Slut På Semesterfirandet…

Nu är hemestern över för denna sommar, så med ett glädjande skutt hoppar jag tillbaka in i ekorrhjulet och alla vardagliga rutiner igen. Skutt!

Semestern har varit riktigt bra och precis som jag hoppades på att den skulle bli, med roliga upptåga som balanserats med välbehövlig vila. Så nu känner jag mig peppad och laddad för ett nytt arbetsår och alla de utmaningar som väntar, och kommer man bara in i de vardagliga rutinerna igen så börjar ju allt rulla på fint. Hoppas jag i alla fall, nu har ju twinsen börjat på samma skola som Freja och det borde ju underlätta en hel del. Men nu i början behöver de lära sig ta rätt bussar när de åker själva och hoppa av på rätt hållplatser, men det ska nog gå bra. Freja lärde sig detta otroligt snabbt så det kommer nog gå bra när de kommer in i det hela, men tills dess så får de åka en del med mig och möta upp mig på ett så smidigt sätt som möjligt. Nu i början så har jag lämnat barnen hos sin mormor där de äter frukost tillsammans innan de åker med båten över till skolan, det fungerar också bra. Men de kan inte åka kommunalt hemifrån mig helt själva ännu, det är lite för många byten och tar längre tid än de är vana vid så nu får vi hjälpas åt lite i början. Men hittills har allt gått bra och de har kommit in i sin nya klass på ett bra sätt, Theo hittade snabbt en ny kompis i klassen att spela fotboll med som han pratat mycket om hemma. Nova berättade igår att hon fått en ny bästis i klassen som hon hänger med i skolan, hon var lite nervös i början över att hitta någon ny kompis men nu löste det sig så även hon är peppad över att få åka till skolan på morgonen. Hoppas att skolbytet och den nya miljön blir bra för dem och att de kommer trivas bra i nya skolan!

Förutom att det varit en del hundutställningar runtomkring Stockholm så har vi åkt på roadtrip hela vägen ner till västkusten, närmare bestämt till Falkenberg dit Lindas dotter Isabell har flyttat. Så vi packade in oss i bilen och njöt av en härlig bilresa med härlig natur att beskåda, ja efter Jönköping skall jag väl erkänna för att bila längs med E4:an är inte alls särskilt upphetsande om ni frågar mig. Men vid Jönköping blir det mycket bättre och småvägarna därifrån fram till vårt Bed & Breakfast i Jonstorp var roligare att köra. När vi kom fram fick vi tillgång till stugan vi hyrt, GW vovven hoppade ut och skällde på vinden som piskade hans päls medan vi installerade oss och tömde bilen på all packning. Stugan låg precis intill ett läskigt majsfält där det troligen kryllade av zombies, fågelskrämmor, aliens och andra otäcka odjur för det har jag faktiskt sett på film!

Men det är samtidigt något fridfullt och vackert med dessa majsplantor, och det kryllade av dessa vart vi än åkte där nere. När vi hade packat in oss i stugan så åkte vidare en liten bit för att besöka Isabell och hennes pojkvän Benji samt hans familj dit hon flyttat. De var mycket trevliga när de välkomnade oss och bjöd dessutom på en rejäl grillmiddag, och stämningen var avslappnad vilket jag uppskattar så det var en lyckad kväll. Vi skrattade massor och fick möjlighet att lära känna varandra bättre, sen tror jag det var extra skönt för Linda att få träffa familjen dit Isabell flyttat och se hur bra hon trivdes. Så när vi åkte tillbaka till stugan kändes det som att hon drog en lättnadens suck i bilen, nu vet hon att dottern har det bra.

