Ragger of the Åland Islands

Har vi några semesterfirare där ute tro? Jag tycker nämligen att det varit ovanligt lite bilar ute på vägarna så nu känns det som att många är på semester, men inte jag. Nej nej, inte riktigt ännu…

Men det är dock ganska nära, bara tre veckor nu kvar innan jag får vara ledig i fyra härliga veckor! Ser verkligen fram emot det, och längtar tills min sista arbetsdag då jag kan köra hem med Frank Sinatra spelandes på hög volym i bilen. Det har ju blivit lite utav en tradition för mig, att när jag åker hem för att fira semester så sjunger jag högt till Frankie-Boy hela vägen hem. Då är man på gott humör när man kliver innanför dörren hemma kan jag lova, så härligt! Nu hoppas jag bara på att vädret blir bra så att jag inte har prickat in någon lokal monsunperiod här i Haninge. Med min otur så kan det faktiskt hända, och det är ingen vidare bra molntjänst om man säger så…

Det skulle mycket väl kunna vara jag som bor där nere i skuggan någonstans, under det enda regnmolnet på en annars klarblå himmel över Stockholm.

Det märks att det är en del som är lediga, och detta framgår på olika sätt enligt mina iakttagelser. Dels rullar trafiken smidigare som jag var inne på tidigare, sen ser man även en hel del somriga inlägg i sociala medier numera. Men mest av allt märks det av på jobbet, det är så tyst och lugnt på sina ställen. Produktionen rullar på men Henke är inte där och gapar som han brukar göra, inte heller på rasterna sitter han utanför och ger syrliga kommentarer när jag kommer ut för att umgås och dricka kaffe. Så nu kramas vi på jobbet och matar varandra med vindruvor typ, haha!

Nej då det gör vi inte, och man saknar faktiskt de kollegor som nu är på semester. Till och med Henke är en liten smula saknad, fast jag tror att han har det bra på Åland där han på sin semester gissningsvis varit med och firat deras 100 år av självstyre. Han har säkert sjungit med i diverse åländska traditionella folkvisor och sedan avslutat med att blåsa sin egna påhittade trumpetfanfar för att fira detta, sen kör han troligen runt i sin pundar-Volvo och sladdar i det röda gruset. Kanske har han fyndat på någon baklucke-loppis och investerat i en gammal men snygg skinnjacka, då kanske han numera leker raggartuffing på stranden där han puttar i fiskare från bryggorna eller välter omkull roddbåtarna som står uppallade på stränderna. Rent hypotetiskt så kanske han skriker på förbipasserande kryssningsfartyg också, han gillar nog inte att de tutar så högt när han ska dricka sitt kaffe som han tigger till sig hos diverse grannar. För det är lite så jag tror att han fördriver sina dagar där på ön, att han åker runt till främlingar och bjuder in sig själv på fika där han kräver nygräddade bullar! Inga torra mandelkubb eller finska pinnar duger, finns det inga bullar så tvingar han nog de som bor där att baka detta åt honom samtidigt som han håller upp sin skyddsombudsbricka på tröjan. Och han har aldrig bråttom så han kan minsann vänta, då kan han ju passa på att berätta lite roliga anekdoter under tiden. Han hänger säkert en hel del på den lokala grillen också, där han försöker äta gratis med hänvisning till att han är huvudskyddsombud och alltid måste vara mätt och fokuserad om något olyckligt skulle hända. Vilket också leder till att han gärna kallar lokalbefolkningen till diverse möten i Folkets Hus för att diskutera vänstertrafiken i farlederna, samt hur hans eget tjuvfisket bäst bör bekämpas med dynamit. Man vet helt enkelt inte vad han får för sig där borta när han inte är under uppsikt, han har hittat på så mycket konstigheter under de åren jag känt honom. Eller ni som följer bloggen kanske minns dessa exempel?

Som när han på en konferens beslutade sig för att han skulle flyta från Värmdö på sitt hemmabygge till flotte hela vägen till Åland: https://wordpress.com/post/pappatarzan.com/6423

Eller när hans pung blev olyckligt fastfrusen på ett biltak i Vemdalen: https://wordpress.com/post/pappatarzan.com/4689

En varm sommar när alla sökte sätt att svalka sig på och han smorde in hela sin kropp med en speciell fotkräm som innehåller mentol: https://wordpress.com/post/pappatarzan.com/1970

Vi skulle vid ett tillfälle göra upp oss två emellan i slaget om Östersjön: https://pappatarzan.com/2021/08/10/baltic-sea-here-we-come/

Här erbjöd jag honom nya karriärmöjligheter, men inte har han tackat mig för det: https://pappatarzan.com/2018/04/24/de-nyblivna-legenderna/

Detta är inget illa menat alls mot Henke, snarare en hyllning till hans märkliga beteende och äventyr. Som ni märker så har han många järn i elden, men jag tror att han vill ha det så. Nu hoppas jag att han har en skön semester i alla fall, och ser fram emot att höra honom berätta vad han hittade på för tokigheter denna sommar. Kanske startade han en egen simskola på stranden för att få in lite extrapengar nu när bensinpriset är så högt?

