högt men vi har haft väldigt trevlig när vi firade Lindas födelsedag. Och även min födelsedag tjuvstartade vi firandet av när vi ändå var igång, hurra hurra!

I fredags fyllde hon år, Linda… min drottning, mitt allt! Eller ja, en del av mitt allt för barnen är såklart också viktiga. När jag smög upp på morgonen så kokade jag ett ägg till henne som jag alltid gör innan jag åker till jobbet, och för att ge henne en bra start på dagen så ställde jag fram en blombukett på bordet med en liten gratulations hälsning. Sedan ordnade jag så att låten ”Ja må du leva” med Darin spelandes på repeat i bakgrunden, en mysig start på dagen helt enkelt tänkte jag!

Efter jobbet hämtade jag barnen som såg fram emot att få åka hem och börja firandet typ genast, Lindas önskemål till middag var att få äta plankstek hemma på kvällen och detta gick ju barnen igång på rejält. De älskar plankstek, men barnen var även uppspelta att få överraska Linda när hon kom hem från jobbet. Så vi skyndade oss hem och stannade bara till hos Åsa för att plocka upp ”Pisse-Nisse” på vägen hem, lilla vovven GW alltså. Sedan började vi förbereda allt hemma, barnen rastade GW medans jag började med maten. Och när de kom hem så duschade jag av GW lite snabb vilket inte uppskattades fullt ut, men det behövdes så att han luktade gott. Därefter ställde vi fram två ganska små paket på vardagsrumsbordet tillsammans med ett gratulationskort, resten av paketen gömde vi bakom vår soffa i vår läshörna. Och när Linda kom hem och klev innanför dörren hemma så sjöng vi högt för henne och välkomnade henne hem!

Jag tror att hon blev lite generad faktiskt, det kändes så i alla fall. Barnen ville direkt att hon skulle börja öppna sina paket, så hon slog sig ner på soffan och läste först sin gratulationskort från oss alla innan hon sedan öppnade första paketet. Det var en kylmatta till GW som hon pratat om att hon ville köpa till honom tidigare, inte en så jätterolig present kanske men nu fick hon det ändå. Sedan öppnade hon sitt sista paket och i det låg det ett nytt underställ, eftersom hon fryser så mycket på jobbet. Hon tackade så mycket för presenterna och verkade glad, då sa Freja att Linda skulle följa med henne till vår läshörna där hon fick syn på resten av paketen. Då såg hon faktiskt lite smått chockad ut…

Hon fick slå sig ner i läsfotöljen och tittade på presenterna, barnen visade vilka hon ska börja med så att hon heller inte missade något. Först öppnade hon ett paket som Freja hade gjort, det var ett halsband med en liten Coca-Cola Zero som hängsmycke. Hon gillar ju Cola Zero och detta hade Freja snappat upp och pysslat ihop helt själv, så himla fint! Sedan öppnade hon resterande paket och fick bland annat en parfym, vinterjacka, skor, byxor och en riktigt bra eltandborste (nu skrattar nog Åsa någonstans om hon läser detta). Men jag hade sparat den bästa presenten till sist! En upplevelse som jag hoppas och tror att hon kommer tycka om…

Hon ska få resa till ishotellet i Jukkasjärvi i vinter och bo där en hel helg, med diverse roliga aktiviteter inbokade som jag hoppas att hon ska tycka om så det kommer bli superkul! Hon har pratat om att hon så gärna vill åka dit och jag förstår ju varför, det ser helt otroligt häftigt ut och det kommer bli en magisk resa. Vi åker i mitten av december och jag kan berätta mer om allt sen när vi kommer hem, men jag tror att det kommer bli riktigt intressant och spännande!