Nästa dag så skulle vi träffa Isabell och Benji igen, denna gången på Gekås i Ullared. Nu gör jag en genusgeneralisering och det får alla ni som är PK tycka vad ni vill om, men det var ganska påtagligt och tydligt vilka av oss som var mest peppade på att shoppa i flera timmar och vilka som inte var det. De sistnämnda var Benji och jag, det vill säga männen som inte vill spendera flera timmar i ett varuhus. Nu hade Linda pratat och peppat mig med att det finns en sportbar där om vi blir trötta på att shoppa, problemet var bara att jag tappade bort alla i det enorma varuhuset. Men inte direkt, för innanför entrén så fanns det en hel avdelning med smink och hudvårdsprodukter där tjejerna fastnade. Efter att Benji och jag hade stått med vagnarna på samma ställe och trampat i nästan 40 minuter i väntan på tjejerna så fick vi nog, nu avancerade vi sakta vidare in i varuhuset…

Jag hade en endaste sak uppskriven på min så kallade shoppinglista, en dunk Adblue till bilen eftersom varningslampan tändes på bilresan ner till Falkenberg och därmed behövde fyllas på men det var allt! Att hitta till den avdelning där den fanns var inte lika lätt, jag fick riktningen av Benji men han som är ung och lätt distraherad fick nys om att det såldes SUP:ar (Stand Up Paddle Board) så han försvann på egna äventyr där inne i varuhuset. Jag lyckades meddela Linda att nu drar jag på en walkabout genom varuhuset i jakt på min dunk, och hittade den tillslut. Detta låg en trappa ner bland bilvård, jak & fiske samt häst- och djurtillbehör. Så när jag åkte upp igen hade jag min dunk, men vagnen var även fylld med en massa annat. Jag hittade några fina tröjor till Nova bland ridkläderna, och GW vovven har ju dille på att tugga på snören hemma så han fick en hundleksak i form av ett rep. Det var inte så många artiklar kanske men vagnen började se mer välfylld ut, och när jag kom upp till entréplan så försökte jag hitta Linda och de andra igen. Men på något vis hamnade jag en våning upp istället, men där fanns bara barnkläder så jag passade på att plocka ihop lite kläder till barnen innan jag rullade ner till entréplan igen. Där hittade jag en uppgiven Benji som stod ensam med sin kundvagn, han såg lite uppgiven ut enligt mitt tycke. Tjejerna var som bortblåsta och vi två var nog redan färdiga med vår shopping så att säga. Tillslut hittade jag Linda som led av något sorts sockerfall eller liknande för hon var typ arg på hela varuhuset kändes det som, så vi samlade ihop oss alla för en välbehövlig lunchfika. Efter att ha ätit och druckit lite så kände sig alla redo för att fortsätta shoppingturen, dock var jag ju klar nu med min shopping så jag fick mest hänga med bara. Tack och lov så hade vi ett tidsfönster att förhålla oss till eftersom vi inte kunde lämna GW ensam hemma i stugan för länge. Så efter ytterligare någon timme åkte Linda och jag hem medans ungdomarna stannade kvar för att shoppa.

När de sedan kom till vår stuga så tog Benji oss till ett badställe i närheten, där fick alla som ville bada. Linda vilade i gräset medan jag höll hårt i GW som morrade på det mesta där på badplatsen, han är ju inne i sin ”spökperiod” nu som drabbar många hundar när de är runt 1 år gamla. Så han försöker hålla koll på allt som händer och vart alla befinner sig vilket gör att när vi sedan kommer hem på dagarna så är han helt slut och bara vill sova, stackars vår lilla vakthund. Men efter lite bad i solskenet så åkte vi hem till vår stuga och åt middag tillsammans, jag tänkte ju att vi skulle grilla men fick då höra att det inte säljs några engångsgrillar längre. Det hade jag helt missat, men vi hade ju en kokplatta så vi löste det och tog det lugnt resten av kvällen. Nästa morgon så skulle vi åka tillbaka hem till Stockholm igen, och även om det var skönt att få komma hem så var det väldigt mysigt att få träffa Isabell. Hoppas att det inte tar alltför lång tid innan vi ses igen!

Under semestern så har vi även flyttat över Lindas möbler hem till mig, detta med min gode vän Mogges hjälp. Han fixade en skåpbil och med lite trixande a la Tetris så fick vi med oss allt i ett lass, men fasen vad varmt det var att bära runt på dessa tunga möbler. Sommaren har ju varit helt fantastisk när det gäller vädret men att slita i värmen var ingen höjdare, jag är imponerad av alla som jobbar med tyngre arbeten i denna hettan som varit. Jag hade nog aldrig klarat av det, så stor eloge till er!

