Vacazione!

Haha, ursäkta min italienska men jag föreställer mig att man kan skriva så när man går på ledighet. För det är precis det jag gör, efter att ha sagt hej då till alla på jobbet och poppat Frank Sinatra högt i bilen hela vägen hem så går jag nu äntligen på semester!

Jag ska inte dra detta i långbänk mer, utan är bara tacksam över att nu få vara ledig i några veckor och enbart koppla av. Förhoppningsvis i alla fall, ibland händer det ju oväntade saker på min lediga tid som gör att den inte blir så fantastisk som jag hoppas. Det är inte ovanligt att det är saker som går sönder, sjukdomar som härjar eller galen värme inomhus som sätter käppar i mitt glädjehjul. Men i år ska fasen inget stoppa mig, jag är peppad och så redo nu. Bring me the ledighet!

Vad har jag för planer nu då när jag ska vara ledig, inte mycket alls faktiskt. Linda är också ledig nu så vi kommer att hitta på lite saker tillsammans med barnen, men helgen inleds med två hundutställningar direkt. Jag fattar fortfarande ingenting om vad alla hundar skäller om så jag följer mest med som sällskap, då kan jag servera nytt vatten i vattenskålarna och klappa på de snälla hundar som inte tävlar för stunden. Det är faktiskt roligare än vad det kanske låter, jag har väl dock inte riktigt samma intresse i detta som Linda och tycker därför att det kan bli lite väl långrandigt och mycket väntetid. Men jag kommer alltid att heja på Linda och GW, det lovar jag! Vi hoppas på det bästa nu i helgen när GW dessutom är tvättad och fin, ta domarna med storm nu vovven. Voff! Voff!

Jag är spontan, och älskar att vara det mest hela tiden. Eller nja, inte riktigt kanske men lite spontan känner jag att jag har varit i och med att mina vänner ville dra till Göteborg och se Rammsteins konsert där. Vi pratade om detta innan pandemin att det vore kul att åka dit eftersom konserten i Stockholm var så galet bra, men sedan kom pandemin och förstörde allt och utsålt verkade det också vara. Men så kom vi över några biljetter och vips så hade de fixat boende på hotell i Göteborg nästa helg, fasen vad trevligt det ska bli! Mer info kommer sen såklart, men först måste jag njuta av all.. eld!

Lindas äldsta dotter har efter studenten nu flyttat till sin kille i Falkenberg, och eftersom saknaden är stor så vill hon såklart åka dit och hälsa på henne. Så nu har vi en bilresa inplanerad i augusti när vi åker dit, och så lämpligt att Ullared ligger i närheten tydligen…

Nåja, jag är inte lika exalterad över att besöka det gigantiska varuhuset som Linda är men jag har alltid varit en liten smula nyfiken på att se hur allt ser ut där. Så även om Linda vill hänga där hela dagen så kan jag springa genom varuhuset snabbt som Roberto Baggio, slå en tunnel på Ola-Conny med en av hans egna limpor, ta en öl i sportbaren med varuhusets VD Boris innan jag rusar vidare och frågar Morgan var jag kan hitta hans ”scour crejm” chips på vägen ut. Men sen får det nog räcka för min del skulle jag tro, jag har ju sett på TV att många gubbar hänger på någon camping där de dricker mycket öl och grillar. Det är något jag vet att jag gillar, det kanske blir en kul dag på Ullared ändå trots allt.

Vad tycker ni om bloggens nya logga då, visst är den fin! Jag är inte så kunnig på det tekniska när det gäller design av hemsidor med mera, jag kan faktiskt inget alls om jag ska vara helt ärlig. Därför har jag nyttjat bloggens färdiga paket och anpassat den så gott jag kunnat genom åren, därför ville jag gärna hitta på en egen logga för bloggen som jag kan använda. Och efter att ha forskat en del om detta (googlat lite) så hittade jag en sida där de hjälper till att ta fram en passande logga, där fick jag fram tre förslag som jag sedan kunde publicera i en omröstning på Facebook och låta er läsare vara med och rösta på er favorit. Och vinnaren blev denna, en stilren och skitsnygg logga för denna bloggande trebarnsfarsa. Stort tack till alla er som engagerade er att rösta!

I helgen var vi på Tele2 arena och kollade på fotboll för första gången på flera år (ping covidhelvete), och vi kunde knappast ha valt en bättre match att se laget i våra hjärtan vinna stort på hemmaplan. Innan avspark tackades lagkaptenen Magnus Eriksson för sina 100 matcher i djurgårdströjan, sedan gjorde han två mål när Djurgården spelade ut IFK Värnamo med 5-0. Inte ett toppenmotstånd kanske men det blev ändå ovanligt stora siffror för så dåliga är de inte. Men detta gjorde oss inget alls, vi njöt av matchen sedan åkte vi hem och käkade middag. Vi funderade dock på att kanske redan nu boka biljetter till sista omgången om Djurgården fortfarande har chans att vinna Allsvenskan, då är det riktigt kul att vara på plats!

Ni som läser bryr er kanske inte om Djurgården eller sport alls, men det hände en annan bra sak i veckan som är kopplat till fotbollen. Den före detta landslagsbacken Marcus Danielsson skrev på ett kontrakt med Djurgården och återvänder hem till Sverige igen, vilken lycka! Han är helt galet bra och nu hoppas jag att de murar igen försvaret ordentligt och inte släpper till några enkla mål igen. Igår åkte laget till Kroatien för sin första europeiska bortamatch mot HNK Rijeka, och trots att hemmalaget tidigt tog ledningen så vände Djurgården matchen som slutade 1-2 och åkte hem till Stockholm med tre tunga poäng. Nu väntar hemmamatch på Tele2 Arena inför hemmapublik och jag hoppas verkligen att de lyckas vinna även där, så kan drömmen om spel ute i Europa leva vidare ett tag till. Forza DIF!

Nu checkar jag ut för denna gången, får se när nästa inlägg kommer men det kanske dyker upp något här under semestern. Önskar er alla en riktigt fin sommar nu och stort tack för att ni läser, ha d biff!

DAGENS JERKER går till Linda, trots en hel del förnekanden och bortförklaringar så fyller hon 40år nu i höst men hon vägrar önska sig något bra i present som jag kan köpa. Så ska väl inte relationer fungera, att man ska behöva hålla på att gissa saker den andra vill ha eller tycker om? Ska jag slå in mig själv i en stor rosett kanske eller hur tänker hon? Haha, nej men jag har en plan, vänta du bara Linda plutten…

Lämna en kommentar