Efter paketöppningen så åt vi middag tillsammans, det är otroligt gott med plankstek och verkligen värt all den tid det tar att förbereda allt. Denna gången kokade jag även en god whiskysås som alla verkade tycka om, det blir lite roligare än att bara ha béarnaisesås till allt hela tiden även om det också är jättegott. Efter middagen så tog vi det lugnt en stund, men sedan var det dags att börja förbereda lite inför lördagens stora kalas när släkten skulle komma på besök. Och eftersom jag själv fyller år snart så slog vi ihop vårt firande men med störst fokus på Linda förstås eftersom hon fyllde 40år, så det skulle bli kul att träffa alla nästa dag. Då kom både hennes släkt och även min släkt, så vi fick tränga ihop oss i vår lilla lägenhet. Men det gick bra! Vi åt hemmagjord smörgåstårta och fikade med godsaker som vi bakat själva, förutom småkakorna som vi fuskade och köpte hem. Barnen lekte runt för fullt medans Linda och jag försökte mingla lite mellan alla gästerna som tagit sig tid att komma förbi, så även om det blev lite trångt så var det väldigt trevligt och alla verkade glada. Vi fick fler presenter att öppna och nya roliga saker att se fram emot, och när jag öppnade en av mina presenter så fick jag en burk med honung av min mor och Kent. De har ju blivit med bin denna sommar och kan titulera sig biodlare numera, jättehäftigt! Och nu fick jag en burk nyslungad honung från deras egna bikupor som jag stolt visade upp för alla. Theo stod bredvid mig när detta hände och när de övriga barnen som missade detta kom fram och frågade vad som var i burken svarade han snabbt:

– Det är honung, från farmors egna getingbo! Sa han och höll fram burken så att alla barnen fick lukta på honungen.

Haha, getingbo? Han är för rolig vår lilla Theo, men vi förstod ju alla vad han menade så det var inga konstigheter alls egentligen. Men det lät lite roligt i mina öron, hihi! Därefter började de flesta av gästerna att röra sig hemåt, men Lindas mor skulle komma förbi efter att hon slutat jobba så när hon och Lasse kom var det bara några enstaka gäster kvar. Nu råkar jag veta att Lasse gillar god mat så vi hade sparat smörgåstårta och fika till dem båda, och vet ni vad… Då kunde jag själv ta en liten bit till utan att skämmas, för man vill ju vara social. Men alla firanden har ett slut, denna dagen blev verkligen toppen så till er alla som kom och firade med oss… Hjärtligt tack för alla fina presenter och för att vi fick fira tillsammans med er!

Nåja, jag kan säga att efter helgens firanden så var man inte så stöddig utan ganska trött faktiskt. Så igår kväll tog vi det lugnt hemma och nu kunde jag inte hålla mig längre från att börja titta på den nya TV-serien ”Maktens Ringar” som jag nämnde här tidigare. Två avsnitt fanns att tillgå och den verkar riktigt lovande måste jag säga, både spännande och en bra story berättas. Och den är helt fantastiskt fin att titta på, vilka miljöer de visar upp! Allt är påkostat och välgjort, vilket kändes viktigt för mig för jag vill inte ta del av något halvdåligt försök till serie när det gäller ”Sagan om Ringen” där filmerna är så himla bra gjorda. Denna serie utspelar sig dock många år innan händelserna i filmerna, och ska tydligen handla om hur de magiska ringarna först skapades. Man får även följa den unga alven Galadriel som lite besatt söker efter de sista orcherna från det stora kriget mot mörkrets härskare Morgoth, samt några andra figurer jag inte hört talas om tidigare. Så det berättas lite olika historier parallellt men utan att det blir rörigt, men jag bestämde mig nu för att inte följa serien när de släpper ett avsnitt varje vecka. Utan jag tänker spara på detta tills hela säsongen är släppt och sedan bränna av allt på en och samma helg, Linda kommer inte bli så glad men vi får komma överens på något sätt. Har någon av er andra sett den ännu, vad tycker ni?

Där sätter vi punkt för denna gången, nästa helg väntar nya kalas och dessutom en kräftskiva. Så det kommer snart finnas mer saker att skriva om, tack för att ni läser. Ha d biff!

DAGENS JERKER går lite motvilligt till Henke. Han har ju överträffat sig själv och skött sig ganska bra sista tiden, så egentligen vill jag inte ge honom utmärkelsen. Men alla andra har ju också skött sig bra så då verkställs den gyllene regeln, vilket då innebär att Henke automatiskt får utmärkelsen. Förlåt, och grattis!

Lämna en kommentar