Flytten gick i alla fall väldigt smidigt och bra så nu är det mesta på plats, och barnen tycker det är extra spännande med lite nya möbler hemma och allt nytt som händer. Allt är dock inte helt klart ännu men det är mindre småfix kvar att göra nu bara, sen ska vi hjälpas åt att tömma ur det sista ur hennes lägenhet och få den städad. Sen är vi redo att leva ihop på riktigt, det kommer bli superbra det vet jag. Tack Mogge för dina muskler och flexibilitet, utan dig hade vi inte hunnit fixa detta!

I mitt förra inlägg så nämnde jag ju att det finns något att fira, och det är en milstolpe för denna blogg som nu idag publicerat totalt 500 inlägg! Ni som läser kanske inte bryr er så mycket om detta alls, men för mig känns det stort och jag visste inte alls att jag skulle lyckas hålla bloggen vid liv så pass länge som jag gjort. Tänk att nästa år så firar denna så kallade ”pappablogg” 10år! Det är med andra ord ganska många DAGENS JERKER som hunnits delas ut och fler hoppas jag att det ska bli, även om Henke stått för hälften av alla utmärkelser. Haha! Jag vill ännu en gång rikta ett stort tack till er alla som tar er tid att läsa det jag skriver, det betyder mycket eftersom jag egentligen bara skrev här för att barnen skulle kunna läsa om sina år som småpluttar och självklart lite för min egen skull. Kul att så många tycker bloggen är rolig och intressant!

En annan sak som också är värd att fira är att Djurgården tog sig vidare till gruppspelet i Europa Conference League genom att besegra det cypriotiska laget APOEL. Motståndarlaget tog dock snabbt ledningen med 2-0 i matchen och det kändes inte superkul, Djurgården hade sitt vinstresultat (3-0) att gå på från mötet veckan innan men sakta men säkert kom de in i matchen. Mot slutet av matchen skämde hemmasupportrarna ut sig genom att kasta in saker på planen som träffade flera av spelarna, och slutligen valde domaren att blåsa av matchen och då hade Djurgården vunnit med totalt 5-3. Så nu väntar ett gruppspel ute i Europa för första gången i Djurgårdens historia, och på fredag lottas det vilka de får som motståndare i sin grupp. Det kan bli riktigt roliga lag som West Ham eller Fiorentina, så det blir spännande att se vilka det blir tillslut. En annan positiv sak är ju att klubben får bra betalt för att vara med i turneringen, minst 30 miljoner är de garanterade men det kan bli mycket mer än så. Detta kommer jag att följa med stor glädje och nyfikenhet framöver, FORZA DIF!

På fredag ska jag åka över till öjn, det ni! Linda och hennes mor Åsa ska på hundutställning igen med alla hundarna men denna gången så hakar deras respektive med på resan, det vill säga Lasse och jag. Jag tror även att Lindas syster och man skulle följa med också, så vi andra kommer väl att göra Visby på dagarna eller något liknande. Det finns som sagt öl där i byn för det vet jag sedan tidigare, så det är en bra förutsättning när detta stjärnsällskap lägger till i hamnen där på fredag kväll. Mer om detta kan ni säkert läsa i nästa inlägg, så nu rundar jag av här för denna gången. Tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går såklart till Henke nu när vi har jubileum för 500 inlägg. Han har ju nästan lika många utmärkelser, haha! Nej men alla har varit så snälla och trevliga nu när jag kom tillbaka till jobbet, det vara bara han som var tvungen att säga något elakt och det var något om att jag var blek efter min semester. Men jag har inte samma sydamerikanska gener som han har utan jag har vikingablod i mig eller något som gör att jag inte blir solbränd lika lätt. Så är det bara, men stort grattis till utmärkelsen Henke!

Lämna en kommentar