I helgen var Linda bortrest, hon skulle på hundutställning i Borås med sin mor. Och det verkar ha varit en resa där allt möjligt konstigt hände så jag är glad över att jag var tvungen att stanna hemma och jobba faktiskt, haha! Nej men först strulade tydligen bilen så de fick vända hem och låna en annan bil, och lilla hunden GW hade smaskat i sig ett grisöra kvällen innan de åkte så han blev magsjuk med både diarré så att han sket på sig och spydde i bilen hela vägen. Ljuvligt! Det är nästan som om ödet var inställt på att jag skulle åka med och få uppleva allt detta, men jag tror att jag kanske fintade ödet denna gången.

Mina planer var att jag hade bjudit över mina kära vänner på middag och filmkväll, men jag hade ju glömt bort att det är sommarlov för barnen och då skulle de ju vara hos mig på helgen. Sedan visste inte Mogge om han skulle ha tillräckligt med energi på kvällen efter sin långa hemresa från Danmark samma dag, samt att Marcus skulle resa tidigt på lördagen så valde vi att skjuta på det hela istället. Så ni som väntar på recensionen av ”Beavis & Butt-Head – Do the Universe” får vänta någon vecka till tyvärr, men den kommer snart jag lovar!

Istället passade jag och barnen på att fixa lite hemma, jag köpte hem två nya byråer och ett skrivbord till barnens rum. Så jag har roat mig med att skruva ihop dessa och sedan har vi flyttat runt en massa möbler för att få plats med allt, men bra blev det! Nu finns det mer förvaring för allas kläder och de har nu ett bättre skrivbord där de kan spela datorspel och skapa sina kommande succéer på Youtube. Barnen var väldigt bra på att hjälpa till denna gången, de sorterade ut alla kläder som numera var för små för dem så att vi kan ge dessa till deras kusiner istället. Så nu har vi tre stora IKEA-kassar med kläder som ska skänkas vidare, men det blev dessvärre väldigt tomt i deras garderober här hemma så nu måste jag nog ut och handla lite nya kläder till barnen. Sen vet jag inte vad jag ska göra av de gamla möblerna de hade, vi har ju tyvärr inte plats för dem nu längre. Men de kan säkert komma till användning i framtiden så jag får nog fundera på om jag ska ta tag i mitt proppfulla källarförråd där min farmors gamla saker finns kvar. Det är inte roligt att behöva ta tag i alls men nu måste jag nog tyvärr börja, så jag får kalla in föräldrar och syskon för att rensa och köra bort allt därifrån. Åh grymma värld!

Nu börjar det bli roligt att titta på fotbollsderbyn igen! Eller ja, roligt och roligt… Djurgården vann med hela 1-0 mot Hammarby i helgen men något skönspel bjöds det fasen inte på alls, så Lill-Steffe och jag hade skickade arga meddelanden mellan varandra och påpekade sådant vi inte var nöjda med i spelet. Han sa faktiskt en klok sak för ovanlighetens skull, och det var att i tidigare derbyn så brukade Djurgården äga mycket av matcherna utan att kunna göra mål och vinna. Nu är det precis tvärtom, de blir mer eller mindre utspelade så att man sitter med hjärtat i halsgropen genom hela matchen men de lyckas ändå vinna på något märkligt vis. Och det är ju poängen som räknas, inget annat! Så tack för ytterligare en välbehövlig derbyseger, nu kan det där så kallade ”derbyspöket” fara åt skogen och stanna där och gäcka AIK istället… Forza DIF!

Det har varit ombytta roller i flera år, så nu kan väl jag få retas lite tillbaka utan att någon ska ta illa upp tycker jag.

Vi har faktiskt bokat biljetter till nästa hemmamatch på Tele2 när de ska spela mot Värnamo, det blir min första match på plats efter pandemin. Så jag hoppas på bra väder och seger den dagen, annars kommer Linda få uppleva surgubben Jimmy och det vill vi helst undvika. Jag har hört att det finns öl på arenan så kanske kan det lindra surgubbe-syndromen en aning, men en vinst skulle ju sitta fint. Heja! Heja!

Jag har inte så mycket att rapportera här i övrigt, vi kämpar på fram till ledigheten och hoppas att tiden går fort sista veckorna nu. Ni som har semester hoppas jag har det alldeles superbra, stort tack till er alla för att ni läser. Ha d biff!

DAGENS JERKER går till Henke, han har ju semester nu och har egentligen inte gjort något fel som förtjänar utmärkelsen. Men detta är mitt sätt att visa att han inte är bortglömd, och jag tror att han skulle bli en bra raggartuffing där på Åland. Lite som när Leif väljer att bli raggare i TV-serien ”Leif och Billy”, nytatuerad med skinnpaj och farlig frisyr. Då får man passa sig…

Lämna en kommentar